hayýrlý olsun bu çýkýþ dostlar...umarým devamý gelir ve ilk etapta 1,50 nin üzerine atar...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
1. çeyrek finansal dipnotlarýn 47. sayfasýnda döviz için duyarlýlýk analizi yapýlmýþ.
Rapora göre dövizin %10 artýþýnda 6,6 milyon TL zarar yazýyor þirket.
31-Mar-2018 tarihinde ( 1. çeyrek kapanýþýnda ) döviz $€ sepeti 4,41 TL
Þuan döviz $€ sepeti 5,02 TL
Artýþ miktarý = 5,02/4,41 = 1,14 yani döviz %14 artmýþ.
Þirket 2. çeyrekte => 6,6 * (14/10) = 9,24 milyon TL dövizden zarar yazar.
Asla yatýrým tavsiyesi olamaz
arkadaþlar geçen gün bir arkadaþ yatýrýmcý iliþkilerini aramýþ , þirket yetkilisi satýþlarýný euro bazýnda yaptýklarýný daha sonra tl bazýnda tahsil ettiklerini söylemiþ...bu durumda þirket aslýnda tüm satýþlarýný euro bazýnda yapmýþ sayýlýr...geçmiþte oldukça iyi bir bilanço açýklamasýnýn bir nedeni de böylece ortaya çýkýyor...
bu konuyu geçmiþ sayfalarda tartýþtýk..akla ve mantýða uygun olan da budur..zaten o bilgiyi öðrendikten sonra hisse 1,28 lerde iken artýk hissenin saðlam duracaðýný ve güçleneceðini söylemiþtik...bu bilgiyi bilmeden önce ikinci çeyrekte 5 milyon zarar eder düþüncemiz de olumlu yönde deðiþmiþti....ay sonunda döviz fiyatlarý netleþince daha ayrýntýlý bir hesap yapýlabilir...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
tavsiyem geçmiþe doðru topik sayfalarýný okuyun topikte çok þey paylaþýldý...bu hisse hala elimde deðil ama her zaman takibimde olan ve uygun zamaný gördüðümde alabileceðim bir hisse...þu anda bulunduðum hisseler hala maliyetime gelmiþ deðil...kýsacasý takip ettiðim 10 civarý hissenin içindedir blcty...geçmiþte de bu hisseden kazanmýþtýk o yüzden de az çok tanýyoruz hisseyi...
Yer Ýmleri