AH AH
o emir silme ve bekleyeni düzeltme yapmayý becerebilsek .
Kotasyon verici olurduk piyasaya
ben yapamýyorum
yapabilen varsa
sadece pasifte bekleyen emri düzelten tek satýrý paylaþýrsa sevinirim.
AH AH
o emir silme ve bekleyeni düzeltme yapmayý becerebilsek .
Kotasyon verici olurduk piyasaya
ben yapamýyorum
yapabilen varsa
sadece pasifte bekleyen emri düzelten tek satýrý paylaþýrsa sevinirim.
Bear_Bull
@BearBull26
Robotun pozisyon kontrol verilerini kaydettiði dosyayý bulamadým..
Baþka bir bilgisayarda iDeal iþlemlerine devam edebilmem için o dosyayý aktarmam gerekiyor eski bilgisayardan yenisine.
Muhtemelen bir text dosya deðil. Bilgisi olan var mý bu aktarma iþlemini nasýl yapabilirim?
Ýlave:
Veri tabaným için gönderdiðim emrin %100 gerçekleþmesi önemli.PHP Code:/// <summary>
/// Örnek kullaným: Sistem.EmirFiyatTipi = enuIMKB_EmirFiyatTipi.PÝYASA_FÝYATI;
/// </summary>
public static class enuIMKB_EmirFiyatTipi
{
// Piyasa Emri (PYS)
// Emrin girildiði anda ilgili sözleþmede piyasada bulunan
// en iyi fiyatlý emirden baþlayarak emrin
// karþýlanmasý amacýyla kullanýlan emir yöntemidir
public const string AKTÝF_FÝYAT = "PYS";
public const string PÝYASA_FÝYATI = "PYS";
public const string LÝMÝTLÝ_FÝYAT = "LMT";
// "En Ýyi Fiyat" emir sadece piyasada o anda bekleyen
// en iyi fiyat seviyesindeki emirlerle eþleþir
public const string EN_ÝYÝ_FÝYAT = "EIF";
public const string KAPANIÞ_FÝYATI = "KAP";
}
Robot döngüsü içinde; mesela 40 adet hisseyi tek tek al-sat sinyal kontrolünden geçirip; gerektiðinde emir gönderiyorum ve hemen sonrasýnda veri tabanýný güncelliyorum. Bir sonraki döngüyü beklemeden gönderdiðim emrin gerçekleþme durumu önem arz ediyor.
Onun için
Sistem.EmirFiyatTipi = "PYS"; kullanýyorum.
Bunun yerine
Sistem.EmirFiyatTipi = "EIF";
kullanabilir miyim?
Alýþ ve Satýþ kademedeki aktif fiyattan mý gerçekleþir?
Kademedeki lot sayýsý gönderdiðim emir miktarýndan düþükse emir miktarýnýn o kademede karþýlanmayan miktarý bir sonraki alt/üst kademeden mi gerçekleþir?
Önemli olan tek þey gönderdiðim emrin %100 gerçekleþmesi.
EIF yöntemini kullanýp tecrübe eden, bilgisi olan var mý?
PozisyonKontrolGuncelle kendi kendine bir þeyler yapýyor; kendince bir veri tabaný oluþturuyor; ama senin hesabýnda o emrin gerçekleþip gerçekleþmemesi ya da tam - kýsmi olarak gerçekleþmesi onun için önemli deðil.. sonuçta afaki bir pozisyon miktarýný yazýyor kafaya. Ya sistem emrini kabul etmediyse.. dün baþýma geldi. Saðolsun sayýn Bear_Bull dostum halletti sýkýntýyý. Ya aktiften 1000 lot emir gönderdin ve sana 99 lot iþlem yapýldýysa.. robot PozisyonKontrolGuncelle ile 1000 lot aldým ya da sattým zannedecek.
Yanýlýyorsam lütfen düzeltin. Hoþ burada bilgi paylaþan da çok az.
Son düzenleme : INVENTOR; 03-12-2024 saat: 12:04.
paradigma deðiþtir abi. bahsettiðin bir sistem deðiþkeni. bunu kullanmayýp kendi deðiþkenini oluþturup kullansana.
selamlar herkese. eski bir dost nostalji giriþi yapsana dedi. forum hala duruyormuþ, hesap bile duruyormuþ. en ilginci ideal var ve kod yazan insanlar borsa istanbulda iþlem yapýyor. hayat çok garip.
Keçiyi yardan uçuran bir tutam ottur..
bu konuyu hatýrlýyorum, gerçekten basit bir çözümü vardý. forumda da paylaþýldý sanýrým.
idealde direk olmama sebebi sanýrým regülasyondu. bunu çaktýrmadan atlamanýn yöntemi ise þöyle.
ideal bu iþlemi manuel yapýyor mu? evet.
robotda yapýyor mu? hayýr
neden? regülasyon.
çözüm: manuelde nasýl yapýldýðýný bulmak ve uygulamak.
evet ama nasýl? manuel yapýlýrken ideal.exe aracý kurumla haberleþmesini api isteði atarak yapar.
manueli nasýl bulunur: istek attýðý url i tespit ederek tabii ki. að izleyebilen bir network uzmaný bulup rica edin. daha fazla þey yazarým da sonra gereksiz hamaset yapabiliyordu birileri. o nedenle ben burada duruyorum.
fakat biri size kod verecekse mutlaka öncesinde siz ona kullandýðýnýz aracý kurumu söyleyeceksiniz, bu kesin.
çünkü kütüphanede böyle bir kod yok. aracý kuruma göre deðiþen bir url var bu iþi yapan. bu urlde hesap bilgilerinizde geçiyor olacak bu url lib.cs ye koyacaðýnýz url çaðýran bir metoda iletip result alacaksýnýz.
Son düzenleme : Keçi; 04-12-2024 saat: 22:25.
Keçiyi yardan uçuran bir tutam ottur..
iDeal'i sil baþtan yapacak genç bir ekip lazým..
Kendi adýma kýyýdan kýyýdan giriyorum sulara..
Kendi veri tabanýmý oluþturdum tabi ki de ama þu aþaðýdaki sayfadaki bilgi deli etti beni..
ki o PozisyonKontrolGuncelle komutunun koca bir balon olduðunu ikinci gerçek iþlemler günümde anladým.
Aðzýnýza saðlýk sayýn dostum.. bana lazým olan gerçek bilgi buydu. Teþekkürler.
Yine de mevcut pozisyonlarý baþka bir bilgisayara taþýyabilmek için o kayýtlara ulaþmanýn yolunu bulmam lazým.
Ýlave : PozisyonKontrolOku/Guncelle kayýtlarý nereden okuduðunu buldum. Acemilik iþte..
![]()
Son düzenleme : INVENTOR; 05-12-2024 saat: 04:56.
Yer Ýmleri