gece 63,90 dolarý görmüþ kaçýrdýk fýrsatý...
60 dolar seviyesinden biraz maliyetlenmeyi düþünüyorum...
çünkü yukarýda 30 dolarý cebe koydum en kötü ona sayarým...
gece görülen bar canýmý sýktý inþallah tekrar gelir oralara...
evet hadin birlikte girelim dedim gümüþ satýþýna kimseden ses çýkmamýþtý sonuç ortada...
gümüþ 120 dolardan 60 dolara geldi...
bitcoin 120 bin dolardan 60 bin dolara geldi...
kapitalizm hadým ede ede gidiyor...
bist içinde sünnet töreni hazýrlýklarý devam ediyor...
viop 14,000 e inmeli o kadar köpük var...
Son düzenleme : akcay; 06-02-2026 saat: 11:05.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
kimse yok topikte bende gidiyorum herkese iyi tatiller...
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Coin olayý,....baþka bir dünya,..bu dünyada 1929 ekonomik buhraný, her coinin kendi hücresinde gerçekliyor,..
bunlardan biri Lunch, üstelik bunun birde stabil coini de vardý, kendi baþýna bir eko sistemdi, o þekilde pazarlanýyordu,
bunlardan bir Mantra OM,....Buda sanki emlak piyasasýnýn çok geliþtiði BAE ve Suudi Arabistaný ele geçirecek gibi lanse ediliyordu,
borsalar korunuyor ama bunlar gel geç,..LAB ý kur, fiyatý þiþir millete ver,..ilk bunu baþlattýðýnda gerisini makine ve grafik hallediyor,..
ALT sezon niye bir türlü baþlamýyor,...çünkü hepsi birer soyma makinesine dönüþtü,..
Lunch malum, coinlerde ilk ciddi sorgulamadýr,..OM bir gecede % 80 aþaðý çakmýþtýr, devamýnda ise fiyatý 6.5 usdt civarýndan þu sýralar 0.0425 ta,
yani bunlar 1929 yaþamýþlar, OM da dýþarýya çýakarýlan para 5/6 milyar USD,....sahibine hiç bir þey olamadý, Lunch mahkemelerde yargýlanýyor,
burada ki konumuza geri dönersek BTC ye, doðru cevaplamamýz gereken konu benim ilk analizlerimin olduðu fiyatý 110000 usd,...öngörüm ise 60000-63000 usd ye düþeði,...
öyleyse 60000-63000 usd den almak yerine 110000 usdt den short gitseydik hemde kendimize göre mütevazi bir portföyle,
bu gün ne kadar cebimize alýrdýk,
oysa biz þunu yapýyoruz, biz derken genelimiz,...110000 usd shortunu pas geçiyor satmýyor,..shorta katýlmýyor, 60000 oluncada alýcý oluyoruz,..
senin gümüþtede ayný þey oldu, satýþa bir tane katýlýmcý bulamadýn,...ama bu gün sorsak düþü kendini gösterdikten sonra þu seviyeden bu seviyeden bir ton alýcý buluruz, satýcý niye yok, ???? ta alýcý hep var????
ripple beni korkuttu demem bu yüzden,...eðer bir türbülans olursa ve bu baþta tether stabil coinleri vurursa,...saða sýfýrlar kaçýnýlmaz olur,....
konuý buraya geldi eth ve ripple için iki deðer vereyim,....
ripple 0.50-075 bandý,..þu anda BTC 60000 usd öngörümüzü görmüþken ripple 1.30 da,...
ripple yi 0.50-0.75 bandýna çekecek olaylar neler olabilir????
eth 1391.xx bandý, þu anda BTC 60000 usd öngörümüzü görmüþken eth 1882 de,...
rETH yý 1391 bandýna çekecek olaylar neler olabilir ????
bu soruyu sorduðumda endex olan BTC den baþaksý bu ikisini bu deðerlere baskýlayamaz,...
öyleyse bu dediðim seviyeler eðer ilerde eðer olacaksa,...demek ki BTC için 60000 USD altý var,...
o halde BTC yi kim baskýlayabilir,...SP den baþakasý bunu yapamaz, SP yi kim baskýlayabilir?teknoloji endex i, yani Nasdaq,...
porblem dünya çok hýzlandý, kimse bu hýza yetiþemiyor,...para hacmi ise bu hýzýn altýný doldurup hýzý daha hýzlý yada en azýndan bu hýzý dahada düþmesin mertebesinde tutamýyor,...
dün Emre teknoloji hisselerinin gerlemelerini burada verdi,...
konuya geri dönersek,...SP ye dikkat etmeliyiz,...2025 sonuna doðru 2026 baþýna hep bunu iþaretledim,
sp 05 ocak deðeri altýnda kaldýkça ama coine ama baþka yerelere sirayet edecek bir türbülans bizi bekliyor olacak,...
zamn analizm 05 ocak itibarý ile,
12 hafta+ 3 hafta +12 hafta þeklinde dizlidir, toplamý 58 hafta, o nedenle daha sonrasý içinde yazabilirim ama önce bunun ilk 27 haftasýný bir yeyip tüketelim
burada yapýlan analizler, bilgi ve paylaþýmlar
yatýrým tavsiyesi deðildir,...
05 ocak deðerinin altýna bu ikinci geliþi,...bunun altý negatif ve benim zaman anlizini gerçekler,...üstü ise benim zaman analizne arýza yapar,....
yapýlacak iþ 05 ocak deðerinin altýnda kalýp kalamayacaðýný kendinize göre bulabilmeniz,.....
benimki durum tesbiti ne olursa ne olur? ve ne olursa bu ne kadar sürer???
bunlarýn tesbiti,...korku salmak deðil,...
bir önceki topikte,
mesajým 2158 e dönersek,
sarý kafa Turmp hem kendi geleceði için hemde ABD yi yeniden büyük yapabilmek için,....iþte bu tehlikenin önüne geçebilmek adýna yoðun çabalar içinde,...
ben 2026 baþý ve sonrasýna zamanýn yükseldiði ve eðer zaman yükselirse borsalarýn baský altýnda kalacaðýný ve düþebileceðini bir çok defa yazdým, yükselen zaman ise kendi enerjisini fay hatlarýna aktarabilemek için de çeþitli olaylarý endex leri baskýlayacak olaylarý kullanacaðýný yine yazdým,..bu olaylar global savaþ riskleri ve çatýþmalar, FED yölü sýkýntýlar olabilir demiþtim, iyi olay olarak ise Ukrayana -Rusya barýþý olabilir demiþtim,..bu yönde geliþmeler var
iþte 2026 baþýna Venezualla ile baþladýk Ýran ile devam ediyoruz, Göreland meselsi keza, AB ile ters düþmeleri,..FED yönlü özellikle Powel üzerinde olabilecek sýkýntýlar ise baþarýlmýþ tatlýya baðlanmýþ gözüküyor,...
Trump oldukça baþarýlý gidiyor,...
mesela içeride Suriye konusunda sýkýþmýþ burayý rahatlattý ve Ýran öncesi Ýrana karþý tahkimatýný yükseltti,
Trump release ve tension release uyguluyor, yani geriyor sonra bu gergiden kurtarýyor,...bu sayede Trump jeopolitik kýrýlmalarý önce öne çýkarýyor geriyor, çözüyor rahatlatýyor, þunu yapmýyor, görmezden gelip bunun kýrýlmasýný beklemiyor,...önden hareket ediyor,...
becerisini hep birlikte göreceðiz,..
Venezualla bir gerilimdi, iyi çözdü, jeopolitik kýrýlma hattý finansal piyasalar için bir kaldýraça dönüþtü, SP endexsi Venezuallada geri döndü,..
Göreland gerilim tarafý var yok deðil, Trump savaþýrýz da diyordu, þimdi satýn da alabiliriz diyor,..AB kararsýz davranýyor, savaþýrýz dedi gerdi, satýn alýrýz dedi gevþetti,
FED powel meselesi, Powellin geri adýmý ile sonuçlandý, yerine Trumpýn istediði manada Güvercin bulundu,...
þimdi Ýran bu da tatlýya baðlandýðýnda özellikle Mollalar tasviye edilirse Venezualladan çok daha büyük bir kaldýraç etki yapar,...
yani Turmp SP için SP düþmesin diye boþ oturup boþ kalkmýyor, çalýþýyor, SP de bir sürü ABD emekllik fonu var ve Trump bunlarýn her birini ABD kasým seçimlerine hazýrlamanýn gayretinde, bu durum Trumptan baþarý istiyor, aksi düþnülemez,..þu demek öyleyse önündeki konularý bir yere kadar gerebilecek, Venezuallada kararlý davrandý, Ýranda da kararlý olacak,...
Ýran kararlýlýð sonu savaþta olsa ABD seçmenine pozitif,
ABD seçmeni hem geren hem de baþarýsýz geri adým atan bir de kendilerini ekonomik yönden vuran istemeyecektir,..durm ne olursa olsun savaþta olsa baþarý isteyecektir, iþte Trump bunu hesaplýyor,..Trump Epstain meselesini bir þekilde yenecektir,...çünkü bu kabiliyeti olmasaydý yeniden baþkanlýðýda gelemezdi,...malum çok olaylý gitti ve çok olaylý bir dizi mahkeme sürecinden çýkarak geri geldi,
kýsaca Trump SP nin düþmemesi için elinden geleni yapacak,...
yani SP düþerse Trump düþer diyebiliriz,..düþme tabi bir 2008 gibi olursa,..
ben ise Trumpýn bir yerden sonra Sp için þartlý izin vereceðini ve Sp nin üzrindeki zamansal gerilimi azaltma ve üzerindeki yüklenmeyi yenme adýna tahsisili bir zamnda kasýtlý gevþetileceðini düþünüyorum,
zamana baktýðýmda bu ilk 12 de olmasa dahi ikinci 12 de olur, hani birinden yýrtsa diðerine tarzýnda,...
ama subjektif olan bu yukarýdaki yorumlarým yerine 05 ocak sp deðerini takip ve tespit etmek daha saðlýklý,..
Son düzenleme : indregandi; 06-02-2026 saat: 12:58.
Yer Ýmleri