sayın gencparaci
özellikle şunu söylemek istiyorum ki
ideal proğramını seviyorum sorunsuz kasmadan çalışıyor
bence matriks ve foreks ten de çok iyi bir proğram
ancak
müşteri ihtiyaçları anlama konusunda sıkıntıları var
müşterinin görmek istediği arzu ettiği yeniliği veya bir değişikliği , ideal ekibi gereksiz gibi algılayıp bir kenara bırakıveriyor
metatrader 5 piyasaya yeni girmesine rağmen viop sözleşmelerinde zarar durdur emri giriş yapılabiliyor
ideal robotla zararı durdur kar al emri otomatikman yapılabiliyor
ancak hem aracı kurumum otomatik emir kabul etmiyor , hemde ben robot kullanmak istemiyorum
ben manuel işlem yaoıyorum
bildiğim kadarı ile matriks pazar lideri
söylediklerimize biraz kulak verse inanın pazar lideri olması içten değildir
sayın ideal yetkilileri
bu durgunluğunuzun bu suskunluğunuzun sebebi hikmedi nedir ? yeniliklere ve müşteri ihtiyaçlarına karsı neden hiç aksiyon almıyorsunuz ?
biz ideal kullanıcıları ne zaman stoplos ,izleyen stop emri , kar al emiri veya izleyen kar al emirleri girebileceğiz , ne zaman trend çizgilerine alarm kurabileceğiz
;(
malesef arkadaşım bunu kodla yapan bir çok kişi var dediğin hepsini fakat ideal istese bunu yapar
mesela ben şunu istiyorum ideal cep üzerinden alım yaptım
ideal robot vps veya evde pc de açık gerçekleşen işlemi görsün ve benim önceden parametrelere tanımladığım şekilde
viop için örnek olsun her 200 puanın 100 puanını karal olarak kitlesin toplam kar 500 bulunca pozu kapasın ya da 300 puan eksiye geçince stoploss uygulasın aynısı hisse içinde geçerli bunu yıllardır dile getiririm çoğu kişide eminim bu fikrimi kullanarak işlem yapıyordur ama bize yokkkk
Orhan Bey Merhabalar tekrar çok teşekkür ederim muhtemelen çok basit prosedur bu fakat ben bir noktada takılıyorum,
Şimdi müsadenizle, ben size sırası ile yaptıklarımı yazayım;
1- VS Class Lib.projesi oluşturdum.
2- Sizin bana yazdığımız kodu bu projeye değiştirmeden kopyaladım.( Kütüphaneleri de aldım)
3- Build kısmından output olarak ideal klasörünü seçtim.
4- Projeyi Derledim.
5- İdeali açtım. Yeni bir boş sistem açtım ve içerisine sizin gönderinizdeki 3 kısımdaki kodu kopyaladım.
6- Formula Test yada Kaydet düğmesine bastığımda" Null bir başvuruya bağlanma çalışma zamanında gerçekleştirelemez" uyarısı çıktı.
7- Belki dedim bu bir grafik üzerinde açık değil hata bundan kaynaklanıyordur.. Çift tıkladım bir grafik üzerine attım sistemi..
8 -Sonuç yine üstteki hata karşıma çıkıyor.
Dll içerisinde ki metodun içeriği bir şekilde bana msgbox kutusu olarak karşıma çıkması gerekiyor değil mi?
Muhtemelen çok basit geliyordur buradaki kullanıcılara bu sorun fakat ben birtürlü bu konuda başarılı olamadım... İsterseniz Print screen olarakta atabilirim..
Sizce nerede eksik yada hata yapıyorum?
Ayırdığınız zaman için tekrar teşekkürler.
Sistem.Mesaj(User.TestMethod(Sistem));
"u" harfi küçük olduğu için alıyorsunuz sanırım, tekrar dener misiniz, direk foruma yazmıştım kodu, o yüzden hatalı olmuş sanırım.
grafik sisteme çevireyim örneğimizide;
using System;
using System.IO;
using System.Collections.Generic;
using System.Data;
namespace ideal
{
public class User
{
public string TestMethod(dynamic Sistem)
{
// parametreleri al
var Yontem = "Simple";
var Periyot1 = 5;
var Periyot2 = 22;
// kapanış fiyatlarını oku
var Veriler = Sistem.GrafikFiyatSec("Kapanis");
// hareketli ortalamaları hesapla
var MA1 = Sistem.MA(Veriler, Yontem, Periyot1);
var MA2 = Sistem.MA(Veriler, Yontem, Periyot2);
// hesaplanan verileri çizgilere aktar ve açıklama ekle
Sistem.Cizgiler[0].Deger = MA1;
Sistem.Cizgiler[0].Aciklama = "MA " + Periyot1;
Sistem.Cizgiler[1].Deger = MA2;
Sistem.Cizgiler[1].Aciklama = "MA " + Periyot2;
// strateji
Sistem.KesismeTara(MA1, MA2);
Sistem.GetiriHesapla("01/01/2013", 0.00); //Belli bir tarihten itibaren Getiri eğirisi çizdirilir, işlemlerde 0 puan kayma dikkate alınır.
var Renk1 = Sistem.Renk(50, 255, 255, 180);
Sistem.ZeminYazisiEkle("Toplam İşlem Sayısı = " + Sistem.GetiriToplamIslem.ToString("0") , 1, 200, 100, Renk1, "Tahoma", 20); //
}
}
}
3-
ideal sistem kodu:
User.TestMethod(Sistem);
Son düzenleme : Orhan AKDOĞAN; 16-02-2018 saat: 22:46.
Orhan Bey Selamlar, İlk gönderinizde "u" harfini bende büyük yaparak denemiştim. Az önce evden ikinci bir laptopda ilk gönderdiğiniz kodu tekrar yukarıda anlattığım şekilde denedim yine aynı Null hatasını aldım.. İçinden çıkamadım gerçekten..
Şuan son gönderdiğinizi deniyorum. Projeyi derlerken;
Error CS0161 'User.TestMethod(dynamic)': not all code paths return a value diye bir hata veriyor. Bunu düzeltmek için nasıl bir yol izlenmeli?
selam, harika, çalışmış aslında,
public void TestMethod(dynamic Sistem) yaparsanız bitmiştir.
önceki örnek ideal sistem penceresinde sağ üst köşede elle yazılan param 0 ı döndürüyordu, null hatası büyük ihtimalle orayı boş bırakmanızdan kaynaklandı.
fakat son örneğin hatası aslında user.dll i çalıştırdığınızı gösteriyor ve string dönüşünü void yaptığınızda grafik çizilecektir.
Yer İmleri