Originally Posted by
atakanözbaki
Formülün içine bazý þartlar eklemek istiyorum.
1- Getiriyi eðrisini sistemin içine okutarak , Ayýn 1'inde getiri egrisi sýfýr puandan baþlasýn ileriki günlerde 10 000 puana ulaþýrsa eger , Sistem flata geçsin , ay sonuna kadar iþlem yapmasýn. Amacým o ay için 10 000 puaný garantilemek. Ayýn 1' gelince olay tekrar ayný þekilde devam etsin. 10 000 puan sadece sembolik olarak yazdým. Kiþisel hedefe göre deðiþtirilebilir. Eger hedef puana ulaþmaz ise zati klasik alsat sinyallerine devam edecek.
2- Baþka bir alternatif olarak getiri egrisi ay içinde gördügü en yüksek degerde belirlenen bir yüzdenin altýna düþünce sistem yine flata geçsin. Ay sonuna kadar iþlem yapmasýn. Fakat burda bir muglaklýk oluyor. Getiri egrisinin zirve noktasý neresi olacak, geri dönüþ oraný nasýl tespit edilecek biraz muðlaktýr. 1. maddeye göre þöyle bir avantajý var getiri hedefini piyasa þartlarýna göre otomatik kendi belirliyor.
Bununla ilgili örnekler daha önce paylaþýldýgýný okumuþtum, fakat daha o sayfalara gelemedim. Eger arþivinde bunun örnekleri olan varsa inceleyip denemek isterim.
bunlar yazýlabilir durumlar. 2. stratejide muhlaklýk yok. E ozman hadi yazvýver demeyin. ALgoritmasýný iyice düþünüp emek harcanacak bir strateji.
Bu sistemin geri dönüþlerinin iyi olacaðýný pek sanmam.
Sistemi yapmýþ gibi hayal etmeye calýsýn. Grafiðinizde kz egrisi nede olsa görünüyor.
Farzedelim Viopta 10 Lot baðladým 2000 puan kazanýnca aylýk bazda kapansýn sonraký aya kadar dedim. 2000 TL aylýk maaþ gibi geleceðini hayal ediyoruz. Baþýmýza gelecek þu.
Aya baþlayacak -3000 yiyecek ardýndan +5000 yapacak 2000 puaný aldýk ay sonunda kayma komýsyondu derken 1500 net kaldý. Ýyi karlý cýktýk. 2. aya baþladýk.
2000 direk aldý ustune 5000 daha gitti ama biz alamadýk 2000 hedefým tamamlandý dedým içim rahat dedim kenara cekýldým.
sonraký aya geçtik aþaðý gaplý acýlýs oldu hedef kar aldan -3000 uzak baþladýk +5000 yapmalý ký kar alalým ama yapmadý -5000 daha yamuldu. -8000 le o ayý kapattýk.
topla 1500 + 2000 -8000 = -4500 eksideyiz. gelecek 3 ay sorunsuz geçerse ancak 0 seviyesi veya biraz pozitif yani 2000 TL kar edecez. 6 ayda 2000 TL kar. devamýnda ne olacaðýda belirsiz. ay basýndan itibaren belirlediðiniz kar al seviyesinin çoðunlukla tepe noktaya denk getirmeniz gerek. düþük tutarsan ayý cabýcak kar al yaparak býtýrecek ancak kötü bir ay yaþadýgýnda aldýklarýnýn hepsini vereceksin. kýsa kar al hedefý sistemi olumsuz etkileyecek uzak kar al koyarsan ya tum ay acýk kalmak zorunda kalacak nadiren ay sonuna doðru hedefe ulasýp kapatacak kendýný.
TÜm bunlarýn dýþýnda her ay sonundaký gaplerin ne oldugu iyice ölçülmeli doðru yonde gýrýlmýþ bir gap varsa ay baþýnda ancak sizin sistem bir önceki ay nakite geçmiþse gap sonrasý alým yapacak Ancak aylýk kar hedefini barýn ilk basýndan baslatacaðý için daha sistem iþlem gönderemeden gap sayesýnde kar almýþ gibi görünecek reelde alamadýgý karý almýþ gibi algýlayacak.
KOD YAZABÝLEN ZATEN SINIRLI SAYIDA ARKADAÞIMIZ VAR AYNI ÞEKÝLDE ÝDEALE MAÝL ATIP STRATEJÝMÝZÝ YAZDIRMAK ÝÇÝN BÝR KREDÝMÝZ VAR. ÝLK 3 5 SÝSTEMÝNÝ YAZDIRSAN BÝLE ARTIK 6. SÝSTEMDE EHHH BIKTIK BU ATAKANDAN BE HER AY SISTEM YAZDIRTIYOR DEDÝRTÝRSÝN. (BÖYLE DÝYEN OLMADI AMA BÝ NOKTADAN SONRA KOD YAZDIRMAKTAN UTANIR HALE GELÝYORSUNUZ.)
ÝÞÝ PARAYA DÖKÜP PARAYLA YAZDIRIRIM DERSEN PARAN KADAR KREDÝN VAR DEMEKTÝR.
BU SANA MALÝYET OLARAK DÖNECEK MALÝYETLERÝNÝ VE KREDÝLERÝNÝ SAÐLAM BACK TESTÝ GÖRECEDE OLSA YAPILABÝLMÝÞ TÜM KURALLARI BELLÝ STRATEJÝLER ÝÇÝN KULLANMAYA ÇALIÞIN BENCE GENEL ANLAMDA YENÝ BAÞLAYANLARA SÖYLÜYORUM BUNU.
GRAFÝK ÖNÜNÜZDE KZ EGRÝNÝZE ÇÝZGÝLER ÇEKEREK SÖYLEDÝÐÝNÝZ DURUMUN GETÝRÝSÝNÝ EXCELE NOT ALARAK HESAPLAYIN TABÝKÝ GERÇEKÇÝ KURALLARI BELLÝ BÝR TEST GERÇEKLEÞTÝRÝN 2 3 SENEYÝ BAZ ALAN KAYMA VE KOMISYONLAR DÜÞÜLMÜÞ SÝSTEMÝN NEREDE AÇILACAÐI KESÝN BELÝRLENMÝÞ OLMALI.
YAPTIGINIZ BU TESTTE BAKTINIZ VERÝM SAGLIYORSUNUZ OZMAN BU KREDÝNÝZÝ KULLANIN VE BU SÝSTEMÝ YA YAZDIRIN YADA MALÝYETÝNE KATLANIP YAZDIRIN. BÖYLECE ÖDEDÝÐÝNÝZ MALÝYETÝ SÝSTEMÝN ÇIKARACAÐI VARSAYIMIYLA KOLAYCA ÖDER VEYA KREDÝNÝZÝ SAÐLAM BÝR SÝSTEM ÝÇÝN KULLANMIÞ OLURSUNUZ.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer Ýmleri