Vayyy inadýna hee sevdim bu hareketi
Lenovo P2a42 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Vayyy inadýna hee sevdim bu hareketi
Lenovo P2a42 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Anlamsýz þahsi kavgalar bittiðine göre hisse hakkýnda yorumlar yapabiliriz artýk.
- dünkü takaslara bakýldýðýnda büyük takaslarda herhangi bozulma ve satýþlarýn münferit olduðu görülmekte herhalde spek dün kendine izin verdi galiba,
Öte yandan temettü konusuna gelince,
- þirket halka açýlýrken düzenli temettü vermek istediðini söylemiþti ancak yatýrýmlarýn usd cinsinden olmasý, kurlarýn artmasý ve otelin bekleneni vermemesi gibi sebeplerle sanýrým bunu gerçekleþtiremedi artýk bu seneden sonra düzenli temmettü vereceðini
- forumda temettü lafý geçince önceki yýl karýnýn 15 milyonluk kýsmýnýn otelin deðerlendirmesinden gelmesi nedeniyla bu seneki karýn %20 vereceðini tahmin etmiþtim ki bu tahminim tuttuðunu,
- þirketin 45 milton TLlik geri alým yapmasý ve kasada fazla nakit olmamasý nedeniyle herhalde temettüyü 2 taksitte ödemeyi planladýklarýný,
- 2 taksitte ödemesi kötü gibi görünmesine raðmen bunu kazandýðýmýz parayla ödeyeceðiz demek istiyorlar ki buda bu yýlki bilançolarýnýn iyi geleceði anlamýna gelir diye
eðer geçen çýkýþtaki gibi spek grubu anlaþmazlýðý ve kurda da sýkýntý çýkmazsa 1.çeyrek bilançosuyla hissenin önünün dahada açýlacaðýný
düþünüyorum.
Yatýrým tavsiyesi deðildir. Bedava peynir fare kapanýnda bulunur.
blcyt düzeltme yapa yapa çýkýyor buda hisseyi daha saðlýklý kýlýyor...aceleci ve panik yapan yatýrýmcýyý hep ters köþe yapýyor...bu hisse þu anki bilanço verilerine göre rahatlýkla orta ve uzun tutulabilir...bu kararýmýzý birinci çeyrek bilançolarý açýklanýnca tekrardan gözden geçirmek gerekiyor...eðer 2017 birinci çeyreði kadar veya daha iyisi gelirse tutmaya devam edilebilir...yok kötü gelmiþse o zamanda vedalaþýlabilir...
kendi þahsi görüþüm birinci çeyreðin kar potansiyeli daha yüksek görünüyor....büyük bir ihtimalle 2017 nin birinci çeyreðinden daha iyi bir bilanço getirecektir...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Ben þahsen 7.500.000 civarý temettü verirler diye tahmin ediyordum. 4.500.000 TL'de %8.75 fena bir rakam deðil. 2 taksit olmasý muhtemelen nakit akýþlarý kaynaklýdýr. Benim için önemli olan þirketin iþleri ve karlýlýðýnýn devam etmesidir. Her sene temettü daðýtmasý hisseye güven verir, kurumsal yatýrýmcýlarýn (fonlar gibi) dikkatini çeker. 2-3 sene bu þekilde karlýlýk ve daðýtým konusunda istikrar saðlasýn yeter.
temettü veren hisseler çok rahat hakkettikleri fiyata çýkarlar...yýlda neredeyse bankalarýn verdiði faiz miktarý kadar temettü de iyidir...hem prim yapmasý hem de temettü vermesi hisseyi çok cazip kýlar...birazdan yatýrýmcý iliþkilerini de arayacaðým bir þeyler soracaðým bakalým bana neler söyleyecek ??
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Yer Ýmleri