þu an çalýþtýðým sistemde haber yorumlama yokbilmiyorum bunu.
sistem elemanlarý combosunda arattým ama HaberOku, news vb. bir fonksiyon yok gibi.
ideali arayýp sormakta fayda var, hatta yoksa haber okuma þöyle bir þey olsaydý güzel olurdu.
HaberOku diye bir metod olsa,
parametre olarak;
HaberTipi(Tüm/Manþet/Senet/Kap)
Tarih(verilen tarihden sonraki haberler þeklinde)
AramaKriteri(Default boþ)
Senet(Default boþ)
deðerlerini alsa;
liste return etse ve liste elemanlarý þu þekilde olsa;
No, Tarih, Saat, Senet, Haber Linki, Baþlýk, Ýçerik.
KAP 4.0 xbrl altyapýsýna geçmiþ, analize yönelik etiketli veri paylaþýlýyor artýk.
daha güzel þeyler yapmak mümkün teoride. son kullanýcý olarak xbrl dataya ulaþmak mümkün mü araþtýrmadým hiç.
Önce ideal içerisinde kalarak mý yoksa harici mi çözecekseniz bunu iyi seçin.birisi sýnýrlý yada imkansýz olacak, diðeri zor olacak
Harici yapacaksanýz haberleri çekme ve deðerlendirmeyi asenkron bir yapý ile yapýn birde en hýzlý nasýl alacaðýnýza iyi bakýn.
kap örneði için xbrl ulaþýmý bulamadý iseniz ilk bakýþta þöyle birþey var görünüyor.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/595753
sondaki numarayý bir deðiþkendeki tutup +1 ni sorgulayýn.sayfa içeriðini yorumlayýp sonrakine geçin okudukça +1 içerik yoksa sabittwitter, rss vb. haberleri nasýl okuyacaðýnýzý nette bulursunuz zaten.
önceden tanýmlý haber patternlerini ve beklentileri, beklentilerin olumluluk derecesini sayýsal olarak iþleyin yada iþlenmiþ bir yerden okuyun yada yorumlatýn.
yukradaki haber linki örneði için; iþte haber genel kurul kararý ise, maddelerde þu varsa vb gibi.
xbrl yöntemi bulursanýz beni de yeþillendirin, sonra lazým bana da![]()
Keçiyi yardan uçuran bir tutam ottur..
keçi hocam , robot kodunun içinden sistemi bir kýsmýný farklý çekirdeðe yollamak mümkünmü, yada mesela ayný anda çalýþan 2-3 robottan birini ayrý bir çekirdeðe yönlendirmek
Thread kullanarak olur ama iþin doðasýna aykýrý, yanlýþ olur gibi sanki.ayrý bir process deðilde ardýþýk ve baðlý bir process olmasý þart gibi yapýlan iþ nedeniyle.
eðer yukarýda asenkron yazdýðým için sorduysanýz oradaki kastým daha farklý idi.bir servis uygulamasý yada exe uygulama habere dair yapýlacak her þeyi yapýp sonuçlarý yada bir tetiklemeye neden olacak bilgiyi ayýklayýp bir db tabloya yada dosyaya yazacak.
ideal sistem içerisinden çalýþan kod yada user.dll den çaðrýlan metod ise sadece çýktý veriyi okuyacak, ayrýca haber bulma yorumlama derdine düþmeyecek. bu þekilde asenkron bir yapý olabilir.
Keçiyi yardan uçuran bir tutam ottur..
yok haberle ilgili sormadým,
mesela robotta þöyle durumlar olabiliyo
3 sistem var , 2 si 1ms de dönüyo 3. sistem 100 ms de ancak bitiyo . sonuçta 1 ve 2 numara yavaþ olaný beklemek durumunda kaldýðýndan bütün hepsi yavaþlýyo,
iþte yavaþ olaný core lardan birine atýp döndürme imkaný olurmu acaba diye merak ettim
haber için squawk denen servisler var göz atabilirsiniz , yerli biþey yok ama genel mantýk için
Sayýn keçi ve cihangir benle irtibata geçebilirmisiniz? Tanýþabilirmiyiz.
Yakýnda ideal tayfasýna gececem. Matriks tarafý hayallerime cevap veremedi.
2 seneden fazla mum formasyonlarýný inceleyen biriyim. Matriksde mum formasyonlarý araþtýrýp bulan eklenti gelmeden önce benim kendi mum formasyonlarýný bulan ve bunlarý teyit ve bozulma çizgilerini de kendimin çizdirdirmeye çalýþtýðým çalýþmalarým olmuþtu. ideale geçtiðimde ilk iþim mum formasyonlarýna dayalý bir sistem. sizinle fikir paylaþýmý yapmayý çok isterim.
Kendi kiþisel deneyimlerimden söyliyim. 144 mum formasyonu gereksiz. Þahsen 7 formasyonu bile aktif tarayan bir sistem yaptýðýnýzda adým atamaz oluyorsunuz. Birinin al yeri, öbürünün sat yeri, "teyit" ve "bozulma" yerleri sistemi iþlevsiz hale getiriyor. Diger bir hususda önceki baþlýklarda arkadaþ dile getirmiþ, amerikan piyasasý ( görece daha büyük ve manipulasyonu dandik türk borsasý gibi deðil. 7 trilyon ( eski para ile ) 1 dakikada "tombul parmak" yaþanýlan bir borsada ve guuyaaa yeni sisteme geçen ve piyasayý koruyan muhteþem spk mýz ile mümkün deðil. Mum formasyonlarýný biraz türk piyasasýna uyarlamanýz gerek. Klasik hamile ayý, hamile boðanýn hamileleliðinini, gölgelerini, yutan ayý ve boða patternlerinde aradýðýnýz þartlarý deðiþtirmek daha çok iþe yarýyor. Dojilerden daha fazla kazandýran yoyo'lar bu arada. (Not: Bana göre matriks mum formasyonlarýnýn bir çoðu hatalý. orijinal mum formasyonlarý kitaplarýna göre bir çokyerde hata var )
2 yýldýr iþin teorisine ( elde olmayan nedenlerden dolayý pratiðine yönelememiþ ) otodidakt bir insan olarak yönelip, pratiðe geçince matriks kýsýtlamalarýný sonuna kadar yaþayýp, ( 4 çekirdekli, 12 gb ramli pc de bile, 12 hisse senedinde yarým saat da kilitlenen pc yi görünce 37 yaþýnda bir psikolojik danýþman olarak yaþadýðým hezayaný, içine girdiðim depresyonu ve ajitasyonu anlatamam.) bugün itibariyle ideale geçmeye karar vermiþ biri olarak benide aranýza almanýzý isterim.baboli, bearbull, uufuk gibi üstatlarýmýzý 2 senedir takip ediyorum. ( siz bilmezsiniz ama ben gerçekten hep sizi izliyordum. Paranoyalarýnýz artsýn biraz :PP) uufuk hocamýz sayesinde bildiðim herþeyi öðrendim diyebilirim. eski forumda ( 23. sayfadan beri yazdýðý herþeyi takip ediyorum )
Yarýn itibariyle eski ideal forumunuda hatmeye baþlayýp, üniversite yýllarýmda nefret ettiðim proglama diline - ben qbasic ve visual basic'de kaldým. .net c#( artýk para aþký var arada. biþeyler deðiþmiþtir kesin . artýk aþýk olabilirim ) bi 3 ay kadar kahrýmý çekmeye izin verirseniz sevinirim.
Not: Klasik teknik analiz iþine giren herkesin yaþayacaðý tüm süreçleri yaþadým. Burnumun havada olduðu, ahkam kestiðim, 100 lerce indikatör, kombinasyon, testler, boyumun ölçüsünü almalar, vs vs. Çekirdeksiz üzümüm yani.
Son düzenleme : mtasdelen; 29-03-2017 saat: 22:22. Sebep: ekleme
bu sorunu ideal çözebilir sadece.hatta thread olmadan dahi çözülebilir belki.
ihtiyacýmýz olan þey programýn listedeki her sistem için farklý timer iþletmesi.
bunu nasýl saðlayacaklarý da teknik olarak bizi ilgilendirmiyor zatenbizim yapacaðýmýz hiç bir þey bu duruma çözüm üretemez. idealin açýklama getireceði bilmediðim farklý bir durum olabilir.
Keçiyi yardan uçuran bir tutam ottur..
Yer Ýmleri