Artan

97,90 10 17:36
42,68 10 17:36
45,82 9.99 17:35
247,90 9.98 17:36
47,38 9.98 17:35
Artan Hisseler

Azalan

2,66 -9.83 17:35
38,10 -8.55 17:36
6.507,50 -8.35 17:36
98,10 -7.8 17:36
9,77 -6.42 17:36
Azalan Hisseler

İşlem

20.493.685.704,75 17:36
12.680.605.151,50 17:36
10.998.687.712,33 17:36
9.130.991.056,24 17:36
7.896.683.988,45 17:36
Tüm Hisseler
Sayfa 1/6 123 ... SonSon
Arama sonucu : 45 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Yurtdışı Hisse Senedi Borsaları

1. Yurtdışı Hisse Senedi Borsaları

"Borsacının yatırım ya da trading işlemleri yapacak sabit bir yeri ve vatanı olmaz, olmamalı da." diyenler için bu başlık açılmıştır.

Yurtdışında hisse senetleri bağlamında işlem yapan ya da yapmayı planlayan herkes bu başlığa katkıda bulunabilir.

Paylaşımların doğrudan yurtdışı hisse senedi yatırımı tecrübeleri, analizleri ve işlemleri hakkında olması ve siyasi, ideolojik, ve felsefi paylaşımlardan kaçınılması temel amacımızdır.

Başlığın takipçilerine ve katılımcılarına hayırlı olmasını umuyor ve diliyorum.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

2. Yurtdışı hisse senedi piyasalarını doğrudan etkileyen siyasi, askeri ve ekonomik gelişmeler hakkındaki manşet haberler ve bunların yorumları ve piyasalara nasıl etki edebileceği konusundaki analizler de yapılacak paylaşımlara dahildir.
    Clausewitz

3. Burada yapılacak paylaşımlar sadece kişisel analizler bağlamında olmalı ve kimseye yönlendirici yatırım tavsiyelerinde bulunulmamalıdır. Burayı takip eden okuyucular ya da paylaşımcılar da bunun bilincinde hareket etmelidir.
    Clausewitz

4. Şu anda dünya gündemini ve piyasalarını en çok etkileyen durum ABD Başkanı Trump'ın Grönland'ı ABD ve Batı bloğu için çeşitli güvenlik gerekçeleri göstererek satın almak istemesi, ilgili taraflar bu satın alma işlemine yanaşmaz ise yarı otonom olan bu ülkeyi askeri olarak işgal etmeyi dile getirmesi durumu. Bu tutuma karşı çıkan ve adaya asker gönderen Avrupa ülkelerine % 10 ekstra gümrük vergisi uygulayacağını ve Haziran'a kadar bir anlaşma gerçekleşmez ise bu oranın % 25'e çıkarılacağını belirtmesi.

Konuyla ilgili özet haber başlıkları:

- ABD Hazine Bakanı Scott Bessent, Danimarka'nın ABD tahvillerini satmasının önemsiz olduğunu söyledi. Satış miktarının 100 milyon doların altında olduğunu belirten Bessent, Danimarka'nın zaten yıllardır tahvil sattığını ve bunun kendilerini endişelendirmediğini vurguladı.

- Danimarka, Donald Trump'ın Grönland'ı ABD'ye katma planları nedeniyle ABD varlıklarını azaltmaya başladı.

- Trump, Davos Dünya Ekonomik Forumu'na katılırken, Grönland konusundaki ısrarı ve müttefik ülkelere yönelik yeni gümrük vergisi tehditleri piyasaları ve ticari ilişkileri sarstı.

- Trump, Grönland'ın "ulusal ve küresel güvenlik için vazgeçilmez" olduğunu savundu ve bu konuda geri adım atmayacağını söyledi.

- ABD, Grönland'ın satışına karşı çıkan 8 Avrupa ülkesine (Danimarka, Norveç, İsveç, Fransa, Almanya, İngiltere, Hollanda, Finlandiya) 1 Şubat'tan itibaren %10, anlaşma sağlanmazsa 1 Haziran'dan itibaren %25 gümrük vergisi uygulamayı planlıyor.

- Trump ayrıca Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un tutumu nedeniyle Fransız şarapları ve şampanyalarına %200 vergi tehdidinde bulundu.

- Bloomberg'in yayımladığı bir mektupta Trump, Nobel Barış Ödülünü kazanamamasını Grönland'ı isteme gerekçelerinden biri olarak ima etti.

- Avrupa Birliği, Trump'ın hamlelerine karşılık 108 milyar dolara kadar ABD ürünlerine ek vergi getirmeyi tartışıyor.

- ABD Yüksek Mahkemesi, Trump'ın küresel gümrük vergilerinin hukuki geçerliliği konusunda henüz karar vermedi. Trump, bu yetkinin elinden alınmasının ABD için büyük bir darbe olacağını savunuyor.
    Clausewitz

5. Hayırlı olsun sn. deva-i dert, ihtiyaç duyulan bir başlıktı.
    10 yıl önce insanlara yurtdışı borsa yatırımı tavsiye ederken yerlilerin toplam y.dışı hisse yatırımı 300 milyon$ civarıydı şimdi 3milyar$. Tek sorun vergi mevzuatını da dikkate almak. Bu konuda artık e-beyanla işler kolaylaştı, excel tablolar üzerinden kendiniz yapabilirsiniz.

İlk konuyu ben açayım; global kimya devlerinin hisseleri diplerde, aralarında çok önemli şirketler var!

6.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Hayırlı olsun sn. deva-i dert, ihtiyaç duyulan bir başlıktı.
    10 yıl önce insanlara yurtdışı borsa yatırımı tavsiye ederken yerlilerin toplam y.dışı hisse yatırımı 300 milyon$ civarıydı şimdi 3milyar$. Tek sorun vergi mevzuatını da dikkate almak. Bu konuda artık e-beyanla işler kolaylaştı, excel tablolar üzerinden kendiniz yapabilirsiniz.

İlk konuyu ben açayım; global kimya devlerinin hisseleri diplerde, aralarında çok önemli şirketler var!
    Teşekkür ederim sayın Yelpaze.

Söz konusu hisseler yurtdışında olduğu için isim isim şirketleri paylaşabilirsiniz ve bu şirketler konusunda birlikte detaylı analizler yapabiliriz.
    Clausewitz

7. Benim gibi yurtdışı hisse alım satımını nasıl yapacağını bilmeyenler için nasıl işlem yapılır açıklayabilir misiniz? Banka ya da Midas gibi kurumlar aracılığı ile alınabiliyor ama hangi durumlarda beyanneme vermek lazım? nasıl verilir? temettü aldığımızda abd ye de vergi ödendiği, Türkiye'de de ödendiği gibi şeyler okumuştum ne kadar doğru bilmiyorum?
    Sıradan bir insan

8.  Alıntı Originally Posted by mavsar Yazıyı Oku
    Benim gibi yurtdışı hisse alım satımını nasıl yapacağını bilmeyenler için nasıl işlem yapılır açıklayabilir misiniz? Banka ya da Midas gibi kurumlar aracılığı ile alınabiliyor ama hangi durumlarda beyanneme vermek lazım? nasıl verilir? temettü aldığımızda abd ye de vergi ödendiği, Türkiye'de de ödendiği gibi şeyler okumuştum ne kadar doğru bilmiyorum?

Sayfanın amacı yurtdışında nasıl işlem yapılırdan ziyade yatırım yapılabilecek potansiyel varlıkları bulup bunları analiz etmeye yönelik. İşin ABC'sine inmek burada çokça zaman ve sayfa israfına neden olacağı için, konuyla ilgili detaylı bilgileri bu konuda çalışmak istediğiniz banka ya da aracı kurumlardan edinmeniz yanıltıcı bilgi olmaması açısından daha uygun olacaktır.
    Clausewitz

Sayfa 1/6 123 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •