Fırsat bulursam bir ara short squeeze stratejileri kullanarak bir kaç günlük hızlı primlenmelerden nasıl istifade edilebileceğini yazacağım.
Fırsat bulursam bir ara short squeeze stratejileri kullanarak bir kaç günlük hızlı primlenmelerden nasıl istifade edilebileceğini yazacağım.
"İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
Clausewitz
Heidi O'Neill, ürün inovasyonu, dijital dönüşüm ve güçlü marka bağı kurma yoluyla büyümeyi yönlendirme konusunda yirmi yılı aşkın deneyime sahip küresel bir marka ve tüketici lideridir. Nike'taki kariyeri boyunca, şirketin 9 milyar dolarlık bir işletmeden 50 milyar doların üzerinde küresel bir lidere dönüşmesine yardımcı olmuştur.
Google'daki kısa bio'su böyle Heidi O'Neill'ın. Şimdi Lululemeon Atlethica Inc (LULU) onu CEO'luğa getirdi. Ancak LULU'nun kurucusu Chip Williams Heidi O'Neill'ın LULU için doğru isim olduğundan emin olmadığını belirterek bir tartışmanın fitilini ateşledi. LULU epeydir zaten satış baskısı altında olan spor-atletik giyim markası. 2023 sonunda ulaştığı ATH değeri olan $516,39'dan % 73,32 iskonto ile $137,72'da işlem görüyor an itibariyle. Gümrük vergileri maliyetleri ve görece durgun küresel ekonomi nedeniyle marjlar zaten daralmış, kârlar büzülmüştü. Ancak fiyat olarak bir tepki hareketini de hak etmiyor değil fiyat grafiğine bakıldığında.
Günlük Grafik (OHLC değerleri ile)
Günlük Grafik (Kapanış Fiyatları Bazlı Çizgi Grafik)
Günlük kapanış fiyatları bazlı çizgi grafikte zaten önemli bir dönüş noktasına gelmiş durumda. Buralardan ya da biraz aşağısından tepki beklemek çok da anlamsız olmasa gerek.
200 günlük Hareketli Ortalamalar ve 2 Standart Sapma bazlı Z Score'una göre de diplerinde görünüyor. Tepki zamanları yaklaşmış. En azından kısa vadeli tepki hareketine oynanabilir.
Fazla detaylarına girmeden bazı temel göstergelerini de koyuyorum buraya, onlar da fena görünmüyorlar. Ben biraz pozisyon açarım, FED faiz kararı sonrasında.
Yatırım Tavsiyesi içermez.
Not: Peter Lynch'e saygıyla beraber onun icadı olan PEG değeri benim için bir şey ifade etmiyor.
Clausewitz
UHS'de pozisyon açmak için de FED faiz kararı sonrasını bekleyecektim, ancak negatif açılan hisse şu anda % 4 civarında yukarda. Karar sonrası ya da yarına bıraktım pozisyon açmayı. Piyasa genelinde fiyatlamada çok değişiklik olacağını sanmıyorum ama yine de toplantı günlerinde karar açıklanmadan yeni pozisyon açmama prensibimi bozmak istemedim. Bazen bunun maliyetleri olmuyor değil.
Clausewitz
Yer İmleri