Çok tesekkur ederim bir Toma degeri elde ettim sayenizde ama grafiðin cok altýnda sanýrm ufak bir duzeltmeye ihtiyac var
Adsýz.jpg
Çok tesekkur ederim bir Toma degeri elde ettim sayenizde ama grafiðin cok altýnda sanýrm ufak bir duzeltmeye ihtiyac var
Adsýz.jpg
DusukListe deðiþkeni nasýl tanýmladýðýnýzý bilmiyorum. Tatilde olduðumdan test þansým yok ama kendi kodunuz yerine alttaki kodu deneyip deðerleri kendinize göre ayarlayabilirsiniz ;
Geldik, gidiyoruz..PHP Code://son 5 barýn düþüðü
var DusukListe = Sistem.LLV(5, "Dusuk");
//3,1: son 3 DusukListe deðerinin ortalamasýný alýp %1 altýna çizgi çek
var T=Sistem.TOMA(DusukListe, 3, 1);
Sistem.Cizgiler[0].Deger=T;
//listeyi test amaçlý
Sistem.Cizgiler[1].Deger=DusukListe;
Biçare gönüller! Ne giden son gemidir bu!
Hicranlý hayatýn ne de son matemidir bu.
tesekkur ederim LLV kullanmadan yapmak istedim ama bunuda denerim emeðinize saðlýk
Para giriþ çýkýþýný , grafik üzerinde indikatör olarak görebiliyor muyuz.
SYN tiberus hocam ve C# dan anlayan diðer arkadaþlar. BU iþ biraz daha uzmanlýk gerektiriyor anladýgým kadarýyla Sezai beylede çözemedik durumu.
Ýdealin USER.DLL ile basit bir Winform uygulama örneðini buldum.
Uygulama ekranda görüyorsunuz Kodlardan anladýðýmda Butona týkladýgýmda RSÝ 14 LÜk deðeri yazdýracak. Ve anlýk olarak výop fiyatýný çekecek. User.dll'ye bununla ilgili kodlamalar yazýlmýþ burada sorun yok.
Bunlar harika özellikler win formunda istediðim tüm ideal metotlarýný kullanabiliyorum. Bam baþka boyutlara ilerlememizi saðlayacak bu özellik.
SOrun þu ki idealin klasorunun altýna ideal kapalýyken user.dll'yi atýyorum. Ardýndan ideali açýyorum sistem tanýmlarýna.
User.MyDLL(Sistem); yazýp kaydedýp grafiðe atýyorum ancak ekrana form açýlmýyor.
kodlarýn ýcýnden baktým
User.sistemX(Sistem);
denedim yine tepki yok açýp kapattým tekrar denedim yok kullancý adýmda da user kullanýmým aktifmiþ nedense ne hata veriyor ne tepki veriyor sanký ben hýc user.dll atmýyormuþum gibi. TÜm bunlarý Yayýn açýkken yapýyorum.
EÐER ÇÖZEBÝLÝRSEK BÝR VÝDEOYA ÇEKÝP YOUTUBEDE BEN ANLATACAM BU OLAYI BENIMDE OYLE BIR KATKIM OLSUN ÝDEALE Zaten form ile idealin iletiþimini saðlasam gerisi çorap söküðü gibi gelecek fakat iletiþim kuramadým.
Dsyanýn indirme linki:https://drive.google.com/file/d/1R2c...ew?usp=sharing
User.cs nin içi (aþaðýda parantezler kapanýyor normalde yer kapalamasýn diye atmadým buraya visualda herhangýbýr eror yok kodlarda sorun yok yani.)
Kod:namespace ideal { #region User public class User { public static dynamic Sistem = null; public void MyDLL(dynamic sistemX) { try { if (MyForm.Reference == null) { Sistem = sistemX; var form = new MyForm(); form.Show(); } } catch { } }![]()
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Erhan hocam kusura bakmayin araya girmek gibi olacak ama user.dll kullanimi icin ayrica bir aktivasyon mu gerekiyor? ideal i kullanici adi olmadan demo olarak kullanirken Lib.cs i calistirabilmis ancak user.dll olayini bir turlu basaramamistim. Siz yukardakini yazinca sormak istedim.
Bu arada gectigimiz hafta basi iDeal kullanici adima kavustum. Bu baslik altindaki cok degerli paylasimlar sayesinde ve uzun ugraslar sonrasi Matriksteki sistemimi cok buyuk oranda ideale tasiyabildim. Katki koyan herkese tekrar tesekkurler.
Ýdeal'in sitesinden aldýðým aþaðýdaki kodla para giriþ çýkýþýný mesaj olarak yazdýrabiliyoruz.
1 dk'lýk grafikler üzerinde para giriþ çýkýþýný indikatör olarak nasýl görebilirim.
Fikri olan var mý.
PHP Code:var Seviye = 5; //kaç kurum seviyesi için PGÇ
var Semboller = new Dictionary<string, bool>();
Semboller["GARAN"] = true;
//Yukarýya istenildiði kadar senet eklenebilirç Bu durumda o senet grubunun TOPLAM PGÇ deðeri elde edilir.
//Kodun alt kýsmýnda hiçbir deðiþiklik yapmanýza gerek yoktur.
// *********************************
var KurumlarNet = new Dictionary<string, double>();
var Islemler = Sistem.HisseIslemleriniOku();
foreach (var Islem in Islemler)
{
if (Semboller.ContainsKey(Islem.Symbol))
{
if (KurumlarNet.ContainsKey(Islem.BuyerCode) == false)
KurumlarNet[Islem.BuyerCode] = 0;
if (KurumlarNet.ContainsKey(Islem.SellerCode) == false)
KurumlarNet[Islem.SellerCode] = 0;
double TL = Islem.Price * Islem.Size;
KurumlarNet[Islem.BuyerCode] += TL;
KurumlarNet[Islem.SellerCode] -= TL;
}
}
KurumlarNet = KurumlarNet.OrderBy(x => x.Value).ToDictionary(x => x.Key, y => y.Value);
double AlanNet = 0;
double SatanNet = 0;
if (KurumlarNet.Count > 2 * Seviye)
{
for (int i = 0; i < Seviye; i++)
SatanNet += KurumlarNet.ElementAt(i).Value;
for (int i = KurumlarNet.Count - Seviye; i < KurumlarNet.Count; i++)
AlanNet += KurumlarNet.ElementAt(i).Value;
}
// PGC
double PGC = AlanNet + SatanNet;
Sistem.Mesaj("Para Giriþ Çýkýþý = " + PGC.ToString("0,000"));//ekranda mesaj olarak görmek için
Bear_Bull
@BearBull26
Yer Ýmleri