2019 yılı ilk bilanço tahmini yapabilmemiz için geçmişteki 2018 yılı ilk çeyrek bilançosunun şartlar ile karşılaştırmak gerekiyor...tabi rakamları şirketlerin ciroları ile karşılaştırmak daha mantıklıdır...çünkü diyelim ki geçmişte 30 milyon ciro yapan bir şirket için 25 milyon borç çok çok fazla iken 150 milyon cirosu olan bir şirket için bu miktar çok azdır...işte bu yüzden de karşılaştırma yaparken ciro ile karşılaştırmak istiyorum...
.......................................2018 yılı son çeyrek ...ciroya oranı.....................2017 yılı son çeyrek......ciroya oranı
uzun vadeli yükümlülükler....45 milyon.............%23,3.......................... .......57 milyon....................%69,5
kısa vadeli yükümlülükler......63 milyon..........%32,6 ..................................36 milyon.....................%44
dönen varlıklar.....................132 milyon............................................ .......70 milyon
nakit ve benzerleri................2,7 milyon............................................ ........1,3 milyon
ticari alacaklar.......................87 milyon...........%45.............................. .....40 milyon................%48,8
stoklar..................................36 milyon...............%18,6........................ ......23 milyon................%28
ciro........................................193 milyon............................................ ........82 milyon
net kar ....................................26,3 milyon............................................ .......3,5 milyon
döviz açığı ................................-59,704 milyon............................................ .-59,714 milyon
görüldüğü üzere 2018 yılı ilk çeyrek bilançoları şartlar ile 2019 yılı ilk çeyrek şartlar tamamen olumluya dönmüştür...şimdi bu kalemleri tek tek ayrı bir yorum sayfasında incelemeye çalışalım...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Yer İmleri