Bir ara eski forumda geçmiþti. Aradým bulamadým.
imkb 100 , imkb 50 yada tüm gibi hisse gruplarýný kod içinde listeye atabileceðimiz bir yöntem vardý.
hatýrlayan varmý
Bir ara eski forumda geçmiþti. Aradým bulamadým.
imkb 100 , imkb 50 yada tüm gibi hisse gruplarýný kod içinde listeye atabileceðimiz bir yöntem vardý.
hatýrlayan varmý
kendim oluþturup kullanabilirim onda sorun yok.
idealin güncellediði listeyi kullanmak istiyorum. gruplara alýnan çýkarýlan hisseleri falan manuel kontrol etmek istemiyorum .
Arkadaþlar sanki ref diye birþey vardý refmiydi neydi tam hatýrlamýyorum.
bir listem var ve bu listenin atýyorum son 60 bar önceki deðerini referans almasýný istiyorum yani son 60 bar geçinceye kadar o çizgi revize olsada deðerim deðiþmesin.
bir çizgim var ve bu çizginin 1000 puan uzerýnde flat olmak istiyorum.
ancak yukseý gýderken bu çizgi yukarý giþttiði için flata geçme noktamda o çizgiyle ayný anda yukarý gidiyor.
ancak sisteme þunu dersem atýyorum 200 bar onceký deðeri referans al ve çizgiyi 200 bar sonra revize et düzelt gibi birþey dersem.
çizgi 200 bar geçinceye kadar sabit kalacak 200 bar sonra revize edecek kendini.
böylece o 200 bar geçinceye kadar flata geçebileceðim.
diðer türlü hiçbir zman flat olamaz.
Þimdi birþey vardý sanký bunu yapan ref miydi ?
nasýl kullnabileceðimide bilmiyorum varmý fýkrý olan
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Bildiðim kadarýyla iDeal, indexer yani köþeli paranteze deðer vererek eriþime izin verdiði için ayrca Ref metodu yazýlmamýþ. Ancak Matriks'ten geçenler veya geçmek isteyenler için kullanýþlý olabiliecek bir metod iyi olabilir. Aþaðýdaki metodu þimdi yazdým ancak denemedim. Test etmek ve doðruluðundan emin olmak size ait...
Þunu belirtmekte fayda var. Ref metodu içerisinde hangi deðer tipine sahip liste verilirse verilsin çalýþýr. Örneðin List<float> için de çalýþýr List<int> için de. Bir hata durumunda geri dönüþ deðeri int, float, double vs için sýfýr (0) dýr. Eðer hata durumunda baþka bir þey dönsün isterseniz bu metodu kullanmak yerine aþaðýdakini kullanmanýz daha kolay olur sizin için.Kod:public T Ref<T>(System.Collections.Generic.IEnumerable<T> source, int index) { try { return source.ElementAt(source.Count() - 1 - index); } catch (Exception) { return default(T); } }
Kullanýmý da þu þekilde:Kod:public float Ref(List<float> source, int index) { try { return source[source.Count - 1 - index]; } catch (Exception) { return -1f; } }
var Kapanis = Sistem.GrafikFiyatSec("Kapanis");
var sonKapanis = User.Ref(Kapanis, 0);
var birOncekiKapanis = User.Ref(Kapanis, 1);
Ref içerisine verilecek olan deðerin her zaman pozitif olmasý gereklidir.
Eðer Matiks ile birebir ayný olsun isterseniz (yani ref parametresi negatif kullanýlsýn) metot þu þekilde deðiþtirilmeli:
Kod:public float Ref(List<float> source, int index) { try { return source[source.Count - 1 + index]; } catch (Exception) { return -1f; } }
Son düzenleme : Caglar; 12-08-2017 saat: 14:44. Sebep: Eklemeler, açýkalamlar
Bear_Bull
@BearBull26
Ref olayýna bir sonraki zamanda bakacagým.
þimdi daha elzem olan bir sorunum var þu algoritmayý bir turlu kuramadým nerede hata yaptýgýmý anlayamadým türlü türlü denemeler yaptým kafayý sýyýrmak üzereyim.
bu algoritma iþi adamda beyin yaktýrýr.
SORU:
KIRMIZI ÇÝZGÝ YEÞÝL ÇÝZGÝYÝ YUKARI KESERSE A1Y DEVREYE GÝRSÝN
KIRMIZI ÇÝZGÝ MAVÝ ÇÝZGÝYÝ YUKARDAN AÞAÐI KESERSE A2Y DEVREYE GÝRSÝN
Yani kýrmýzý çizgimiz yeþil bir kere yukarý kestikten sonra full a1y çalýþacak taa ki mavi çizgiyi geçip geçtikten sonra aþaðý kýrýlana kadar
aþaðý kýrdýgýnda ise a2y devreye girsin yeþil çizgiyi aþaðý kýrýncaya kadar
ve bunu þu sekilde yazmanýz lazým ben oraya kadar ilerletebildim.
A1 KIRMIZI CIZGI X9 YEÞÝL ÇÝZGÝ X10 da MAVÝ ÇÝZGÝ
özetle kýrmýzý yeþili önce aþaðý sonra yukarý keserse a1y neyse onlarý sürekli kontrol et kýrmýzý maviyi once yukarý kesip sonra aþaðý kestiyse a2y ye bakx1[i] =
a1[i-1] > x10[i] && a1[i] < x10[i] && a1[i-1] < x9[i] && a1[i] > x9[i] && a1y[i] == 1 ? 1 :
// kýzmý çizgi bir önceki bar büyükse mavi çizgiden ve kýrmýzý çizgi küçükse mavi çizgiden ve kýrmýzý çizgi bir önceki bar küçükse yeþil çizgiden ve þimdiki barda büyükse a1y 1 ise 1 yap
a1[i-1] > x10[i] && a1[i] < x10[i] && a1[i-1] < x9[i] && a1[i] > x9[i] && a1y[i] == -1 ? -1 :
a1[i-1] > x10[i] && a1[i] < x10[i] && a1[i-1] < x9[i] && a1[i] > x9[i] && a1y[i] == 0 ? 0 :
a1[i-1] > x10[i] && a1[i] < x10[i] && a1[i-1] > x9[i] && a1[i] < x9[i] && a2y[i] == 1 ? 1 :
a1[i-1] > x10[i] && a1[i] < x10[i] && a1[i-1] > x9[i] && a1[i] < x9[i] && a2y[i] == -1 ? -1 :
a1[i-1] > x10[i] && a1[i] < x10[i] && a1[i-1] > x9[i] && a1[i] < x9[i] && a2y[i] == 0 ? 0 :
x1[i-1] ;
}
BU KOD SUREKLI a2Y YÝ CALISTIRIYOR
Son düzenleme : erhanacikgoz1; 12-08-2017 saat: 16:28.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer Ýmleri