Heikin ashi için referans olarak alýnan bir adet baþlangýç barýnýzýn olmasý gerek (mecbur bir adet OHLC olacak yani), o barý nereden baþlattýðýnýza baðlý olarak elinizdeki sonuç grafiði farklý olacaktýr. Acaba fark buradan kaynaklanýyor olabilir mi? Þu anda deneyemiyorum, bu akþam deneyip buraya yazacaðým ama fikir olarak paylaþayým dedim.
Bu arada yanlýþ hatýrlamýyorsam Ýdeal'in heikin ashi grafiðindeki OHLC verileri -sol üstteki- gerçek veriler, türevlenmiþ olanlar deðil.
Forumda yazdýklarým tamamen kiþisel görüþlerimdir, hiçbir hisseyle ilgili al-sat tavsiyesi vermiyorum.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Her halukarda x2 sýfýr olduðu için orjinal kodu deðiþtirip X3 hesabýnda x2[i] yerine 0 yazdým.
Bu kod ile elde edeceðiniz x3 ün sizdeki x3 ile birebir ayný olacaðýný düþünüyorum.Kod:var V = Sistem.GrafikVerileri; var PD = Sistem.BilancoPD(); var NK = Sistem.BilancoNetKar(); var x3 = Sistem.Liste(V.Count, 0); for (int i = 1; i < V.Count; i++) x3[i] = (NK[i] / PD[i]); var x1 = Sistem.Liste(V.Count, 0); for (int i = 1; i < V.Count; i++) x1[i] = x3[i] > 0 ? 1 : x3[i] < 0 ? -1 : x1[i - 1]; var x2 = Sistem.MA(x3, "Simple", 10); // sistem var SonYon = ""; for (int i = 1; i < V.Count; i++) { if (x1[i] == 1 && SonYon != "A") // AL { Sistem.Yon[i] = "A"; SonYon = Sistem.Yon[i]; } else if (x1[i] == -1 && SonYon != "S") // SAT { Sistem.Yon[i] = "S"; SonYon = Sistem.Yon[i]; } else if (x1[i] == 0 && (SonYon == "A" || SonYon == "S")) // FLAT { Sistem.Yon[i] = "F"; SonYon = Sistem.Yon[i]; } } Sistem.Cizgiler[0].Deger = x3; // panel2 Sistem.Cizgiler[1].Deger = x2;
PEKÝ BEYLER BUNU SORGU YAPABILIRMISINIZ EN YÜKSEK OLANLARI BULSUN MESELA
0,50 DEN BUYUKLERI BULSUN GIBI
var V = Sistem.GrafikVerileri ;
// hesapla
var PD = Sistem.BilancoPD();
var NK = Sistem.BilancoNetKar();
var x3 = Sistem.Liste(V.Count, 0);
var x2 = Sistem.MA(x3, "Simple", 10);
for (int i = 1; i < V.Count; i++)
x3[i] = (NK[i]/PD[i]);
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
for (int i = 1; i < V.Count; i++)
if (x1[i-1] !=0) {böyle bir þey eklense çözüm üretir mi?Tamamen acemice..}
x1[i] = x3[i] > 0 ? 1 : x3[i] < 0 ? -1 : x1[i - 1];
Tarih göstermiþtir ki bilge herþeyi bilmez,sadece ahmaklar herþeyi bilir...
Yer Ýmleri