Sýradan bir insan
Arkadaþým bu adam bu iþlerde hayatýnda tam anlamýyla tecrübe edinebilmesi için görmesi gerekenlerin çoðunu henüz görmedi yaþamasý gerekenlerin çoðunu henüz yaþamadý bile...... Ben bilen biliyor kendimce sebeplerimden dolayý viop yapmýyorum ama gýnaa geldi artýk her iþlem yapanýn kendini üstad her cebine 3-5 mln koyanýn kendisini trader sanmasýndan.Çevremde de çok var.
Ýstikrarlý kazanca dönüþür neden dönüþmesin. Þahsen ben viop yapýyor olsaydým pandemi de kaldýraçsýz long oldun diyelim kazandýkça teminatýn arttýkça da long pozisyon ekledin ama kaldýraç kullanmadan þu gün parayý koyacak yer bulamazdýn. Arada 4-5 kezde pozisyonu kapatýp tekrar uygun yerden long olduðunu düþünsek hele hesap makinesi çarpmakta zorlanýrdý.
Viop bana göre sadece HEdge amaçlý kullanýlmalýdýr.Amacý budur.Ama diðer türlü deðerlendirip para kazananlara da saygý duymak lazým çünkü yaptýklarý iþ benim yaptýðým iþten kat ve kat daha zor.
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
Secbul 0.00012 den sattýðý ppf yi bugün 0.00011 den almaya çalýþacak
Saka bir yana yilsonuna kdr ppf de duran biri yilsonuna kdr hisselerde duran birinden çok geri kalmaz bence
Hatta kazançlý bile çýkabilir
Dün chp ye kayyum sinyali geldi
Bir sonra ki sýkýntý Suriye de israil ile Türkiye arasýnda çýkartýlacak bence
Bist 11 e dogru al 16 ya doðru sat o da olursa þimdi 14 deyiz %20 desek ppf yilsonuna %30 getirir
Viob da para longdan kazanýlýr
Short çok zor bir pozisyon
Kötü haberi yakalarsan kazanabilirsin
Kötü haberden önce shorta geçersen þansýna orda çok iyi kazandýrýr aniden düþer
Yok destek kýrdý yok direncten döndü teknikci hikayeleri boþ is
Piyasa longu cümbür cemaat shortu sadece kendi kazanarak yapmak ister
Short sadece Kötü haberle iþ yapar
Ve kýsa sureli
Citadel Securities savaþ risklerinin azalmasýyla piyasalarda ralli bekliyor
Citadel Securities, Ýran ile yaþanan çatýþmada en kötü senaryoya dair risklerin azaldýðýný ve bu durumun hem hisse senedi hem de tahvil piyasalarýnda bir ralliye zemin hazýrladýðýný belirtti. Ortadoðu'da tansiyonun yüksek seyretmesine raðmen, Citadel'in EMEA sabit getirili menkul kýymet satýþ birimi baþkaný Nohshad Shah tarafýndan paylaþýlan müþteri notunda, 7 Nisan'da varýlan iki haftalýk ateþkesin ardýndan Baþkan Donald Trump'ýn bu savaþý sona erdirme konusunda kararlý olduðu ifade edildi.
Shah, Ýran'ýn rejim hayatta kalmasýna odaklandýðýný, Ýran petrolünün en büyük alýcýlarýndan biri olan Çin'in de gerilimi düþürme yönünde güçlü teþviklere sahip olduðunu belirtti. Bu faktörlerin çatýþmanýn daha fazla týrmanma ihtimalini zayýflattýðýný vurgulayan Shah, piyasalar için en kritik noktanýn en kötü senaryo ihtimalinin önemli ölçüde ortadan kalkmasý olduðunu dile getirdi.
Enerji fiyatlarýndaki normalleþmenin zaman alacaðýný belirten Shah, enflasyona yönelik risklerin azalmasýyla merkez bankalarýnýn piyasa beklentilerinden daha az þahin bir tutum sergileyeceðini öngördü. Shah, Avrupa Merkez Bankasý'nýn en fazla iki faiz artýrýmý yapabileceðini, Fed ve Ýngiltere Merkez Bankasý'nýn ise muhtemelen beklemede kalacaðýný tahmin ediyor.
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
Yer Ýmleri