[IMG][/IMG]
Xbank EKSİ devam ediyor..
[IMG][/IMG]
Xbank EKSİ devam ediyor..
Yazdıklarım yatırım danışmanlığı kapsamında olmayıp doğacak kar veya zarardan sorumlu değilim...
Sayın Zülfü Aşkın, madem siz burada değerli paylaşımlar yapıyorsunuz, ben de bir kaç grafik ve analizimi yazayım.
Halen 17.500 seviyelerindeki XBANK endeksinde 18.500e kadar atak bekliyorum. 2-3 haftalık bir period içinde.
Ancak aşağıda linki olan Ünlü&Co bankacılık karları ile ilgili raporunda belirttiği gibi 2025 9 aylık banka kar artışıı %66 mertebesinde iken, yılı %55-56 gibi kapatması bekleniyor. 2026 banka kar artışı ise %50 mertebesinde tahmin ediliyor. Kredi risk primlerinde artış bekliyor Ünlü&Co Merkez Bankasının da dikkat çektiği gibi.
https://www.borsaningundemi.com/habe...atiyor-1877000
XBANK grafiğinde sarı renk ile gösterdiğim tahminimde yılın ikinci yarısına kadar geniş bantta banka hisselerinde bir gevşeme, yazın da kısa süreli bir atak beklerim. Bu tahmin 2027 yazında-sonbaharında yapılacak bir genel seçim tahminimle paraleldir.
upload webp
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
X100 grafiğim de şöyle:
Grafikte yeşil USD, kırmızı ise 10 yıllık tahvil faizi.
Doların grafiğinin eğimini Hazine Bakanının çizdiğini zaten biliyoruz, seçim kararına kadar böyle gider.
Faizin seyri için yeşil bantın altına daha yakın bir seyir bekliyorum.
X100 kanalının yakın seyredeceği yukardaki banda "seçime 1,5 sene kala bandı" diyorum.
![]()
[IMG][/IMG]
Bir kez daha 5 dk lık grafda 3 lü long sinyali geldi... Bu defada tutmaz ise long kapatırım..
Yazdıklarım yatırım danışmanlığı kapsamında olmayıp doğacak kar veya zarardan sorumlu değilim...
gerçek oyun margın call dan sonra olur .
12 barı ile dengelenme olur yön netleşir gibi duruyor.
BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.
Burada yazılan çizilenler eğitim çalışmasıdır yatırım tavsiyesi değildir .
Margin saatine kadar longlarınızla arkanıza yaslanabilrsiniz. Sonrasında yarım günlük bir scalp girişimi tavsiye ederim. Öğleden sonra shortculara bir serinlik serin su serpip, akşama gene shortcuya cehennem ateşini devam etcekler sanki..
Ben Vadelide işlem yapmıyorum. Sizleri çok takdir ediyorum. Akıl-fizik-ekonomi işi değil bu memkette ve bu şartlarla vadeli işlem yapmak.
Maksat biraz katkım olsun.
Yer İmleri