Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
27,50 10% 100,59 Mn 23,70 / 27,50
67,65 10% 515,04 Mn 61,70 / 67,65
11,00 10% 3,88 Mn 9,80 / 11,00
1,65 10% 54,88 Mn 1,52 / 1,65
14,75 9.99% 88,63 Mn 13,54 / 14,75
10,53 -10% 2,12 Mr 10,53 / 11,55
20,40 -9.97% 202,36 Mn 20,40 / 23,86
402,25 -9.96% 524,05 Mn 402,25 / 448,00
260,25 -9.95% 1,61 Mr 260,25 / 283,50
4,58 -9.84% 46,70 Mn 4,58 / 4,58
325,00 0.46% 12,23 Mr 319,00 / 326,25
3,16 6.4% 11,83 Mr 2,98 / 3,20
135,00 8.09% 10,01 Mr 118,60 / 135,00
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
269,00 2.28% 7,40 Mr 266,00 / 272,50
19,11 -0.47% 829,86 Mn 18,66 / 19,26
77,90 -1.7% 7,25 Mr 77,60 / 79,15
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
760,00 -0.39% 2,81 Mr 747,00 / 761,50
93,00 0.65% 539,82 Mn 91,90 / 93,65
117,20 1.74% 879,06 Mn 112,40 / 119,90
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
31,04 -0.83% 136,84 Mn 30,50 / 31,30
10,67 2.69% 200,26 Mn 10,40 / 10,71
81,25 2.85% 499,08 Mn 79,05 / 81,60

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 347/626 ÝlkÝlk ... 247297337345346347348349357397447 ... SonSon
Arama sonucu : 5007 madde; 2,769 - 2,776 arasý.

Konu: ÝDEAL veri terminalinde /Sistem/Ýndikatör/Robot

1.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    performans açýsýndan döngüye sokmadan bu iþi yapayým demiþtim.

Bir arayüz tasarlýyorum timer ile Sistem Getiri çalýþtýrýp sistemin yönlerini sürekli olarak çekiyorum. Yön çekildiði veya deðiþtiði andaki grafik fiyat verilerindeki son deðer neyse onu form uygulamama yazdýrmak istiyorum amacým bu.

-Sistem YÖnünü çekiyorum ve forma yazdýrabiliyorum PROBLEM YOK!
    -Alýþ veya Satýþ fiyatýnýda çekiyorum forma yazdýrýyorum YÖN DEÐÝÞMESE BÝLE FÝYAT DEÐÝÞÝYOR. PROBLEM VAR!

BUradaki problem ana sebebi timer sürekli olarak okuma yapýyor haliyle koþul gerçekleþtiði içinde okumayý sürdürüyor. Buaya bir if bloðuyla son yön deðiþmiþse git fiyatlarý oku veya yansýt gibi birþey demem lazým ki sadece o anda fiyatý okusun. Bir önceki son yön deðiþmiþ ise git son fiyatý oku demek lazým fakat son yon bir liste deðil anladýgým kadarýyla.

Yonumuz diye bir deðiþken oluþturdum global alanda timer dýþýnda burayý kontrol ettireyim diyordum. Yanlýz Yonumuz adlý deðiþkeni tetikleyemiyorum. yine timer veya for gibi birþeylere giriþmek gerekiyormuþ gibi.

Aklýma gelen þey þu Yonumuz adlý global alandaki deðiþkeni bir listeye çeviremezmiyiz. Bunu bir liste halinde tutup bir önceki yonumuz þöyle þimdiki yönümüz böyle ise fiyatý o zaman oku gibi bir kurgu problemý cozermý yoksa liste sürekli olarak dolup þiþirirmi programý kafamda deli sorular KIT C# bilgisiyle :D

Kod:
    int Yonumuz;

public void timer1_Tick(object sender, EventArgs e) //timer1 acýlýnca okunacak verýler
            {

SistemAdi = textBoxsistemadi.Text;
                SembolAdi = textBoxsembol.Text;
                Periyot = textBoxperiyot.Text;
                var Sistemim = User.Sistem.SistemGetir(SistemAdi, SembolAdi, Periyot);

if (Sistemim.SonYon == "A")
                {
                    lblsistemyonu.Text = "LONG";
                    Yonumuz = 1;
                    var S1 = User.Sistem.YuzeyselVeriOku(SembolAdi);//yüzeysel verileri oku
                    float P1 = S1.LastPrice; //son fiyatý
                    lblislemfiyat.Text = P1.ToString("0.0000"); //yazdýr
                }
                if (Sistemim.SonYon == "S")
                {
                    lblsistemyonu.Text = "SHORT";
                    Yonumuz = -1;
                }
                if (Sistemim.SonYon == "F")
                {
                    lblsistemyonu.Text = "FLAT";
                    Yonumuz = 0;
                }

else if (Sistemim.SonYon == null)
                {
                    MessageBox.Show("Sistem Bulunamadý!");
                }
            }
    user.dll ve arayuz, bunlarla ugrasip bir de kit C# diyorsunuz . Sistem denemelerimi bitirip ideal robotu yoluna koyduktan sonra sizin bu yaptiklariniza benzer seyleri kurcalamayi dusunuyorum ben de.

Asagidaki kod yeni bir liste olusturup dongu kosturmadan, SistemGetir ile aldiginiz sisteminizin yonu A/S/F degerlerinden herhangi biri atandiginda 1, diger tum anlarda 0 degeri uretir. if ile SonYonPulse==1 oldugu anlarda fiyat okumasi yapabilir.

PHP Code:
    var SonYonPulse=0;

//

SonYonPulse=Sistem.Yon[Sistem.Yon.Count-1]=="A"?1:Sistem.Yon[Sistem.Yon.Count-1]=="S"?1:Sistem.Yon[Sistem.Yon.Count-1]=="F"?1:0

2.  Alýntý Originally Posted by atakanözbaki Yazýyý Oku
    // hesapla
    var DEMA1 = Sistem.DEMA(5);
    var DEMA2 = Sistem.DEMA(21);

// hesaplanan verileri çizgilere aktar
    Sistem.Cizgiler[0].Deger = DEMA1;
    Sistem.Cizgiler[1].Deger = DEMA2;

// sistem strateji
    Sistem.KesismeTara(DEMA1, DEMA2);

// algo strateji
    if (Sistem.YukariKestiyse(DEMA1, DEMA2)) // alýþ
    Sistem.AlgoIslem = "A";
    if (Sistem.AsagiKestiyse(DEMA1, DEMA2)) // satýþ
    Sistem.AlgoIslem = "S";

// algo açýklama
    Sistem.AlgoAciklama = "DEMA1=" + DEMA1[Sistem.BarSayisi-1].ToString("0.00") + " " +
    "DEMA2=" + DEMA2[Sistem.BarSayisi-1].ToString("0.00");

// parametreleri al
    var Periyot = Sistem.Parametreler[0];
    var Yuzde = Sistem.Parametreler[1];

// TOMA hesapla
    var TOMA = Sistem.TOMA(Periyot, Yuzde);
    // EMA hesapla
    var Veriler = Sistem.GrafikFiyatSec("Kapanis");
    var EMA = Sistem.MA(Veriler, "Exp", Periyot);

// hesaplanan verileri çizgilere aktar ve açýklama ekle
    Sistem.Cizgiler[0].Deger = TOMA;
    Sistem.Cizgiler[1].Deger = EMA;

// strateji
    Sistem.KesismeTara(EMA, TOMA);

Ýdealin demo verisyonunda üsteki dema5-dema21 formülünde siyah olarak belirttiðim yerde sistem strateji ve algo stratejisi varken Toma formül örneginde sadece strateji bölümü eklenmiþ, algo strateji eklenmemiþ.

dema örnegi algo örnegi iken, toma indikatör örnegimi oluyor. Fark bumdanmý kaynaklanýyor.
    Bence Algo stratejiye hic kafa yormaniza gerek yok. Bildigim kadariyla Sistem.AlgoIslem sartlar gerceklestiginde sadece 1 kereligine al ya da sat yapilmasi icin kullanilan bir fonsiyon. Her iki kodda da "Sistem.KesismeTara" ayni islevi goruyor. Matrikste "cross" ile yukari / asagi kesisim taramasi burada tek bir fonsiyon ile yapilabiliyor diyebiliriz. Bu fonsiyonun yaptigini "Sistem.YukariKestiyse / Sistem.AsagiKestiyse" fonsiyonlarini ayri ayri kullanarakta yapabilirsiniz.

Hazir fonsiyonlari kullanmadan, dongu icerisinde "TOMA[i]>EMA[i] and TOMA[i-1]<=EMA[i-1]" gibi bir "if" satiri "Sistem.YukariKestiyse" fonsiyonun yaptigina benzer seyi yapacaktir. Sistem fonsiyonlarini tanimli indikatorlerle kullanirsaniz ayrica dongu kosturmadan ve Sistem.Yon gibi fonsiyonlarina atama yapmadan kolayca grafik uzerinden Al / Sat oklarini gorebilir ve olsurturdugunuz sistemi daha sonra robota baglayabilirsiniz.

3. Pazartesi piyasa açýkken yazdýðým algorýtmayý deneyeceðim Çünkü daha basit bir yöntem performansa katkýsýda olumlu listeleri okumak zorunda kalmayacak forlara girmeyecek timerlere girmeyecek.

Eðer düzgün çalýþmazsa bearbull ve sizin kodlarýnýzý deneyeceðim bir önceki yön þöyleyse þöyle yap liste tut vesaireye çevirmek zorunda kalacaðým.

BU arayüzü tasarlarken mecburen performansýda düþünmem gerekecek. O yüzden olabilecek en kestirme yoldan yapmaya çalýþýyorum.

Her ikinize de teþekkür ederim.

User.dll de veya C# kodlamasýn da gerçekten kýtým yani bunlarý herhangibirinizde yapabilir aslýnda. Çokta özel durumlar deðil.

Tabiki temel bir C sarp bilgisi gerektiriyor. Merakýnýz varsa biraz araþtýrma ve eðitimle bir boyut ilerliyorsunuz. Kendime niye kýt diyorum çünkü kýt abi :D

Algoritma kýtlýðým var. Anýnda düþünemiyorum da 3 saat beyin yandýktan sonra aslýnda þöyle bir algorýtma iþ yaparmýþ diyorum.

BU arada bu arayüzü tasarlarken kafamda bazý durumlarda aydýnlandý. ideal bu arayüzleri, bu tasarýmlarý, Ýdealgoyu ve metotlarý yazarken performansa ciddi emek ayýrmýþtýr diye düþünüyorum.

Çünkü bir algorýtma kurmanýn 100 adet farklý yöntemi ve yolu oluyor.

Basit bir kurguyu binbir tefile çevirip sonuca ulaþmak var. Çok basit bir biçimde ayný sonuca ulaþmak var.

Algoritma kurma kýtlýgýndan ileri gelecek bir problem sistemin çalýþma hýzýný etkileyecek calýsma hýzýda çeþitli kayma problemlerýne yol açacak bunun maliyetide yine bize dönecek malesef yaptýðýmýz iþte performans mecburen ön planda olmasý gerekiyor.

Arayüz komple bitsin zaten performans testleride yapmam gerekecek.

Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

4.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    performans açýsýndan döngüye sokmadan bu iþi yapayým demiþtim.

Bir arayüz tasarlýyorum timer ile Sistem Getiri çalýþtýrýp sistemin yönlerini sürekli olarak çekiyorum. Yön çekildiði veya deðiþtiði andaki grafik fiyat verilerindeki son deðer neyse onu form uygulamama yazdýrmak istiyorum amacým bu.

-Sistem YÖnünü çekiyorum ve forma yazdýrabiliyorum PROBLEM YOK!
    -Alýþ veya Satýþ fiyatýnýda çekiyorum forma yazdýrýyorum YÖN DEÐÝÞMESE BÝLE FÝYAT DEÐÝÞÝYOR. PROBLEM VAR!

BUradaki problem ana sebebi timer sürekli olarak okuma yapýyor haliyle koþul gerçekleþtiði içinde okumayý sürdürüyor. Buaya bir if bloðuyla son yön deðiþmiþse git fiyatlarý oku veya yansýt gibi birþey demem lazým ki sadece o anda fiyatý okusun. Bir önceki son yön deðiþmiþ ise git son fiyatý oku demek lazým fakat son yon bir liste deðil anladýgým kadarýyla.

Yonumuz diye bir deðiþken oluþturdum global alanda timer dýþýnda burayý kontrol ettireyim diyordum. Yanlýz Yonumuz adlý deðiþkeni tetikleyemiyorum. yine timer veya for gibi birþeylere giriþmek gerekiyormuþ gibi.

Aklýma gelen þey þu Yonumuz adlý global alandaki deðiþkeni bir listeye çeviremezmiyiz. Bunu bir liste halinde tutup bir önceki yonumuz þöyle þimdiki yönümüz böyle ise fiyatý o zaman oku gibi bir kurgu problemý cozermý yoksa liste sürekli olarak dolup þiþirirmi programý kafamda deli sorular KIT C# bilgisiyle :D

Kod:
    int Yonumuz;

public void timer1_Tick(object sender, EventArgs e) //timer1 acýlýnca okunacak verýler
            {

SistemAdi = textBoxsistemadi.Text;
                SembolAdi = textBoxsembol.Text;
                Periyot = textBoxperiyot.Text;
                var Sistemim = User.Sistem.SistemGetir(SistemAdi, SembolAdi, Periyot);

if (Sistemim.SonYon == "A")
                {
                    lblsistemyonu.Text = "LONG";
                    Yonumuz = 1;
                }
                if (Sistemim.SonYon == "S")
                {
                    lblsistemyonu.Text = "SHORT";
                    Yonumuz = -1;
                }
                if (Sistemim.SonYon == "F")
                {
                    lblsistemyonu.Text = "FLAT";
                    Yonumuz = 0;
                }

else if (Sistemim.SonYon == null)
                {
                    MessageBox.Show("Sistem Bulunamadý!");
                }
            }
    Alternatif olarak yon bilgisini degistiginde bellege atarak sabit olarak saklayabilirsiniz. Sistem.SayiTablosunuGuncelle ile.

MI 6 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi

5.  Alýntý Originally Posted by dombayci Yazýyý Oku
    Alternatif olarak yon bilgisini degistiginde bellege atarak sabit olarak saklayabilirsiniz. Sistem.SayiTablosunuGuncelle ile.

MI 6 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
    Daha neler ogrenecegiz bakalim.

Kit.derken hakliymisim
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..

6. Ýlk verdiðim kendi yöntemimle fiyat olayýný çözdüm Fakat timer ile sürekli olarak sistemgetiri çalýþtýrmak performans kaybettiriyor Videoda Ýmleci hareket ettirdiðim ana odaklanýn. Onay kutularý üstünde gezdiðimde Üzerine geldiðimde renklenme olur. Fakat renklenme gecikmeli þekilde gerçekleþiyor. yaklaþýk 1 saniye civarýnda gecikerek renklendiriyor. BU sorunu user.dll içine kendi sistemimi gömerek çözebilirim sistem getiri çalýþtýrmak zorunda kalmayacaðým için hýzlýca calýsacaktýr.

Ancak bu programý ileriye dönük geliþtirilebilir þekilde tasarlýyorum. Çoklu sistem ve karmaþýk algorýtmalara ihtiyaç duyabilirim. Ayný þekilde proje iþe yarar bir þekle gelirse ticari amaçlýda kullanabilirim. Haliyle insanlar gidip user.dll kodlarýna kendý sýstemýný giremeyeceðine göre sistem getir benzeri bir yöntemle kolayca kendý sýstemlerýyle bu arayüz arasýnda köprü oluþturacak basit bir tasarým lazým.

Ýdealin robot bölümü acaba sistemleri timerlamý okutuyor. Bir fikri olan var mý ?

https://twitter.com/erhanacikgoz1/st...949099008?s=20

7. Sorunu çözdük yazýlýmcý bir arkadaþla 40 TL gönderdim emeðinin karþýlýðý diye.

Yaptýðý iþ 40 tl edermi bilmem ama ilk ticaret diye bende pazarlýk etmek istemedim.

Yaptýðý iþlemin kabacasý sistemgetir bölümünü baþka bir iþlemciye atamak oldu. Benim aklýma niye gelmedi acaba cünkü ideal de grafikleri ayrý robotlarý ayrý býr ýslemcýde calýstýrýyordu. Gerçi aklýma gelsede zaten kodlayamazdým dýye düþünüyorum.

Neyse bununla ilgili makaleyide buraya atayým sizlerde öðrenmýs bilgi edinmiþ olun umarým bu tur yazýlardan rahatsýz olmuyorsunuzdur maksadým ben birþey öðrenirken sýzde öðrenmiþ olun ;)

Makale bir sonraký gonderýde.

8. Yaþadýðým sorunu video haline getirmiþtim.

https://www.youtube.com/watch?v=rUuc...ature=youtu.be

Merhaba arkadaþlar..
    Bu yazýmýzda "BackgroundWorker" kontrolünü inceleyeceðiz. Windows uygulamalarýnda bazý iþlerin ilerlemesi çok zaman alýr. Örneðin að üzerinde bir dosya transferi yapan bir program yaptýnýz. Transfer olayý 5 dakika sürüyor diyelim. Program bu iþlemi yaparken de kullanýcýnýn etkisine karþý bir tepki verebilmelidir. Bizim yapmamýz gereken iþ, transfer iþlemi yürütülürken, programýn kullanýcýya tepki vermesini saðlamak için, arka planda yeni bir thread açmaktýr. Thread 'ýn, "geçir(fiil), iplik(isim),en küçük yürütme birimi(isim)" gibi kelime anlamlarý vardýr. Programlamadaki anlamý ise, iþlemciye veri aktarýmý yapan küçük veri yollarýdýr. Bu açýklamalardan sonra BackgroundWorker kontrolü ile iliþkisini anlatmak gerekirse, BackgroundWorker arka planda thread 'lerle çalýþýr, thread 'leri kontrol eder. Bu açtýðým thread sayesinde programým kilitlenmeyecektir. Bu iþi yapan komponente "BackgroundWorker" denir. Kýsacasý BackgroundWorker, windows uygulamalarýnda "multi thread" uygulama geliþtirmenize olanak saðlar.

Programý bu haliyle çalýþtýrdýðýmda, kullanýcýya tepki vermiyor, formumu sürükleyemiyorum. Formun textinde "not responding" (yanýt vermiyor) ibaresi görmek mümkün. Bir kilitlenme söz konusu. Çünkü thread 'im meþgul. Bu olayý bir örnekle anlamaya çalýþalým.

Uygulamada "main thread" denilen bir thread vardýr. Bu thread, program çalýþtýðýnda formun görsellerini cpu da iþleyip ekrana getirmekten sorumludur. Biz zaman gerektiren bir iþ parçacýðý yollarsak bu thread 'de bir trafik meydana gelir. Bu thread 'de oluþan bir trafik görselliði olumsuz yönde etkiler. Çünkü bir yandan iþ yapmaya çalýþýrken diðer yandan programýn anlýk görselliðini de taþýmak zorundadýr. Bunlarý ayný anda yapamaz. Ayný anda yapamaz derken arkadaþlar: Tek þeritli bir yol düþünün. Ayný anda iki araba geçebilir mi? Ancak sýrayla geçebilirler. Bu örnekte thread bizim tek þeritli yolumuz, araba ise iþin tamamý deðil, iþin bir parçasý olsun. Eðer thread 'in üzerinden iki iþ ayný anda geçmeye çalýþýrsa, thread bunu bir iþten bir parça, diðer iþten bir parça alarak yapar. Böylece görsellikte bir aksaklýk meydana gelir.
    Bu sorun gidermek için, en az bir adet daha thread 'e ihtiyaç duyulur. Bu thread 'e de "cross thread" denir. Böylelikle "main thraed" im rahatlýkla görsellikle ilgilenirken, yeni açtýðým thread de benim yapmak istediðimiz iþ ile ilgilenir.

Þimdi programýmýz kullanýcýya çok rahat tepki verebiliyor. (Formumu sürükleyebiliyorum, butonum aktif, TextBox atsam deðer girebilirim vs..)

Yazýnýn full versiyonu

http://gaffarsalkim.blogspot.com/201...r-kullanm.html

Sayfa 347/626 ÝlkÝlk ... 247297337345346347348349357397447 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •