Originally Posted by
gencparaci
Ýdeal cepten emiri verdim diyelim 130.000 viop 1 adet long açtým bilgisayarýmda ideal açýk robot gercekleþen emirlerden hesabý okudu hemen gerekli parametrelere göre izleyen kar takeprofit ve stoploss seviyelerine göre piyasaya takip edip otomatik islem yaptý flata geçti burda önemli nokta tekrar islem açtýðýnda flata gecince ayný islemi tekrar etmemesi
hadi o da çok karmaþik diyelim genellikle ayný yöne iþlem yaptýðýmdan long açtýktan sonra longu kapamak için açýlan short iþlemi gerceklesen emirlerden görmezden gel komutu bunu çözebilir böylelikle sadece long açýlan islemlerde takibe alýr
Gün boyu hep long açtým iþlemler bitti piyasa gereði short iþlemlere geçmek istiyorum
2. Robot varyasyonu çalýþtýrýrým yukarýda anlattýðým gibi açýlan short emri gercekleþen emirlerden okur gerekli parametrelere göre takip eder long emri yollar ve flata gecer
Yine yukarda bahsettiðim gibi bu varyasyonda ise short tan sonra gerceklesen longlarý görmezden gelir (ayrica emri yollar yollamaz robot durur taki bir sonraki gerceklesen emirlerde short poz görene kadar
2 varyasyon arasý pozuma göre uzak masa üstü baðlantýsý ile short yada long varyasyon takibini deðistirebilirim
Short isem shortu izleyi aktif ederim longsam longu izleyi aktif ederim tesekkürler
BU dediklerini ve daha fazlasýný opsiyonel bir biçimde yazabileceðin bir program tasarlatmayý planlýyorum ilerde projeyi yazdýttýrýrsam haber veririm kullanýrsýn muhtemelen lisanslý olacak ama.
Ýdeal veri terminali üzerinden calýsacak ama ek bir modul gibi düþün.
anlatýlandan çok iþin teknik bir boyutu var. Bu da sürekli emrin maliyetini çekmesi için kuruma sorgu göndermek demek. çoðu kurum için bu durum spam gibi görülüyor.
Bir internet sitesine binlerce sorgu gönderdiðinizde çöker ya. sorgudan kastým ne mesela sürekli her saniye internet sitesine girip çýkmak girip çýkmak. Robot emirin maliyetini çekmek için sorgu gönderip duracak. Kurumlar serverlarýný riske atmak istemiyorlar her sorgu servera binen yük demek. Bugun sadee sen kullansan sýkýntý yok ama bunu 1000 kiþi kullanmaya baþladýgýnda serverlarý kaldýrmayýp çökebilir.
her saniye 1000 kiþi maliyet bilgisini kurumun serverýndan çekmek için sorgu gonderýyor karþý servera.
mesela daha açýk ýfadesiyle ben sana bir elma atýyorum sende bana elmayý geri atýyorsun.
buradaký elma senin robutunun maliyeti öðrenmek için gönderdiði mesaj sorgu olsun. sen kurumun serverýsýn.
Elmayý alýyor malýyete bakýyor elmanýn ýcýne yukluyor ve geri bana atýyorsun. BU iþlemi her saniye yapýyorsun cunku ben sana her sanýye elma yolluyorum.
sana elma atan kiþi sadece ben isem sorun yok 2.3. 4. kiþi iþin içine dahil olmaya baþlayýnca sen elmalarý geri yollamakta zorlanmaya baslayacaksýn. Sayý arttýkça artýk motorun ýsýnacak en sonundada patlayacan.
Yine ek olarka kurumlar bunu bir güvenlik açýðý olarakta görüyor. Kurumdan maliyet bilgisini kendýlerýnýn dýþýnda bir programa veya baþka bir yere göndermelerý güvenlik izinlerinin býr kýsmýný açmalarý gerekiyor. Alt yapýlarýndaký guvenlýk geliþmemiþ düzeyde. maliyet kýsmýndaki güvenliði açtýgýnda müþteri bilgileri paralarý bakiyeleri kýsmýndaki güvenliðide açmýþ oluyorlar. bu güvenlik duvarýný açtýklarýnda bir hacker müþteri bilgilerini ve paralarýný görebilir hatta diðer kiþiler senin aldýgýn lotun maliyet bilgisini kendine yükleyebilir. BU zamanýnda düþünülmemiþ bu iþlerin bu boyuta gideceðini öngöremedikleri için ozmanký eský usul güvenlik duvarýyla kapatmýþlar alt yapýlarýný. Dolayýsýyla bir kurum için maliyet bilgisini çekilmesine verilecek izin demek kurmun hem server alt yapýlarýný güçlendirmesi hem güvenlik açýklarýný yeni bir yazýlýmla geliþmiþ güvenlik duvarýyla kapatmalarý vesaire demek. Kurumunda iþine gelmiyor lan ne ugrasacam þimdi koskaca alt yapý güvenlik duvarýný deðiþtittirecem efendým yeni serverlar alýp alt yapýyý güçlendýrecem bir suru masraf tüm bunlarý yapmama raðmen bu robotculardan ne kazanacam ki düþüncesiyle bakýyorlar robot pazarý henüz büyümediði için teknolojilerini deðiþtirmek için yeterli masrafý yapmayý göze almýyorlar kaç kiþi robot biliyor kullanýyor kaç kiþi maliyet bilgisini çekmeye ihtiyaç duyuyor kaç kiþi kodlama biliyor ki yapacagým masraf kazanacagým müþterinin boyutu masrafýmý karþýlamaz diyor.
kar al için bekleyen emir mi göndereceksýn oda önemli bekleyen emir göndereceksen bunun iptali içinde bir algorýtma yontemý soylemelisin.
olur ya 25 puanla kar alamadý ve stop oldu ama yukarda hala bekleyen emrin var.
Birde þöyle bir durum var. Bende uzaydan dünyaya atlamak istiyorum ama idealciler yapmýyorlar niye yapmýyorlar gibi birþey sizinkide.
Ýdeal veri terminalinin iþi nedir ? programý satmaktýr. admalar platformu yazmýþ hazýrlamýþ gördüðümüz kadarýyla ideal veri terminali tr þartlarýnda kullanabileceðimiz en geliþmiþ terminal fiyat performans ürünü diyebilirim.
Empati yaparak olayý anlamaya çalýþmalýyýz. Sizin ideale kazandýrdýklarýnýz nedir aþaðý yukarý senelýk 1000 TL dogrumuyum. Belki sayenizde bu algorýtmayý kullanan baþkalarýda cýkacak ve idealin kazandcý 10 20 býn lýraya cýkacak senelik. Sadece sizin fikrinizin sayesinde.
Ancak terminal bunun için geliþtirilmedi yani adamlar bir program yapmýþ alýn kullanýn demiþ parasýda þu demiþ.
Bunu kullananlara biz istediði robotu yazýveririz istediklerinizi yazýn kesin yapacagýz vesaire vesaire þeklinde þartlarý yok. Ýþine geliyorsa kullan iþine gelmiyorsa kullanma deme seçenekleri onlarýn hakký.
Ha hem reklam amaçlý hem kullanýcýlarýna destek amaçlý hemde platformun daha üst seviyelere çýkmasý amaçlý. Forumu ve twttardaki istekleri mantýk kazanç iþ gücü önceliklerine göre sýralayýp hem onlar için faydalý hemde bizler için faydalý bir durumsa sýraya göre fayda durumuna ve kazanç duruma göre listeleyip ayýrýyorlar ve sýrasýyla öncelik durumuna göre platformunda geliþmesi için mantýklý fikirleri yazmaya çalýþýyorlar.
yani herhalde öyle yapýyorlardýr ben nasýl yaptýklarýný bilmiyorum ama ben idealin sahibi olsam böyle yapardým empati yapýnca böyle diyesim geldi.
Sözün özü fikriniz güzel bunun yapýlmasý iþinizi kolaylaþtýracak ve ideale müþteride kazandýrabilecek bir fikir. Ancak bunu yapmak zorunda deðiller yapacaklarsa bile þuan öncelikleri arasýnda alt sýralarda adamlar sadece bizime uðraþmýyorký kurumlarýn talepleri oluyor baþka kurumlarýn entegrasyonu platformun robot kýsmý haricindeki diðer geliþmeler patronlarýnýn talepleri yeni baþka fikirlerin hayata geçmesi vesaire vesaire tonlarca öncelikli baþka baþka iþleri var. Varsayýmsal olarak bunu yazsalar bile çalýþmayacak çünkü kurum gerekli izinleri vermiyor. Maliyet çekmek güvenlik açýðý demek bizim dýþýmýzda bir robotun maliyet bilgisini çekmek demek güvenlik açýðý teþkil eder olmaz diyor. Diyelimki açtý bu seferde serverlarýmý çökerttiniz ideal kullanýcýlarý diyorlar.
Baþýmýza gelmedi sanmayýn baþýmýza geldi. xxx kurumu bizi aradý erhan sizmi zorladýnýz serverý diye. Sürekli sorgu gönderen biri var dedi server kaldýrmadý eriþimi durdurduk dedi. bizde yokk abi biz yapmadýk dedik.
Diyeðim o ki biz ideal kullanýlarý olarak platformun bize fayda saglamasýný ve iþe yaramasýný istiyoruz.
Ama bunun için ýsrardan çok en fazla isteyebileceðimiz ricadir. YAPMAK ZORUNDA DEGILLER. rica etmeye hem onlarýn menfaatini hemde kendý menfaatimize olacak þekilde fikirlerle gidersek en azýndan apýlacak listesinde orta ve üst sýralarda yer alabiliriz. AMa fikirlerimizi bunu yapýn niye yapmaýnýz bunu yapmak basit niye yapýlmýyor siz þöylemisiniz böylemisiniz þeklinde gidersek muhtemelen yapýlacak listesindeki en son sýrayý alýrýz. belki orta sýralarda yer alan bu talebimiz. En aþaðýlara iner.
Emapti yaparak karþý tarafý anlayarak evrensel hem onlara müþteri kazandýrabilecek hemde bize menfaat saðlayabilecek fikirlerle gidelim. Eminimim yapýlackalar listesinde üst sýralarda yer alacaktýr ozman.
Sizde düþünün idealin sahibi olsanýz bir adamýn talebini mi yaparsýnýz yoksa daha çok kullanýcý getirebilecek daha opsýyonel bir fikrimi yaparsýnýz.
Mesela bir strateji ve fikir talepte bulunurken bununla ýlgýlý farklý opsýyonlarýda düþünün mesela soyle soyle bir strateji mesela baþka birisinini þurada þurada iþine yarar þu kullanýlarýnda þu iþine yarar böylece sizde þu musterýlerý kazanabilirsiniz bu fikir sayesýnde vesaire vesaire þeklinde bir soylem sizcede çok daha mantýklý degýlmý.
BENCIL OLMADIGINIZI GÖSTERÝN FÝKRÝNÝZÝN SADECE SÝZÝN ÝÇÝN DEÐÝLDE BAÞKALARINADA VE PLATFORMADA KATKI SAGLAYABÝLECEK BÝR FÝKÝR OLDUGUNU GÖSTERÝN.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer Ýmleri