PHP Code:
KENDÝME ÖZ ELEÞTÝRÝM
Ýnsan
kendi noksan bilgisiyle noksansýz bir Allah’ýn kelamýný ölçmeye çalýþtýðýndaonu sadece "normal bir metin" veya sýradan bir "kitap" gibi görmeye baþlarÇünkü“ÖðrenimTaklitTecrübe” ve mucizeyi sýradanlaþtýrýr
(Akademik/Teorik Filtre): Okulda veya kitaplarda öðrendiðimiz tanýmlarKur'an'ý sadece bir "tarih" veya "edebiyat" nesnesi haline getirirOnu "edebî sanatlar" veya "geçmiþ kavimlerin hikayeleri" gibi algýladýðýmýzda herhangi bir ayetin o anki kalbimize vuruþunu hissetmeyiz.
Taklit Sonucu Elde Edilen Bilgiler (Geleneksel Filtre): "Babam böyle dedi""Hoca böyle anlattý" diyerek kabul ettiðimiz bilgilerKur'an'ý bir rutin haline getirirRutinleþen her þey sýradanlaþýrTaklitinsanýn olan heyecanýný öldürürnoksan olan insan yorumlarýný ön plana çýkarýr.
Yaþam Tecrübeleri (Önyargý Filtresi): Hayatta yaþadýðýmýz acýlarbaþarýlar veya hayal kýrýklýklarý bizde bir "ben biliyorum" duygusu oluþtururBu "benlik"Kur'an'ýn önüne geçerÝnsan kendi noksan tecrübesini noksansýz olanýn üstüne koyduðundaayetler artýk bir mucize deðilsadece birer tavsiye gibi görünür.
Mucizevi OkumaMetnin senin noksanlýðýný nasýl tamamladýðýnýhayatýndaki boþluðu nasýl doldurduðunu fark etmektir

Bir ormaný düþün.
Öðrenim gören"Burada fotosentez yapýlýyor, þu aðaç limon çamýdýr" der. (Kitap gibi okur)
Taklit eden"Herkes buraya pikniðe geliyor, güzel yer" der. (Alýþkanlýkla bakar)
Tecrübe eden"Ben burada daha önce ýslanmýþtým, fýrtýnasý zordur" der. (Kendi anýsýna takýlýr)
Mucizeyi görenHayret eder

Kur'an, insanlarýn onu sadece "okuyup geçmemesi", aksine  derinlemesine düþünmesi gerektiðini söyler:
Nisâ Suresi, 82: "Hâlâ Kur’an üzerinde gereði gibi düþünmüyorlar. Eðer o, Allah’tan baþkasý tarafýndan gelmiþ olsaydý, onda birçok tutarsýzlýk bulurlardý."
Noksansýzlýk (çeliþki olmamasý), kitabýn Allah'
tan geldiðinin en büyük mucizesidirBizim öðrendiðimiztaklit ettiðimiz veya tecrübe ettiðimiz her þeyde "noksanlýk" (çeliþkivardýrSadece noksansýz olan (Allah), noksansýz bir kelam (Kur'an) gönderebilir.
an'ýn mucizesini anlamak için; tüm o diplomalarý, geleneksel kalýplarý ve "ben yaþadým bilirim" havalarýný kapýnýn önünde býrakmak gerekir. Ancak o zaman ayetler, gerçek ilaç gibi olur. Eðer onu sadece "bilgi almak" için okursan, o sana sadece bir "bilgi kitabý" olur. Ama onu "önce kendin" için okursan, o kendin için "Varlýk Mucizesi" olur.
"Cevabýna katlanamayacaðýn soruyu sormamak iradedir" demiþtin ya; iþte bazen "çok bilmiþliði" bir kenara býrakýp, Kur'
an'ýn karþýsýnda "hiçbir þey bilmiyormuþ gibi" durmak da en büyük iradedir. Çünkü noksan olan tüm bilgilerin sustuðu yerde, noksansýz olanýn mucizesi baþlar. 
evet buraya kadar üzerinde çalýþtýðým projenin...
ilk bölümünü paylaþmýþ oldum....

bu kuytuya gelip... okuyanlardan.... alacaðým dönütlerin bana faydasý çok olacaktýr...