Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
27,50 10% 100,59 Mn 23,70 / 27,50
67,65 10% 515,04 Mn 61,70 / 67,65
11,00 10% 3,88 Mn 9,80 / 11,00
1,65 10% 54,88 Mn 1,52 / 1,65
14,75 9.99% 88,63 Mn 13,54 / 14,75
10,53 -10% 2,12 Mr 10,53 / 11,55
20,40 -9.97% 202,36 Mn 20,40 / 23,86
402,25 -9.96% 524,05 Mn 402,25 / 448,00
260,25 -9.95% 1,61 Mr 260,25 / 283,50
4,58 -9.84% 46,70 Mn 4,58 / 4,58
325,00 0.46% 12,23 Mr 319,00 / 326,25
3,16 6.4% 11,83 Mr 2,98 / 3,20
135,00 8.09% 10,01 Mr 118,60 / 135,00
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
269,00 2.28% 7,40 Mr 266,00 / 272,50
19,11 -0.47% 829,86 Mn 18,66 / 19,26
77,90 -1.7% 7,25 Mr 77,60 / 79,15
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
760,00 -0.39% 2,81 Mr 747,00 / 761,50
93,00 0.65% 539,82 Mn 91,90 / 93,65
117,20 1.74% 879,06 Mn 112,40 / 119,90
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
31,04 -0.83% 136,84 Mn 30,50 / 31,30
10,67 2.69% 200,26 Mn 10,40 / 10,71
81,25 2.85% 499,08 Mn 79,05 / 81,60

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 615/626 ÝlkÝlk ... 115515565605613614615616617625 ... SonSon
Arama sonucu : 5007 madde; 4,913 - 4,920 arasý.

Konu: ÝDEAL veri terminalinde /Sistem/Ýndikatör/Robot

1. Hocam, hayýrlý akþamlar, öncelikle cevabýnýz için teþekkür ederim. Ben kendi çapýmda bir þeyler karalayayým. Burada paylaþayým. Kontrol edip hatamý düzeltebilirseniz, memnun olurum.

Alýntý Originally Posted by Bear_Bull Yazýyý Oku
    merhaba

her alýþ iþleminde
    Alýþlartoplamý = Alýþlartoplamý + SonAlýþ ;

her satýþ iþleminde
    Satýþlartoplamý = Satýþlartoplamý + SonSatýþ;

iþlemler kaydettirilirse

(Alýþlartoplamý - Satýþlartoplamý) - eldeki poz * Sonfiyat ile kar rakamý buldurulabilir.

bunlar Sistem.Liste(0) olarak tanýmlanarak yapýlýrsa getiri eðrisi oluþturulabilir.

pek kolay bir iþlem deðil.

2. Hocam bir sorum daha olacak:

Öncelikle hayýrlý akþamlar. Ýdeal' de ilk 10 kademedeki ALIÞ ve SATIÞ toplamýný RSI gibi grafik altýnda dalgalanan bir osilatör olarak takip etmek istiyorum. Bunu nasýl yapabilirim? Ýdeal' in açýklamalarýnda þu formül var, ama bu da tahtadaki tüm alýþ ve satýþ toplamlarýný veriyor.

var Derinlik = Sistem.DerinlikVerisiOku(Sistem.Sembol);
    var C = Sistem.GrafikFiyatSec("Kapanis");
    var Alistoplam = 0;
    var Satistoplam = 0;

for (int i = 0; i < 6; i++) { Alistoplam += Derinlik.Bids[i].Size; Satistoplam += Derinlik.Asks[i].Size; }

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Eskiþehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,415
    derinliðin altýnda zaten hazýr olarak 10 kademenin ve tavan/taban a kadar olan bekleyen emirlerin
    lot ve ortalama fiyat olarak veren hazýr kolon var onlarýn ideal isimleri bulunarak
    Sistem.Yuzeyselveri den alýnabilir, ancak anlýk olduðundan ve bir yere kaydedilmediðinden bu veriye indikatör oluþturmak imkansýz. aslýnda yapýlabilir ama bu seferde Dfnideal olarak özel sembol oluþturulup ilk önce kaydedilmesi oradan okutularak indikatör baðlamak imkan dahilinde olabilir buda hepten karýþýk hale getirir.

siz 5 kademenin toplamý için yazmýþsýnýz, yazdýðýnýz kod ile DFN Sembol e kaydedilip grafik haline getirilebilir.

þöyle bir sorun çýkartabilir bekleyen emirler sürekli deðiþecek ama DFN sembol e kaydederken 1 dk gibi (son anda ne varsa ) kaydedilebilecek.
    Bear_Bull
    @BearBull26

4. Bu þekilde kaydetsem çalýþýr mý?

Hocam,

Formülü þu þekilde kaydetsem çalýþýr mý?

var Derinlik = Sistem.DerinlikVerisiOku(Sistem.Sembol);
    var C = Sistem.GrafikFiyatSec("Kapanis");
    var Alistoplam = 0;
    var Satistoplam = 0;

for (int i = 0; i < 10; i++) { Alistoplam += Derinlik.Bids[i].Size; Satistoplam += Derinlik.Asks[i].Size; }

Sistem.Cizgiler[0].Deger = Alistoplam;
    Sistem.Cizgiler[1].Deger = Satistoplam;

Amacým kademe robotunu derinlikteki deðiþime göre çalýþtýrmak. Trend indikatörüm if ( Satistoplam > Alistoplam ise her gridi kestiðinde 10 lot AL, 5 kademe yukarýya SATIÞ yaz), else if ( Alistoplam < Satistoplam ise her gridi aþaðýya kestiðinde portföyden 10 lot SAT, 5 kademe aþaðýya ALIÞ yaz) þeklinde düzenleme yapmak istiyorum.

Nasýl yapabilirim?

derinliðin altýnda zaten hazýr olarak 10 kademenin ve tavan/taban a kadar olan bekleyen emirlerin
    lot ve ortalama fiyat olarak veren hazýr kolon var onlarýn ideal isimleri bulunarak
    Sistem.Yuzeyselveri den alýnabilir, ancak anlýk olduðundan ve bir yere kaydedilmediðinden bu veriye indikatör oluþturmak imkansýz. aslýnda yapýlabilir ama bu seferde Dfnideal olarak özel sembol oluþturulup ilk önce kaydedilmesi oradan okutularak indikatör baðlamak imkan dahilinde olabilir buda hepten karýþýk hale getirir.

siz 5 kademenin toplamý için yazmýþsýnýz, yazdýðýnýz kod ile DFN Sembol e kaydedilip grafik haline getirilebilir.

þöyle bir sorun çýkartabilir bekleyen emirler sürekli deðiþecek ama DFN sembol e kaydederken 1 dk gibi (son anda ne varsa ) kaydedilebilecek.[/QUOTE]

5.  Alýntý Originally Posted by muratderici Yazýyý Oku
    Hocam, hayýrlý akþamlar, öncelikle cevabýnýz için teþekkür ederim. Ben kendi çapýmda bir þeyler karalayayým. Burada paylaþayým. Kontrol edip hatamý düzeltebilirseniz, memnun olurum.
    Hocam bir sorum olacak:

her alýþ iþleminde
    Alýþlartoplamý = Alýþlartoplamý + SonAlýþ ;

þeklinde yazailmek için sanýrým

var AlislarToplami =
    var SonAlis = yazýp bunlarý tanýmlamam gerekecek sanýrým. Nasýl tanýmlayabilirim? Ne yazýk ki Ýdeal Matriks gibi deðil. Her iþlem önce tek tek tanýmlanma zorunluluðu taþýyor.

6. Sistem.PozsyonKOntrolOku ile ilgili soru

Ýdeal Algo Destek bölümü saðolsunlar bana þöyle bir kademe robotu göndermiþler. Burada anlamadýðým 3 konu var:
    1) 5 tane sözlük tanýmlanmýþ. Bunlarýn her birisi farklý bir hisse için mi, yoksa tek bir hisse için mi? 2) örneðin formüldeki Sozluk[0] = new List<double> {21.20,21.45,1,1};//iþleme gir/karal/stop / adet satýrýndan ben 21,20TL de iþleme gir, 21,45 TL de kar al, 1% düþerse STOP ol, 1 lot AL olarak anladým(Lütfen unutmayýnýz ben Ýdeal yazýlým dilini ve c# bilmiyorum). Ama aþaðý satýrlara bakýyorum, 1% tanýmlanmamýþ. Birisi bana giriþteki tanýmlamanýn Türkçesini yazarsa, memnun olurum.
    2) Yine formülde

if (sonfiyat <= AlisFiyat && Pozisyon == 0 && Rezerv == "") // AL

{

Rezerv = "AL";

Miktar = Lot;

IslemFiyat = Sistem.SonFiyat(EmirSembol);

}
    Bunun anlamý tahtadaki ALIÞ Fiyatý aktife geçerse, AL anlamýna mý geliyor? Sanýrým bu formülde grid tanýmlanmamýþ. Sadece pasifteki ALIIÞ fiyatý aktife geçerse AL, diyor. Peki her kademe aktife geçtikçe alacak mý? Örneðin klasik gridbotta varsayalým 4-5 kademeye denk gelen yatay çizgiyi kesikçe alsýn, satsýn, diyoruz. Burada da öyle mi olacak?

3) Ayný seviyeyi tekrar tekrar kestiðinde mükerrer ALIM-SATIM yapmamasý için sisteme Anahtar ve var Pozisyon = Sistem.PozisyonKontrolOku þartlarýný tanýmlýyoruz. Örneðin Ýdeal algomarketteki þu formülde https://www.algomarket.com.tr/Form%C3%BCl/Detay/86

var Anahtar = Sistem.Name + "," + EmirSembol;
    var Pozisyon = Sistem.PozisyonKontrolOku(Anahtar); ve iþlem sonunda da Sistem.PozisyonKontrolGuncelle(Anahtar, Lot); þeklinde tanýmlanmýþ.
    Ýdeal' in bana gönderdiði formülde de var Anahtar = line + " , " +Sistem.Name + " , " + EmirSembol;

double IslemFiyat = 0;

DateTime IslemTarih;

var Rezerv = "";

var Pozisyon = Sistem.PozisyonKontrolOku(Anahtar, out IslemFiyat, out IslemTarih, out Rezerv);

þeklinde tanýmlayýp iþlem bitiminde de

Sistem.PozisyonKontrolGuncelle(Anahtar, Miktar + Pozisyon, IslemFiyat, Rezerv); diyerek kapatmýþ. Biz bir formül yazarsak hangi kalýbý kullanacaðýz ve iki kalýp arasýndaki fark nedir?

BANA GÖNDERÝLEN FORMÜLÜ AÞAÐIDA PAYLAÞIYORUM. SORULARIMI CEVAPLAYABÝLÝRSENÝZ, MEMNUN OLURUM.

var Sozluk = new Dictionary<float,List<double>>();

Sozluk[0] = new List<double> {21.20,21.45,1,1};//iþleme gir/karal/stop / adet

Sozluk[1] = new List<double> {11.16,11.21,1,1};//iþleme gir/karal/stop / adet

Sozluk[2] = new List<double> {11.12,11.17,1,1};//iþleme gir/karal/stop / adet

Sozluk[3] = new List<double> {11.08,11.13,1,1};//iþleme gir/karal/stop / adet

Sozluk[4] = new List<double> {11.04,11.09,1,1};//iþleme gir/karal/stop / adet

Sozluk[5] = new List<double> {11.00,11.05,1,1};//iþleme gir/karal/stop / adet

for (var No=0; No < Sozluk.Count; No++)

{

var EmirSembol = "IMKBH'ISCTR";

var AlisFiyat = (decimal)Sozluk.ElementAt(No).Value[0];

var HedefFiyat = (decimal)Sozluk.ElementAt(No).Value[1];

var StopFiyat = (decimal)Sozluk.ElementAt(No).Value[2];

var Lot = Sozluk.ElementAt(No).Value[3];

var line=No;

var Anahtar = line + " , " +Sistem.Name + " , " + EmirSembol;

double IslemFiyat = 0;

DateTime IslemTarih;

var Rezerv = "";

var Pozisyon = Sistem.PozisyonKontrolOku(Anahtar, out IslemFiyat, out IslemTarih, out Rezerv);

var basicitem = Sistem.YuzeyselVeriOku(EmirSembol);

var sonfiyat = (decimal)basicitem.LastPrice;

var bidfiyat = (decimal)basicitem.BidPriceDec;

var askfiyat = (decimal)basicitem.AskPriceDec;

if (sonfiyat == 0) continue;

if (bidfiyat == 0) continue;

if (askfiyat == 0) continue;

var Islem = "";

var Miktar = 0.0;

{

Rezerv = "AL";

Miktar = Lot;

}

else if (Pozisyon > 0 && askfiyat >= HedefFiyat && Rezerv == "AL") // KARLA KAPAT

{

Rezerv = "";

Miktar = -Lot;

}

else if (Pozisyon > 0 && bidfiyat < StopFiyat && Rezerv == "AL") // STOP

{

Rezerv = "STOP";

Miktar = -Lot;

}

if (Miktar > 0) Islem = "ALIS";

if (Miktar < 0) Islem = "SATIS";

if (Islem != "")

{

Sistem.PozisyonKontrolGuncelle(Anahtar, Miktar + Pozisyon, IslemFiyat, Rezerv);

Sistem.EmirSembol = EmirSembol;

Sistem.EmirIslem = Islem;

Sistem.EmirSuresi = "KIE";

Sistem.EmirTipi = "Piyasa";

Sistem.EmirMiktari = (int)Math.Abs(Miktar);

Sistem.EmirGonder();

}

}

Alýntý Originally Posted by Bear_Bull Yazýyý Oku

þöyle bir sorun çýkartabilir bekleyen emirler sürekli deðiþecek ama DFN sembol e kaydederken 1 dk gibi (son anda ne varsa ) kaydedilebilecek.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Eskiþehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,415
    1 parça parça yazarak sanal çalýþtýrýp deneyebilirsiniz.
    2 yazým dilini ve program yazmayý bilmiyorum diyorsunuz çok fazla detaya giriyorsunuz istediðiniz þartlarda yazýlýmý usta birinin bile hatasýz yapmasý zor
    3 en kolayý grid bot ideal içindeki hazýr bot lar olur sizin için

yazdýklarýnýz içinde bekleyen emirlerin büyüklüðü ve küçüklüðü ile al/sat a dönen yapý istiyorsunuz
    lot sayýlarý deðiþtikçe aldan sata, sattan ala ani dönüþler repaint gibi olur ve çok can yakabilir istenmeyen bir sürü emir gerçekleþtirebilir.

bu þekilde diyelim yazabildiniz ve çalýþtýrdýnýz, getiri eðrisi oluþturmayý düþünmeyin unutun. hesaplatamazsýnýz tamamen hatalý olur.
    Bear_Bull
    @BearBull26

8. Yazdýklarýnýzýn tamamýný okumadým,
    Merak edip koda baktým, bakmýþken sorularý anladýðým kadarýyla cevaplayayým dedim.

1) 5 tane sözlük tanýmlanmýþ. Bunlarýn her birisi farklý bir hisse için mi, yoksa tek bir hisse için mi? 2) örneðin formüldeki Sozluk[0] = new List<double> {21.20,21.45,1,1};//iþleme gir/karal/stop / adet satýrýndan ben 21,20TL de iþleme gir, 21,45 TL de kar al, 1% düþerse STOP ol, 1 lot AL olarak anladým(Lütfen unutmayýnýz ben Ýdeal yazýlým dilini ve c# bilmiyorum). Ama aþaðý satýrlara bakýyorum, 1% tanýmlanmamýþ. Birisi bana giriþteki tanýmlamanýn Türkçesini yazarsa, memnun olurum.
    1) Hayýr tek bir hisseye ait iþleme girilecek/çýkýlacak bilgileri içeriyor o sözlük bilgisi.
    iþlem yapýlacak sembol sabit olarak verilmiþ zaten kodda: var EmirSembol = "IMKBH'ISCTR";

2)listedeki 3.eleman fiyat bilgisi, yüzde ifade deðil. Kodda doðrudan bidfiyat ile kýyaslanmýþ:
    else if (Pozisyon > 0 && bidfiyat < StopFiyat && Rezerv == "AL") // STOP

2) Yine formülde

{

Rezerv = "AL";

Miktar = Lot;

}
    Bunun anlamý tahtadaki ALIÞ Fiyatý aktife geçerse, AL anlamýna mý geliyor? Sanýrým bu formülde grid tanýmlanmamýþ. Sadece pasifteki ALIIÞ fiyatý aktife geçerse AL, diyor. Peki her kademe aktife geçtikçe alacak mý? Örneðin klasik gridbotta varsayalým 4-5 kademeye denk gelen yatay çizgiyi kesikçe alsýn, satsýn, diyoruz. Burada da öyle mi olacak?
    Anlýk fiyat(sonfiyat) listelerde tanýmlanan ilk deðerin altýnda olanlar için alýþ gönderir. Örneðin sonfiyat:10 ise 6 tane alýmý peþ peþe gönderir, ve karal/stop koþullarýnýn gerçekleþmesini beklemeye baþlar.

3) Ayný seviyeyi tekrar tekrar kestiðinde mükerrer ALIM-SATIM yapmamasý için sisteme Anahtar ve var Pozisyon = Sistem.PozisyonKontrolOku þartlarýný tanýmlýyoruz. Örneðin Ýdeal algomarketteki þu formülde https://www.algomarket.com.tr/Form%C3%BCl/Detay/86

var Anahtar = Sistem.Name + "," + EmirSembol;
    var Pozisyon = Sistem.PozisyonKontrolOku(Anahtar); ve iþlem sonunda da Sistem.PozisyonKontrolGuncelle(Anahtar, Lot); þeklinde tanýmlanmýþ.
    Ýdeal' in bana gönderdiði formülde de var Anahtar = line + " , " +Sistem.Name + " , " + EmirSembol;

double IslemFiyat = 0;

DateTime IslemTarih;

var Rezerv = "";

þeklinde tanýmlayýp iþlem bitiminde de

Sistem.PozisyonKontrolGuncelle(Anahtar, Miktar + Pozisyon, IslemFiyat, Rezerv); diyerek kapatmýþ. Biz bir formül yazarsak hangi kalýbý kullanacaðýz ve iki kalýp arasýndaki fark nedir?
    Orasý sizin kullanýmýnýza/ihtiyacýnýza baðlý.
    Tarif etmek için düzgün kelimeleri bulamadým þu anda(yazdým yazdým sildim)
    var Anahtar = line + " , " +Sistem.Name + " , " + EmirSembol; denildiðinde line kýsmý sözlükteki her satýr için deðiþeceði için hepsi için ayrý log atýlmasýný saðlýyor.
    Örneðin
    1.satýra istinaden þu fiyattan þu kadar pozisyon açtým
    2.satýra istinaden þu fiyattan þu kadar pozisyon açtým ....

Sayfa 615/626 ÝlkÝlk ... 115515565605613614615616617625 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •