2017 yýlý 4.çeyrek....3.çeyrek.....2.çeyrek....1.çeyrek..... ....toplam
ciro....40 mil......34 mil.......36 mil........33 mil.........144 mil..
net kar...4,1 mil....3,37 mil.....3,73 mil....3,9 mil.......15,1 mil
net kar marj...%10.......%10..........%10.........%12..... ......%10
bürüt kar marjý normalde %30 dur...ve net kar marjý da %17 dir...ama ana ortaklýk payýna düþene göre bir hesap yaptýðýmýzda net %10 olarak görebiliyoruz....
ciro son çeyrekte daha yüksektir ...en düþük ciro birinci çeyrekte gelmesine raðmen net kar marjý birinci çeyreðin %12 ile en iyisidir...
ama genel itibari ile çeyreklerin getirdiði kar miktarlarýna baktýðýmýzda (4,1 mil , 3,37 , 3,73 mil , 3,9 mil. ) en yüksek birinci ve dördüncü çeyreklerde daha fazladýr....
baþka bir konuda 2017 4.çeyreðe girerken 61 milyon tl deðerinde döviz açýðý ile girmiþ..son çeyrekte döviz %7 çýktýðýndan tam olarak 4,25 milyonluk bir kar eksilmesine neden olmuþ dolarýn çýkýþý ...ama buna raðmen yine de net kar marjýný sabit tutmayý baþarmýþ...2018 yýlý birinci çeyreðine ise 53 milyonluk döviz açýðý ile giriyor...bu miktar diðer üç ayýn ortalamasý olan 67 milyonun çok aþaðýsýnda bir rakamdýr..yani artýk dövizin çýkýþýndan daha az etkilenecek demektir...
baþka bir konuda finansman gelirleri ve giderleri arasýnda sürekli eksi yönde bir fark var...birinci çeyrekte bu fark -3 milyon...ikinci çeyrekte -3,5 milyon.....üçüncü çeyrekte - 7 milyon ve son çeyrekte ise -13 milyon olmuþtur... bu farkýn 4,25 milyonunun dövizden kaynaklandýðýný tahmin ediyorum...
þimdi geçmiþ yýllarý da bir incelemek lazým...bakalým bu veriler geçmiþte de düzenli mi ??
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Yer Ýmleri