Visual Studio ile ilgili yogun uðraþý görüp cevap vermemek olmazdý.
Size hazýr paket sunarak bu iþi çözmeyi planlýyorum.
iDeal kurulumunuzun C:\iDeal altýnda olduðunu varsayarak anlatacaðým. Eðer orada deðilse aþaðýdaki adýmlar çalýþmayacaktýr çünkü bütün ayarlar C:\iDeal e göre yapýldý.
1- Linkten sizin için hazýrladýðým 7z dosyasýný indiriniz.
https://file.io/n1GcIF
2- 7z arþivini açýp User klasörü içindeki User.sln dosyasýný açýnýz.
3- iDeal açýksa kapatýnýz. Kapandýðýndan emin olmadan 4. adýma geçmeyiniz. Emin olmak için görev yöneticisinden ideal.exe nin yok olduðunu görmeniz yeterli.
4- Visual Studio açýkken User projesi üzerine sað týklayýp Rebuild(Yeniden derle) diyiniz.
5- Eðer yazdýðýnýz kodda bir hata yoksa bu iþlem sonrasýnda User.dll dosyasý C:\iDeal altýna otomatik olarak kopyalanacaktýr çünkü projeyi öyle ayarladým.
6- C:\iDeal atýndaki User.dll'in son güncelleme tarihini (last modified date) kontrol ediniz. Az öncenin tarih ve saatini göstermeli. Eðer daha eski bir tarih veya saati gösteriyorsa bir problem vardýr.
7- Sizin için test adýnda bir metot yazdým. Bunu test etmek için iDeal'i açýnýz.
8- Boþ bir sistem yaratýnýz.
9- Aþaðýdaki kodu kopyalayýnýz:
User.Test(Sistem);
10- Sistemi kaydediniz.
11- Eðer her þey yolunda ise ekranda
"iDeal ile user.dll i birlestirmeyi basardim."
mesajýný görmeniz gerekiyor.
12- Eðer bu mesajý göremiyor iseniz yazdýðým adýmlarý bir kez daha gözden geçirmenizi rica ediyorum.
13- Özel ricamdýr, karþýlaþacaðýnýz problemler için özel mesaj atmayýnýz.
iDeal ekibinin neden bu þekilde detaylý bir sayfa veya doküman hazýrlamadýðýný anlayamýyorum. Bu arada benden önce yardýmcý olmaya çalýþan herkese teþekkürler.
----
Ýleri seviye kullanýcýlar için not:
Bugüne kadar Sistem çaðrýlarýnýn cxSistem olarak tanýmalanabildiðini kimsede görmedim. Yazdýðým User.cs'da bu þekilde bulacaksýnýz. Bunu yapabilmenin yöntemi iDeal.exe yi referanslara eklemek. Dolayýsýyla intellisense ile cxSistem altýndaki metotlar ve özellikler görünür ve derlenir hale gelecektir.
Yer Ýmleri