Originally Posted by
Desidero74
Dün akþam bir adam vardý habertürk de, eski SGK baþmüfettiþi bu en düþük emekli aylýðýna zam yapýlmasý büyük haksýzlýk bu bir sosyal yardýmdýr emekli maaþý böyle olamaz dedi.
Kýsaca, yarým emekli maaþý alanlar var dedi yani 3600 günle emekli olanlar bunlarýn mayýþý normalde 8000 tl olmasý gerekirken 6000 günle 7000 gün primle 16 000 mayýþ alanla bunlarý eþitliyorsunuz diðeri neden fazla prim ödedi o zaman dedi.
Bunu ýsrarla yazýyorum beni doðrudan ilgilendirmese de, dolaylý olarak ilgilendiriyor zira herkesin alacaðý zammý bunlar tek baþlarýna alýp oturuyorlar, belki yüzde 12 artý 3000 seyyanen zamma belki yüzde 18 e gelecek artýþa bunlar engel teþkil ediyorlar çünkü lup bütçeyi yutuyorlar.
Bunu herkesin anlamasý için sürekli konuþmak hep konuþmak ve daima konuþup bu asalaklarý lanse etmek lazým. Bir de bu asalaklar ölünce karýlarý, bekar kýzlarý da para almaya devam ediyor.
Bunlara para verilecekse sosyal yardým adý altýnda verilsin içlerinde 3-5-10 dairesi çifliði baðý bahçesi olan asalaklar, 8000 ise kök mayýþlarý köküne kadar bu rakkam üzerinden mayýþ alýp oturmalýlar, kökleri kuruyasacalar.
Tekrardan içlerinde zor durumda olanlara ayný paraya tamamlansýn karþý deðilim ama sosyal yardým olarak ve sadece 3600 güne babadan kýza 50 yýl, 60 yýl sürekli mayýþ dünyanýn hiçbir yerinde yok benim de kýzým var. Yanlýþa yanlýþ deyip konuþmak lazým.
Yer Ýmleri