Son düzenleme : Borsacı Beyefendi; Dün saat: 12:02.
Yorumlarım ve yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir. Kendime not: İt olma beyefendi ol ki ardından iyi ansınlar.
Senin gibi kırk yıllık foncumuyuz dayucuğum daha çiçeğimiz burnumuzda bu sene başladık
Bak sayende bişii öğrendim
Mesela bugün satış emri versem yarın ki fiyat ile satılacak ve parada t+3 yani cuma elime geçecek
Doğru mu anlamışım
Hamdım Piştim Yandım
Bugün 13.30 öncesi satış verirsen cuma satılacak, cuma satış fiyatı perşembe günkü londra fiyatı olacak. Para cuma elinde. T+3 gerçekleşmiş olacak.
Bugünkü 13.30 kaçırırsan pztesi satılacak, fiyatı cuma günkü londra fiyat olacak. Para pztesi elinde. T+3 gerçekleşmiş olacak ama T+6 hissedeceksin
Valör hesaplaması, işlemin gerçekleştiği gün (T) ile işlemin etkisinin başladığı gün arasındaki süreyi ifade eder. Finans dünyasında bu genellikle T+n şeklinde gösterilir. Buradaki T işlemin yapıldığı günü, n ise işlem türüne göre eklenen iş günü sayısını temsil eder.
T bugün 13.30 öncesi olduğu için SALI. T=SALI
İşlem zamanı +3 gün. Cuma = T+3 . Cuma fiyatı hesabı perşembeden geliyor.
Örnek perşembe petrol 1000 dolar. Cuma 50 dolar. Senin satış 1000 dolar. Para cuma hesapta.(T+3)
Yarım günlerde saat 10 öncesi.
Son düzenleme : secbul; Dün saat: 12:02.
Psikolojik YAS süreci
1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme
Dün kapanışta aldığım 475 den ttrak 488 gördübrn çok aşağıdan verdim uykum vardı
Valörde sattığın günkü fiyat senin dediğin gibi ise
Bugün 13.30 öncesi satış verir ise yarın yani ÇARŞAMBA satılacak, petrol hesabı bugünden SALI dan gelecek. Para CUMA elinde.
Benim dediğim gibi ise
Bugün 13.30 öncesi satış verir ise CUMA satılacak, petrol hesabı PERŞEMBE den gelecek. Para CUMA elinde.
Psikolojik YAS süreci
Yorumlarım ve yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir. Kendime not: İt olma beyefendi ol ki ardından iyi ansınlar.
Mert long oldu![]()
Psikolojik YAS süreci
Yer İmleri