Originally Posted by
swing
Merhaba,
Konfrut’un 2021 yl sonu bilanosundan balayarak ok daha fazla sayda yatrmcnn ilgisini ekeceini dnyorum. “5 Balkta Konfrut” grm de paylamak istiyorum.
1) Konfrut’un %78 hissesi sahibi Almanya Merkezli Doehler Grubu’na ait. Konfrut %22 halka ak ve imtiyazl hisse yok. Doehler Grubu 130 lkede 2 Milyar Euro ciro zerinde yapyor, 180 yllk gemie sahip. Yiyecek ve iecek endstrisinde kullanlan ieriklerin reticisi, pazarlamacs ve tedarikisi. Doehler Grubu dnyann en byklerinden ve tam entegre bir tarm organizasyonu.
2) Konfrut tarm rnlerinin kullanld tm endstrilere girdi salyor. Yiyecek ve iecek sektrnn tamamnda tarm rn kullanlyor. Meyve suyu, gda, ikolata, ekerleme, st, dondurma vb ok geni bir mteri yelpazesi var. rnein CocaCola ve Unilever mterileri arasnda. Tahsilat riski yok
3) Konfrut 2020 ylnda Doehler ile %50 ortaklkla Konfrut AG isimli yeni bir irket kurdu, 2021 sonunda da bu irketin %100’ne sahip oldu. Konfrut AG tam bir tarm entegrasyon irketi, yeni kurulmu olmasna ramen szlemeli tarm, tamaclk, souk hava depoculuu, rn ticareti vb her ii yapyor. Temel amac retimden tketime kadar tm srecin iinde olmak. Konfrut AG gelecek yllarda Trkiye’nin tarmdaki en byk oyuncularndan birisi olacak. Szlemeli ilek retimi de yapyor, ay tedarik ederek ticaretini de yapyor. Tarmn her alanna dokunan bir irket Konfrut AG. nternet sitesini incelemenizi de tavsiye ederim. Henz bebek ama gelecei ok parlak.
4) Konfrut arlkl olarak 3.eyrekte nemli lde stok yapyor ve yl boyunca satyor, dolar kuru 2021 yl ekim ayndan sonra ykselie geti, o tarihe kadar Konfrut nemli lde stok yapt. 2021 ylsonu, 2022 ilk eyrek ve 2.eyrek ucuz stoklarn sat sonucu ok yksek karlar greceiz. nk rn fiyatlar 2 kattan fazla artt. Ayrca gemi yllarda dvizli borcu ve net dviz a olan konfrut u anda net dviz fazla pozisyonuna sahip. Trkiye’de 2022 ylnda tarm beklentileri olduka gl, nk yalar geen yllara gre olduka tatminkar dzeyde, bu da konfrut’un i hacmine olumlu katk salayacak.
5) Konfrut her yl cirosunu dolar baznda gl artrabilen borsadaki sayl irketlerden, dolar baznda 2016-15 Mn$, 2017-20 Mn$, 2018-29 Mn$, 2019-32 Mn$, 2020-39 Mn$ eklinde geliim gsteriyor. Ciro bymesinin yannda borcu da ok snrl dzeyde, 2021 ylnda 40-50 Milyon TL aralnda, 2022 ylnda ise sermayesine yakn bir kar gelmesi ok srpriz olmaz.
Trkiye tarm iin en uygun lke olmasna ramen borsada gvenle satn alnablecek bir gda/tarm irketi bulmak pek kolay deil, konfrut gerek sahibi gerekse de faaliyetleri itibariyle yksek gven veriyor.
Bu ana hatlar erevesinde 2022 haziran bilanolarnn gelmesiyle yaklak 10 TL fiyat seviyelerine oturacan dnyorum. Trkiye’nin en gl olaca alanlarn banda tarm geliyor, tarm alannda borcu olmayan, dolamda sadece %22 pay olan, dnya devi patrona sahip bir irkette uzun vadede daha iyi fiyatlarn da olacan dnyorum.
Aslnda Doehler Trkiye'deki tm irketlerini Konfrut ats altnda toplasa ok daha doru ve byk bir irket olur ama ona ilikin fikir yrtmek pek kolay deil.
Yatrm tavsiyesi deildir.
Yer mleri