sayýn mtasdelen öncelikle hoþgeldiniz..
mum formasyonlarý ile ilgilenmenize ve fikir paylaþýmýnýa açýk olmanýzada çok sevindim.
144 mum formasyonu gereksiz gözükebilir evet. üstelik onlar sadece simple pattern di)
fakat devamýnda okuduysanýz bu patternleri aslýnda sadece insanlar için düþünmedim..
"Öðrenen" bir yapý kullanacak bu patternleri.bunlarý kullanarakda kazandýran complex patternleri bulacak.
Mum analizde iþin içine girenler þunu görmüþtür, complex patternler genel anlamda simple pattern lere dayanmýyor.
bundan dolayý buda saçma geliyor olabilir size. Hamile boða örneði vermiþsiniz.Bu patternde i deki barýn i-1 dekinin içinde kalmasý þartlardan biri.
yani aslýnda ardýþýk gelen simple lardan complex oluþmuyor.peki neden sanki complexler sadece simple lardan oluþuyormuþ gibi açýkladým bunu, 144 adet olmasý kadar buda saçma aslýnda..
çünkü öðrenen yapýnýn complex patternleri bulmasýnýn dayanak noktalarýndan sadece bir bacaðý bu.
fakat her birini ve bütünü anlatýma dökmem zor ve gereksiz
sistem bun ek daha binlerce complex pattern bulacak ve belki sizin dediðiniz gibi stratejiyi oluþturken cherry picking yapacak ve sonuçta 7 tanesi bile çok gelebilecek.
çünkü peþinde olduðum asýl þey en düþük riskli pozisyonlara çok kýsa süreli olarak girip çýkmamý saðlayarak kazanç getirecek patternleri bulmak.
sizinle ayný görüþteyim ama farklý birþey amaçlýyorum bundan dolayý çok formasyon þart ve gerekli.
Bu arada dojilere laf yok lütfen, biliyorsunuz gövdeden belli oranda büyük gölgelere sahipse yine doji kabul ediliyor.bayýlýyorum bunlara ben.
hisselerle ilgili pek yazmýyorum ama geçenlerde vesbe de bunu birazda alaylý þekilde yazdým ve sonucunda kýsa sürede 12 den 13 e çekip verdik.
adamlar beyaz topacý koymadan trendi döndürmüyorlar orda mesela.
þu anda en çok kullanýlan mum analiz sisteminde 19 simple pattern var.
35 adet complex boða patterni, 31 adet de complex ayý patterni var.
oldukça yalýn olmasýna raðmen iþin içine girildiðinde bu yapý dahi karmaþýk.
Olduðundan daha basit göründüðü için bunu yapmaya kalkanlarýn çoðuda sorunlu yapýyor.
Matrixdede hatalý olmasýna þaþýrmadým.Sayýn cihangirin paylaþtýðý ve referans olacak çalýþmasý ideal içerisinde en basit þekilde izlenecek yolu gösteriyor.
Fakat formüller hatalý oradada ve formasyonlarýn çoðu eksik.Nette pek çok paylaþýlmýþ formül var, onlarýnda hemen hepsi hatalý.
Karmaþýklýk arttýkça hata riski üstel olarak artar.
Basitten adým adým karmaþýða giden þema izlenmeli.
Birde saðlýklý bir backtesting gerekiyor (data snooping bias, overfitting, cherry picking)
kimse adam akýllý bir test ile uðraþmýyor.walla ben unit test dahi yapýyorum herþey için.
açýkcasý eðleniyorum ama akýllara zarar þekilde metodolojik çalýþýyorum.
klasik mum analizi yöntemlerini de öðrenip kodluyorum þu anda, bunu yapmaktaki amacým onlarý kullanmak deðil, amacým çalýþan bir modeli uygularken ortaya çýkacak gereksinimleri ve sorunlarý görüp çözmek.
yani teknik alt yapý sorunlarýný bilinen bir sistemde test edip çözmek.
Arkasýndan önceki modellerin eksiklerini giderip yeni sistemin kitabýný baþtan yazacaðýz ve sistemin kendisini geliþtirmesini izleyeceðiz
iþte tamda bu nedenle sayýn cihangirin paylaþtýðý ve pattern analizi yapacak herkesin ihtiyacýný karþýlayabilecek o sistem üzerinden gitmiyorum ben.
eðer sizde abartmayacaksýnýz onun üzerinden gitmeniz çok hýzlý yol almanýzý saðlar.
Amacým yeni bir modelleme ve öðrenen bir sistem yapmak olduðu için hem idealin hemde dýþarýdan yapacaðým uygulamalarýn ortak bir noktasý olmasý gerekiyordu.
modelleme veriler üzerinden olacaðý için patternleri sql serverda tutmaya karar verdim.
hem tsql ile çeþitli kontroller yapabileceðim,
hem baþarý istatisklerini tespit edip iþaretleyerek sistemin kendi kendisini geliþtirmesini saðlayacaðým,
hemde gerektiðinde big data, iþ zekasý yada istatitisk uygulamlarýný yardýma çaðýrabileceðim.
db de sakladýðým bu patternler içinde hem tsql ile hemde csharp ile ayný anda yorumlayabileceðim ortak bir ifade þekli oluþturdum.
sadece C kapanýþ, C1 bir bar önceki vb.
Min, Max vb ifadelerin yanýnda
MinL5 (son 5 günün en düþük fiyatý)
MinL10.2 (2 bar önce, son 10 barýn en düþük fiyatý)
tarzýndaki tüm ifadelerin desteðinide saðladým.
temel altyapýyý bitirdim, klasik sistemin formasyonlarýný bu ifade þekli ile yazýyorum. artýk kod deðil formül yazýyorum sadece.
birde sistemin kendi kendini geliþtirmesine dair yapýyý kurguluyorum þu anda.
klasik mum analizi formasyon listesi excel formatýnda aþaðýda bulabilirsiniz, bu listeyi kendim hazýrladým.
ideal tarafýnda kod desteðine ihtiyaç duymadan sayýn cihangirin paylaþtýðý sistem üzerinden gitmeniz baçlangýç için çok iyi olur ve kesinlikle iþiniz görür.orada al-sat sinyali, teyit ve stoploss kurgusu yok ama bunu ekleyeceksiniz fakat zor olmayacak bu.
orada bir döngü hatasý vardý yavaþlamaya neden olan ona dikkat.
aþaðýda klasik mum analizine ait tüm formasyonlarýn listesi var.bunlarý mantýksal olarak formülüze ederseniz ideal tarafýnda yapacaðýnýz þey kodlama dahi deðil editöryal bir iþ olacaktýr.
http://s3.dosya.tc/server11/2oaj4b/C...cker.xlsx.html
Her formasyon için 3 tip pattern var;
Main Pattern (bool tipinde sonuç)
Confirmation Level Pattern (float tipinde sonuç)
StopLoss Level Pattern (float tipinde sonuç)
(bu bilgileri formata bakýþ açýmýz farklý ise bu ortaya çýksýn diye yazýyorum.)
al-sat sinyalleri içinde küçük bir püf noktasý paylaþayým.
var V =Sistem.GrafikVerileri ;
// V.Count-2 -> önceki bar
// V.Count-1 -> þu anki bar
// þu anki barda teyit olanlarý bulmak için önceki bardaki formasyonu bulup buna ait Confirmation Level deðerini güncel fiyat ile kýyaslamalýyýz.
birde geçici teyit asýl teyit olayý var tartýþmalý konu olarak.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri