Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
27,50 10% 100,59 Mn 23,70 / 27,50
67,65 10% 515,04 Mn 61,70 / 67,65
11,00 10% 3,88 Mn 9,80 / 11,00
1,65 10% 54,88 Mn 1,52 / 1,65
14,75 9.99% 88,63 Mn 13,54 / 14,75
10,53 -10% 2,12 Mr 10,53 / 11,55
20,40 -9.97% 202,36 Mn 20,40 / 23,86
402,25 -9.96% 524,05 Mn 402,25 / 448,00
260,25 -9.95% 1,61 Mr 260,25 / 283,50
4,58 -9.84% 46,70 Mn 4,58 / 4,58
325,00 0.46% 12,23 Mr 319,00 / 326,25
3,16 6.4% 11,83 Mr 2,98 / 3,20
135,00 8.09% 10,01 Mr 118,60 / 135,00
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
269,00 2.28% 7,40 Mr 266,00 / 272,50
19,11 -0.47% 829,86 Mn 18,66 / 19,26
77,90 -1.7% 7,25 Mr 77,60 / 79,15
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
760,00 -0.39% 2,81 Mr 747,00 / 761,50
93,00 0.65% 539,82 Mn 91,90 / 93,65
117,20 1.74% 879,06 Mn 112,40 / 119,90
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
31,04 -0.83% 136,84 Mn 30,50 / 31,30
10,67 2.69% 200,26 Mn 10,40 / 10,71
81,25 2.85% 499,08 Mn 79,05 / 81,60

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 280/626 ÝlkÝlk ... 180230270278279280281282290330380 ... SonSon
Arama sonucu : 5007 madde; 2,233 - 2,240 arasý.

Konu: ÝDEAL veri terminalinde /Sistem/Ýndikatör/Robot

1.  Alýntý Originally Posted by surcontre Yazýyý Oku
    Fiyat oluþumunu ve piyasanýn iþleyiþini bilenler için sorun olmaz, kendi emir tercihlerini yaparlar..
    Uyarým daha ziyade yeni baþlayan arkadaþlara..

Benim için ''take a profit'' emri iyi sayýlýr, kullanabilirim.
    Ama bu özelliði kullanarak asla ''stop loss'' emri kullanmam bizim piyasada. Þartlý emir daha iyi bana göre..
    Tabana tavana emir yollamam asla.. Olaðandýþý fiyat hareketi çok gördüm.. Bizim piyasa, garan, thyao dahil hepsi sýð.. Hiçbir þey olmasa bile arada bir tombul parmak gelir sizi de götürür ne olduðunu anlamadan..

Bu özelliði kullanýp kullanmamaktan ziyade en önemlisi düþük kaldýraç kullanmaktýr. Tek pozisyonda asla batara girmemek gerekir.
    Lafým yeni baþlayan arkadaþlara tabi.
    Bende size mualif olmak için yazmadým aslýnda her iki tarafýnda kendý ýcýnde riskleri var demek istedim.

Tüm yazýlarýmý genel okuyucu kýtlesý ýcýndýr kendý deneyýmlerýmý aktaracagým ký dýger arkadaslara belký faydasý olur. Size karþý olmak ýcýn yazmýyorum aslýnda ayný amaca hýzmet ýcýn yený yatýrýmcýlar ýcýn yazýyorum.

8,56 ya stop koyarsýn þartlý emirle 8,54 den bekleyen emir gönder dersin.

tombul parmak gelir 8,56'tý dahil çizer 8,52 ye fiyat direk 8,52 de emir havada kalýr gün içerisinde 8,54 diyemediyse akþama kadar indiði yere kadar zarardasýn kötü senaryoyu konuþalým tombul parmak çizdi fiyatý taban yaptý þartlý emir gerçekleþmediði ve emir havada kaldýgý için beklýyorsun sonucta buradaký amaç sen makýnada deðilsen bile iþlemin yapýlmasý.

akþam eve geldin baktýn hisse %10 tabanda satamamýþsýn ertesi gün 2. gapli açýlýþla %20 yedin mesela uç bir örnek ama neden olmasýn.

ayný þeyi piyasa fiyatýyla yapsan akþama kadar en kötü ihtimalle taban fiyattan satarsýn ordanda satamazsan ertesi gün %20 yi yersin.

Olasýlýk olarak bakarsa böyle bir senaryoda piyasa fiyatýyla emir göndermek daha az zararla kurtulmamýzý saðlayacaktýr.

her ikiside Kendý içerisinde riskler barýndýrýyor. Olasýlýk ve istatistikler üzerine 2 yöntemden bir tanesi seçilebilir þu yontem daha iyidir diyemediðimiz gibi öteki yöntem daha iyidir de diyemeyiz. tamamen piyasa koþullarýyla ve hissenin nereye kadar düþeceðiyle ilgili sonuç hangi stratejinin mantýklý olacaðýna karar vermemizi saðlayacaktýr.

Ben bekleyen emirden ziyade piyasa fiyatýyla stop veya kar al yapmayý tercih etmek isterim.

Stoplossdaki amaç nedir fiyat þu seviyeyi kýrdýysa o hisseden hayýr gelmez artýk amacý taþýr. Dolayýsýyla fiyat kýrdýktan sonra dur tam þu kýrýlmýþ yerin altýna bekleyen emir gönderiyimde ta orada satsýn demekte stoploss mantýgýna aykýrýymýþ gibi hissettiriyor.

Zaten sen kýrýldý hayýr gelmez gözüyle baktýgýn bir yerde hala daha stoploss yapmaya kýyamýyorsun da az zararla kurtulayým mantýgýndasýn gibi hissettiriyor. Halbuký poziyona ilk girdiðinde bu fiyatý kýrarsa daha da aþaðý gider amacý güderken fiyat orayý gerçekten kýrýnca ulan belkýde tekrar þu çizginin bir kademe altýna deðerde en az zararla kurtulurum mantýgý gütmeye baþlýyorsun.

Hele birde gerçekten o fýyata tekrar deðer ve senýn bekleyen emrin gerçekleþirse. Durum daha da vahim bir sonraki stoploss emrini ya iptal edeceksin yada en olmadýk seviyelere koymaya baþlayacaksýn demektir.

Bir önceki stoploss seviyenden elde ettiðin deneyim minmum zararla cýkmaný saðladýðýný biliyorsun. Bu seni bir sonraki hamlende de etkiliyor. þartlý emirlerini sürekli limitli emire baðlýyor hatta bazan stoploss seviyenin bile üzerine limitli emir girme "eðilimi" ortaya çýkýyor çünkü biliyorsun ki stop seviyen kýrýldýktan sonra daha önceki deneyimlerine göre fiyat o kýrýlan yere tekrar geliyor.

Bu durum sana þartlý emrini bekleneyen emir þeklinde girmenýn daha mantýklý oldugunu öðretiyor sana. Piyasa fiyatýna emir göndermenin yanlýþ bir yöntem oldugunu benimsemeye baþlýyorsun.

Ancak sorun bekleyen emir veya piyasa fiyatýna emir göndermekte deðil. Sorun aslýnda stoploss seviyenin yanlýþ oldugu. Stoplos seviyeni aþaðý kýrýpta geri dönen bir hissen var ise aslýdna belirlediðin stoploss seviyesi yanlýþtýr.

Bunlar benim kendý deneyimlerim. Yaþanmýþlýk böyleydi bir önceki hamlenizde elde ettiðiniz "iyi" sonuç bir sonraký hamlenizde de iþe yarayacakmýþ izlenimi uyandýrýyor. 2. hamlede de yani hamleden kastým iþleme girip þartlý emre bekleyen emir baðlamayý kastediyorum. 2. hamledede sonuç baþarýlý oluyor.

Bu kez 3. hamlede kendýnýzý biraz daha enayi gibi hissetmeye baþlýyorsunuz. Þartlý emirle stoploss 8,50 ye koyayým hadi stoptan vazgeçmeyeyim diyorsunuz ancak þart gerçekleþirse bekleyen emri 8,52 ye yazayým diyorsunuz.

Aslýnda mantýksýz bir emir tipi 8,50 de stopun varsa bir kademe üstüne bekleyen emir girilmemeli mantýga aykýrý ama önceki hamleleriniz size bunun hiçte mantýksýz olmadýgýný aksýne önceki þartlý emirlerinizin üstüne fiyatýn cýktýgýný "ÖÐRETTÝ" Buda baþarýyla ulaþtýgýnda ok yaydan çýkar ve þu cumleyý kurmaya baþlarsýnýz.

Herkes stoploss stoploss diyor. STOPLOSS SAÇMALIKTIR. sen stop olduktan sonra gider hisse gideceði yere en iyi al bekle stop mtop hikaye demeye baþlarsýn.

Aslýnda kendý kendýný kandýrýyorsun. Belirlediðin stoploss noktasýnýn yanlýþ oldugu ihtimali aklýna bile gelmiyor.

Ben hemen hemen her konuya biraz daha felsefik açýdan bakarým. Bunun sonuclarý neler ne þekilde beni etkiler bir sonraký hamleme de etkisi olurmu bený disiplinsizleþtirir mi vesaire.

Özellikle manuel trade de bir önceki baþarýlý hamlenýz kesinlikle ve kesinlikle bir sonraký hamlenýzý etkiliyor. Ýnsan beyni böyle çalýþýyor elde ettýgý baþarýlý iþlemler bir sonraký iþlemde daha baþarýlý olacaðý izlenimine kapýlarak stratejiyi evrimleþtiriyoruz. Mantýksýz bir yöntem deðil aslýnda bakarsanýz elde ettiðiniz iyi deneyimleri daha iyi bir noktaya taþýmanýzý saðlýyor ancak saðlýklý oldugunu söyleyemem çünkü bir istatistik ve olasýlýk hesabý yapmadan stratejiyi evrimleþtiriyoruz.

Günün birinde 8,50 þartlý emir girip bekleyen emri 8,52 ye yazýyorsunuz tombul parmak bir çiziyor 1 ay boyunca hisseyi 8,52 den satmayý beklýyorsunuz hisse 7 liraya geriliyor. geçmiþte piyasa fiyatýyla satmayýp bekleyen emirle sattýgýnýz 3 5 adet daha karlý stoplosslar bir hamlede cebinizden cýkýveriyor.

bana göre herhangibir strateji bize siyah veya beyaz demez her strateji kendi içinde riskler taþýr ve tum stratejýler aslýnda "FLU" renktedýr yaný ne tam sýyah nede tam beyazdýr. BU "FLU" renge kýmýsý beyaz der kýmýsý sýyah bazýlarý beyaz renkle kazanýr bazýlarý sýyah renkle kazanýr. Ýstatistikler ve olasýlýklar ne zman beyazýn ne zman sýyahýn oldugunu gösterir stratejilerimizide buna göre kurmamýz gerektiði inancýný taþýyorum.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

2. Erhan kardeþim, benden yana da muhaliflik yok, görüþlerimizi paylaþýyoruz.
    Dikkat çektiðim nokta, tahta boþalýr emir tabana gider.

Koddan anlamam, keþke anlasam, iyi bir robot çýkarýrým ortaya.
    20 yýldýr manuelciyim..

Aslýnda kafamin içinde bir robot çalýþýyor, duygusuz bir þekilde robotun dediklerini yapýyorum..

Bu robotun prensipleri nasýl oluþuyor? Deðiþen koþullar için Güncelleme nasýl yapýlýyor?
    (Kural demiyorum, prensip diyorum, kural dersek her zaman uymak durumundayýz. Prensip daha iyi, baþarýyý hayatta da prensipler getirir.)

Þöyle oluþuyor: Tonla zarar etmiþsin, kafana sürekli takýlýyor. Seans bitiminde, aksam yemeðinde, yolda dolaþýrken, yataða uzandýðýnda... Kafana sürekli takýlýyor bu zarar iþlemi..

Ýste bu kafaya takýlma, aslýnda, kafanýzdaki robotu güncelleme iþlemi..

Sen istemesen de, unutmak istesen de güncelleme iþlemi sürüyor...

Sezgi, tecrübeden kaynaklanýr, bazen içimdeki robotla istemdýþý iþlemler yapýyorum, beni kontrol ediyor.
    Bu sezgisel süreçlerde baþarýlý oluyorum.
    Geçmiþten, tecrübelerden, yani güncelleme iþleminden kaynaklanýyor sanýyorum...

Manüel ya da kod yazarak iþlem konusunda yazacak çok þeyim var, ara ara fýrsat bulursam yazarým.

Bol kazançlar...

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    afyonkarahisar
    Gönderi
    794
     Alýntý Originally Posted by umit_ykoc Yazýyý Oku
    Trende alarm / emir menusunden sürükle birak vs yapilabiliyor.
    ümit bey ben stoplarýmý söylediðiniz yerden trend çizgilerine alarm kurup yapýyorum

idealgo - oto trade bölümünden yapýlan stop ve take profit emirlerininde grafik üzerinden görülebilmesi vede sürükle býrakla yer deðiþtirilebhilmesi lazým

þahsen benim için trend çizgilerine ve yatay seviyelerine alarm ve emir girilebilmesi benim tüm ihitiyaçlarýmý fazlasýyla karþýlýyor
    belki ek olarak þu yapýlabilir
    örneðin manuel olarak trend çizgisine alarm ve emir giriþi kurmuþtum 9 tl den garan aldým
    hewmen yatay çizgiye 8,5 tl ye alarm ve satýþ emir giriþi yaptým ( stop seviyesi )
    ben aldýktan sonra hisse 10 tl ye çýktý stop seviyem olan 8,5 tl de ki stop emir seviyemde mesela 9,25 ve veya 9,5 çýksýn
    yani izsüren stoplos ve iz süren kar al seviyesi
    yatay seviye alarm ve emir giriþine iz süren özellik eklemek süper olur

4. Robot ile bekleyen emir iptali mümkün mü?
    Eski yazýlara baktým, iptal edilemiyor diye okudum hep.

5. Anladim hocam. Tesekkur ederim bilgilendirmelerin icin. Sizi bekleriz algotrade isine yeni modulle beraber biraz daha kolaylasti bu is ustad donemi bitti.

Bekleyen emir teoride mumkun aslinda da yapmasi yazmasi ve kodlamasi cetrefilli is kurumlarin yetki vermesiyle emir nonun takibi vesairesi gibi tonla bakilmasi gereken sey var.

Emrin referans nosu cekilmeli ki hangi emiri silecegini bilsin robot. Referans noyu cekmekte ayri bir yuk serverlar icin.

Referans noyu oncedende belirleyemiyorsun emir borsaya iletilince atiyor. Bunlsrin cok hizli bir bicimde olmasi lazim. Hiz da proboem cikartiyor.

Emir iletiliyor referans nosu 3 saniyr sonra dusuyor ekrana ekrandan onu cekmesi 1 milisaniye olsa bile 3 saniye icerisinde emri robotun iptal etmesi gerekebilir al basina bela.

Alt yapi tam olarak gelismis degil.

Bunu daha cok alt yapiyi kendi icine kuran kurumlarla yapmak mumkun gibi gorunuyor.

Mesela is yatirimin kendi robot modulu var tum erisimi vermisler hizda gecikme olsada emir iptalini mumkun kiliyor 3. Taraflara oek fazla erisim vermek istemiyorlar yada alt yapilari buna musait degil
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

6.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    Anladim hocam. Tesekkur ederim bilgilendirmelerin icin. Sizi bekleriz algotrade isine yeni modulle beraber biraz daha kolaylasti bu is ustad donemi bitti. l
    Yeni modüle göz attým, el atacam yakýnda, gündem karýþýk þimdi, biraz soðusun vakit ayýracam.
    Ýdealdeki geliþmeleri yazýyor arkadaþlar saðolsun, ondan takip ediyorum baþlýðý arada sýrada..
    Tecrübeleri paylaþýrýz karþýlýklý.

Alýntý Originally Posted by alekss Yazýyý Oku
    ümit bey ben stoplarýmý söylediðiniz yerden trend çizgilerine alarm kurup yapýyorum

idealgo - oto trade bölümünden yapýlan stop ve take profit emirlerininde grafik üzerinden görülebilmesi vede sürükle býrakla yer deðiþtirilebhilmesi lazým

þahsen benim için trend çizgilerine ve yatay seviyelerine alarm ve emir girilebilmesi benim tüm ihitiyaçlarýmý fazlasýyla karþýlýyor
    belki ek olarak þu yapýlabilir
    örneðin manuel olarak trend çizgisine alarm ve emir giriþi kurmuþtum 9 tl den garan aldým
    hewmen yatay çizgiye 8,5 tl ye alarm ve satýþ emir giriþi yaptým ( stop seviyesi )
    ben aldýktan sonra hisse 10 tl ye çýktý stop seviyem olan 8,5 tl de ki stop emir seviyemde mesela 9,25 ve veya 9,5 çýksýn
    yani izsüren stoplos ve iz süren kar al seviyesi
    yatay seviye alarm ve emir giriþine iz süren özellik eklemek süper olur
    Yeni modül süper.
    Ama özellikle izsüren stop eklenmeli bence.
    Saðlýcakla,

8. Merhaba Arkadaþlar,

Uzun yýllar Matriks veri terminalini kullandýktan sonra Ýdeal veri terminaline 1 hafta önce geçiþ yaptým.Maalesef aþaðýda kodlarýný verdiðim robotum çalýþmýyor :

var Sembol="VIP'VIP-USD";
    var Periyot = "5";

var V = Sistem.GrafikVerileriniOku(Sembol, Periyot);
    var C = Sistem.GrafikFiyatOku(V, "Kapanis");

var Y1 = Sistem.Momentum(10);
    var Y2 = Sistem.MA(Y1, "Exp", 20);
    var SartAl = false;
    var SartSat = false;
    var SonYon = "";
    var LotSize = 4.0;
    for (int i = 1 ; i < V.Count-1; i++)
    {
    if ( Y1[i] > Y2[i] && SonYon != "A" )
    {
    SonYon = "A";
    SartAl = true;
    // Sistem.Yon[i] = "A";
    Sistem.Seviye[i] = V[i].Low;
    }
    if ( Y1[i] < Y2[i] && SonYon != "S" )
    {
    SonYon = "S";
    SartSat = true;
    //Sistem.Yon[i] = "S";
    Sistem.Seviye[i] = V[i].High;
    }
    }

// Sistem.GetiriHesapla("01/01/2018",0.0);
    //Sistem.Cizgiler[0].Deger = Sistem.GetiriKZ;

var Islem = "";
    var Miktar = 0.0;
    var SonFiyat = Sistem.SonFiyat(Sembol);
    var Pozisyon = Sistem.PozisyonKontrolOku( Sembol);

if (SartAl && Pozisyon <= 0) // alýþ
    {
    Islem = "ALIS";
    if (Pozisyon == 0) // pozisyonum yoksa 1 lot al
    Miktar = LotSize;
    else if (Pozisyon < 0) // short isem stop and reverse , 2 lot al
    Miktar = LotSize + Math.Abs(Pozisyon);
    }
    else if (SartSat && Pozisyon >= 0) // satýþ
    {
    Islem = "SATIS";
    if (Pozisyon == 0) // pozisyonum yoksa 1 lot sat
    Miktar = LotSize;
    else if (Pozisyon > 0) // long isem stop and reverse , 2 lot sat
    Miktar = LotSize + Math.Abs(Pozisyon);
    }

// Emir Gönder !!!
    if (Islem != "")
    { if (Islem == "ALIS")
    {
    Sistem.PozisyonKontrolGuncelle(Sembol, LotSize);
    Islem="Alýþ";
    }
    else if (Islem == "SATIS")
    {
    Sistem.PozisyonKontrolGuncelle(Sembol, -LotSize);
    Islem="Satýþ";
    }
    Sistem.EmirSembol = Sembol;
    Sistem.EmirIslem = Islem;
    Sistem.EmirMiktari = Miktar;
    Sistem.EmirSuresi = "GUN"; // GUN, SNS, IKG
    Sistem.EmirTipi = "KPY"; // KPY, KIE, GIE, SAR
    Sistem.EmirFiyatTipi = "PYS"; // PYS, LMT, EIF, KAP
    Sistem.EmirGonder();
    }

Acaba nerede hata yapýyorum? Deneyimli arkadaþlar yardýmcý olursa çok sevinirim.

Sayfa 280/626 ÝlkÝlk ... 180230270278279280281282290330380 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •