Sistemime þart eklemek istiyorum. Yükseliþ trendinde sadece, düþüþ trendinde sadece sat, yatayda iþlem yapma. Bunlarý hangi yöntemle ekleyebilirim
Merhaba Sistem sembolTanýmlama fonksiyonu hakkýnda bilgisi olan var mý ? Bu fonksiyon ile sembol tanýmlayýp daha sonrasýnda tanýmlanan sembole veri girmek istiyorum.
Testlerimde sembol eklenmiyor.Bir þekilde semboller listesine sembolü ekliyorum fakat bu seferde eklediðim veriler gelmiyor.
Bu konuda bilgili arkadaþlardan bilgi rica edebilir miyim.
Eklenen sembolü DFN olarak tanimlayin. Semboller.txt dosyasinda varmi, kac virgullu kontrol edin.
Yüklenecek veri.txt dosyasinin her satirindaki sembol ismini olusturdugun isim ile degistirin.
Kac dk.lik veri ise grafikte o periyodu acarak yuklenmeli.
Aklima gelen bunlar.
.
merhabalar þu kodu ideale çevirmeme yardým eder misiniz?
//YIGIT:=dayofmonth()><ref(dayofmonth(),-1) ;
//ADAM:=valuewhen(1,YIGIT,ref(c,-1)) ;
//TX:=valuewhen(1,YIGIT,ref(highestsince(1,YIGIT,h),-1));
//RX:=valuewhen(1,YIGIT,ref(lowestsince(1,YIGIT,l),-1));
//YGT:=(ADAM+RX+TX)/3; DI:=2*YGT-RX; DE:=2*YGT-TX; DI;YGT;DE
var V = Sistem.GrafikVerileri;
var C = Sistem.GrafikFiyatOku(V, "Kapanis") ;
var H = Sistem.GrafikFiyatOku(V, "Yuksek") ;
var L = Sistem.GrafikFiyatOku(V, "Dusuk") ;
var Lot = Sistem.GrafikFiyatSec("Lot");
var yigit = Sistem.Liste(0);
for (int i = 10 ; i < V.Count; i++)
{
yigit[i]=V[i].Date.Month > V[i-1].Date.Month ;
}
var adam = Sistem.Liste(0);
var tx = Sistem.Liste(0);
var rx = Sistem.Liste(0);
var ygt = Sistem.Liste(0);
var dý = Sistem.Liste(0);
var de= Sistem.Liste(0);
for (int i = 10 ; i < V.Count; i++)
{
if(yigit[i] >C[i-1]) adam[i]=C[i-1] ;
else adam[i]=adam[i-1];
if( yigit[i] >yigit[i-1]) tx[i]=C[i-1] <yigit[i] ? H[i]: Math.Max(H[i], H[i-1]);
if( yigit[i] > yigit[i-1]) rx[i]=C[i-1]<yigit[i] ? L[i]: Math.Min(L[i], L[i-1]);
ygt[i] = (adam[i]+rx[i]+tx[i])/3;
dý[i] = 2*ygt[i] -rx[i];
de[i] = 2*ygt[i]-tx[i];
}
Sistem.Cizgiler[0].Deger=dý;
Sistem.Cizgiler[1].Deger=ygt;
Sistem.Cizgiler[2].Deger=de;
Merhaba Arkadaþlar,
Elimde tradingview'de kullandýðým bir strateji var. Bunun indikatör kýsmýný Ýdeale dilinde çevirdim ama emir miktarý konusunda takýldým. Þöyle Düþünün,
Ýndikatör Al dediðinde 1 Lot Alýþ olarak gerçekleþtirdi. Ama Ýþlem Stop oldu. Ýkinci Al dediðinde 2 Lot Alýþ olarak gerçekleþti. Ve Bu iþlemde Stop oldu. Üçüncü Al dediðinde 4 Lot olarak Alýþ gerçekleþti ve Kar al Gerçekleþti. Her kar al dan sonraki iþlem 1 Lot olarak baþlar.
Kazançlarda hep 1 Lot emir gönderecek, kayýplarda lot mikarýný 2 kat arttýrarak emir gönderecek, taki Kar al gerçekleþene kadar.
Teþekkürler.
Yer Ýmleri