günaydınlar, kazançlı bir gün olması dileğimle
viopta
DAKİKA ---- DESTEK ----- DİRENÇ
M5 --------- 15756 ------- 15908
M15 -------- 15294 ------- 15908
M30 -------- 15023 ------- 15908
H1 --------- 15023 ------- 15908
H4 --------- 14850 -------- 15852 bence
Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır.
Soner Kuru
@sonerkuru
·
1 sa
Uygulanan orta vadeli programda en çok övündüğümüz konulardan biri rezerv birikimi, gelin buna başka bir açıdan bakalım. Gençler bu para karşılıksız gelmiyor.
güzel bir analiz ve yorum ve dikkat edilmeli .Reform vs zaten yok olay basit gelen emanet para ile caka satmak bunun yanında aslında en büyük destek altının yukarı hareketi 50 milyar dolar katkısı var merkez bankasına gelen bilgilere göre.Mart ayında merkez ya pas geçecek yada 50-75 baz indirim yapacak gibi duruyor , faizleri bam diye düşürüp seçim üzeri emanet paranın kaçmasını istemiyorlar benim gördüğüm bu yüzden piyasayı pyş ler ve izinin belli olmasını istemeyen grup ve kişiler bofa üzerinden yapıp yabancı algısıyla oyun dönüyor ne kadar döner ona bakılmalı.
Örnek bir hesaplama 2025 başında kur 35 TL, sonunda 43 TL. 100.000$ ile Türkiye’ye geldim. 3.500.000 TL’yi faizi daha yüksek olduğu için 3 aylık mevduata koydum, ve yıl içinde gelen faizi de toplam mevduatıma ekleyerek ilerledim. Ortalama %17,5 stopaj ödedim. Yılın sonunda param 5.289.000 TL oldu. 43 TL’den dolar aldım, banka bana 123.000$ ödedi. Yani ben dolar bazında %23 para kazandım.
Bu paralar bu sene de gelmeye devam edecek. Zaten sıkı duruş sinyalinin kaynak noktası burası. Yabancıya verilen mesaj; gelin, paranızı getirin, biz faizleri indirmeyeceğiz, dolayısıyla kur yükselmeyecek, ve siz bu sene de dolar bazında kazanacaksınız.
Ekonomi için asıl soru şu; yarın faizleri normale çektiğimizde ne olacak? Bu faizi ödediğimiz sürece yabancı da gelir rezerv de birikir.
Mesele yüksek faiz döneminde yapılması gereken reformların yapılıp, süreç normalleştiğinde sistemin sağlıkla ayakta kalması.
Bloomberght Küresel Piyasalar programında konuştuk.
güzel bir analiz ve yorum ve dikkat edilmeli .Reform vs zaten yok olay basit gelen emanet para ile caka satmak bunun yanında aslında en büyük destek altının yukarı hareketi 50 milyar dolar katkısı var merkez bankasına gelen bilgilere göre.Mart ayında merkez ya pas geçecek yada 50-75 baz indirim yapacak gibi duruyor , faizleri bam diye düşürüp seçim üzeri emanet paranın kaçmasını istemiyorlar benim gördüğüm bu yüzden piyasayı pyş ler üzerinden yapıp yabancı algısıyla çeviriyorlar
Ne içindeyim zamanın ne de büsbütün dışında; yekpare geniş bir anın,parçalanmaz akışında bir garip rüya rengiyle uyuşmuş gibi her şekil,rüzgarda uçan tüy bile benim kadar hafif değil..
Yer İmleri