blcy da azalan borçlar hemen göze çarpıyor...bu borç azalışları finansal giderleri kısacak ve kar marjlarını artıracaktır...zaten net karını 3,5 milyondan 26,3 milyona artırması bunun önemli işaretlerindendir...bu kriz ortamında finansal olarak nadir güçlü şirketlerden biridir...tek sıkıntısı tekstil sektöründe olması ve bu sektörün de reytinginin pek yüksek olmamasıdır...ama şirket bence karını paylaştıktan sonra cazip olmalıdır....
bu yıl blcyt dan ciro olarak 250 milyon , net kar olarak da 32-35 milyon kar bekliyorum..
35 milyon kar yapacak ise ve bu şirketi fk 4 ten değerleyecek olur isek (ki şu anda bir çok şirket 5-6 fk dan talep görüyor...biz yine de en ucuzunu ele alalım ) olması gereken piyasa değeri 140 milyon tl olur...buda hisse başına 3,10 tl ye denk geliyor...eğer fk yı 5 olarak ele alırsak o vakit de 175 milyon piyasa değeri / 45 milyon ödenmiş sermaye =3,88 tl borsa fiyatı olmalı...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Yer İmleri