Originally Posted by
zincirsiz
Þirketin kur riski var buna katýlýyorum. Satýþlarýnýn dolar üzerinden olmasýnýn kur riskini ne kadar tolere edeceði benimde en çok merak ettiðim konu ve bunu son çeyrek bilançoda göreceðiz. Þirketi ben yönetsem bende bu vadeli/fx iþlemleriyle kur riskini sýfýrlarým. Sonuçta zaten ben yaptýðým iþten para kazanýyorum niye kur riskiyle karýmý riske atayým.
2. çeyrek bilanço geldiði günün ertesinde kaðýt 1.94 açmýþtý ve güzel bilançoydu. 2. gün 1.69 'u gösterdi. O günden bu güne düþüþ kanalýnda istikrarlý bir þekilde düþtü. 3. çeyrek bilanço da iyi geldi. Yani 2. çeyrek ile 3. çeyrek arasý neden düþer. Kurda deðiþiklik yok iþler iyi 11.09.2017 de dolar 3.38 ama düþüþ trendini hiç bozmadý. Bu durumda ve bu verilerle 2.çeyrek 3. çeyrek arasý kaðýdýn primlenmesi gerekirdi.
Milleti bezdirip mallarý alýr ve bir haber açýklayýp götürürlerse hiç þaþýrmam açýkçasý, etik olmadýklarý aþikar. Þirket en son pay alým satýmýnda 1.95.196 lar dan hisse alýmý yaptý. Bu fiyatý edip etmediðini kendileri biliyordur diye düþünüyorum.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri