Ülker in piyasa deðeri 1 milyar dolar. Altýn kýlýç süt 750 milyon dolar. Bunlarýn borsadan önce süt alacak parasý yoktu. Bana biri garanti verse bu hisse 1000 TL olacak paran 4 e katlayacak ben almam. Ha bilmezken alýyordum ama þimdi yok. Oruçlu iken bilmeden yiyip içersen oruç bozulmaz.
Martý GYO nün halka arz olduðu günlerde elimde martý vardý. Martý tavandý keyiften Ülker gofret yiyordum. Bir anda dip oldu. O gofretin ambalajýný bulmadým. O heyecanla yedim sanki.
Borsaya ilk girdiðim seneler bilmezken dogub vardý biri aldýrdý. Borsa endeksi %100 arttý bizimkinde týk yok. Ondan sonra kendim hisse araþtýrmaya baþladým. Þirketin kaç çalýþaný var iþtirakleri kasada ki para vs iyice bakar öyle karar verir listeme koyarým. Ýþçi abi gibin.
Bozkurt reis %1,25 alayým.
Dayucuðum geçmiþteki bu tecrübe sayesinde yeni kararlar alýnýyor, buna benzer olaylar herkesin baþýndan geçmiþtir.
Mesela ben hisse almaya töbeliyim, al sat yaparým eve hisseyle gitmem.
Hisseye aþýk oldun mu iþ kötü, þirket elindeki limaný bile satar sana zýnnýk býrakmaz
23 mart 128 garan
Hamdým Piþtim Yandým
Benim kanki nin elinde ipe sapa gelmez bir çok hisse vardý. Link Aydem gibi. Ben bunlarý sattýrdým o zamanlar 600 TL. Geçenlerde 200 e al diyorum almýyor. Her þirketin ederi var. Aldýðý iþe bak. Ciroya bak. Aydem bilançoya baktýðýmda o zaman. Ciro kadar faiz ödemiþ. Dedim olmaz. Oðluna zorla sattýrdým 36-38 TL den yýl 2024.
Yer Ýmleri