Ben hiç katılmıyorum buna bir çok tahtada mal bile satılmadan robot robota düşürdüler. Satılan bazı tahtalar var ama haber bugün bence kimse beklemiyordu bazı tahtalarda takaslara bakılırsa satış değil çatır çatır alım olduğu görülecektir. 350 den ASTOR alan da üzülmeyecek artık.
"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
yarın açılmayabilir demek istedim,....en kolayı bu,....
araya bir sğutma günü almak,....ve bir sonraki hafta
bir tepki yaptırırlarsa,...işi kolaylarlar,....
minareyi çalan,..kılıfını hazırlar,.....sözün biri bu,....
diğeride
mızrak çuvala sığmaz,...bunu ise bu gün yaşadık ve malum oldu, artık bilinen... çuvalı deldi geçti,...
öyleyse çözüm mızrak çuvalda değil, minare kılıfta,... minareyi saklamaktan çuvala sığdırmaktan geçiyor,...
minarede bu işe pek şık oldu yaw
burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
yatırım tavsiyesi değildir,...
PLANLI olduğu kesin..
sabah 3 şık var..
%-5 açar spot.. vadeli karışık?
%+5 açar.. 8.30'da ne geveleyeceklerse, VArlık fonu da var..
Borsa bayram sonu açılır.. soğutma işlemi..
kendi kendimize İÇ HARP çıkardık.. oysa düşman dışarda.. Komşuyu vurmaya çalışıyoruz..
Yanlış işler..
bofa karla kapamış günü...![]()
Anlam, hergün bizim kendi çabamızla kurduğumuz bir[I][U] hayattır.
kuzu ağbey,, öncelikle hakkını helal et.. senin ve babo ağbeyin üzerimde çok emeğiniz var.. 90'li yıllarda karaköy rıhtım önündeki simit tezgahlarında satılan kağıtları görünce başladı benim merakım.. sonra bulabildiğim kitaplardan teknik analiz göstergeleri.. sonra internet çıkınca foreks işlemleri yapan rus forumlarındaki "altın kase" yi bulmak için yıllarca indikatör deneme yanılma işleri.. o oldu bu olmadı falan filan fıstık.. en son hisse.net açılınca buraya attım kapağı.. oku oku oku.. bilgiyi araklamaya anlamaya çalışırken bir 10 senede burada geçti.. çok emeğiniz var.. Allah kabul etsin.. benim en çok aklıma yatan laf BaBo'nun lafıydı : Ne olacağını bilmek değil, ne olursa ne yapacağını bilmek mesele demişti..
orada benim jeton düştü..
ben yıllarca altın formülün peşinden koştum.. tabi ki yanlış yerlerde..forex sitelerinde altın indikatör olamazdı.. boş beleş işlerle geçti yıllar... çünkü o platformlarda tahtayı okuyamıyordun.. tahta dediğim hacim bilgisi.. foreks platformlarında hacim olmayınca işin içinde, envai çesit indikatörler sadece barlara odaklanmış ve bar hareketlerine göre aşağı yukarı gidip duruyordu.. ama hacim olmadığı için hepsi sadece "tahmin" yapabiliyordu. hacimsiz altın formül mü olurmuş ? puahaha kim kaç tane almış, kaç tane satmış göremeyince doğal olarak ne olduğunu anlamak ta mümkün değildi.. tahtayı sayamazsan tahtada ne olduğunu da anlayamazdın.. ne olduğunu anlayamazsan ne yapacağını da bilemezdin.
Allah razı olsun, işte BaBo beni burada uyandırdı..
asıl mesele ne olduğunu anlamaktı önce.. velhasıl kelam bütün teknik göstergeleri sildim ekrandan.. sadece hacim meselesine odaklandım.. çok şükür şimdi aracı kurumlar alış satış emirlerini anlık veriyorlar.. artık barların neden aşağıya gidip neden yukarıya çıktığını anlayabiliyorum.. anlık emirleri ve hacimleri görünce o zaman kafanda soru kalmıyor.. yüksek hacimli emir geldimi hemen pozisyon değişiyorum terste duruyorsam.. yani ne olduğunu görüp ona göre ne yapmam gerektiğine karar veriyorum.. BaBo abi haklıydı.. TimeFrame olarak M1'e kadar indim.. terste kalmadan piyasaya ayak uydurmaya gayret ediyorum ve dua ediyorum şöyle 15-20 barlık bir trend gelse de pozisyonu elleşmeden paraları cebe indirsem.... Bu aralar Claude kullanmaya da başladım.. Eskiden bir gösterge yazmak için haftalarca kod yazmak gerekiyordu, şimdi ben talimat veriyorum, Claude yazıyor göstergeyi.. yapay zeka dedikleri teknoloji büyük nimet..
asıl konuya geleyim, daha doğrusu soruya geleyim : Sence bu ortamda tahtanın matematiği mi ağır basar yarın ? yoksa siyasetin ağırlığı tahtayı alır götürür mü cehennemin dibine? yarın teorik olarak nasıl 17 bin olabilir çok merak ediyorum ? bugün yabancı bu kadar çıkış yaptıysa, geceden sabaha geri mi gelecek ? bence gelmez ama senin fikrini merak ediyorum ?
sayın soul bunun madem olacak geçen hafta 4.haftada olması gerekiyordu,...
ama 4.hafta global cereya etti, İran odaklı baskıda tuttu,...
hatırlarsan senin şu 6 mayıs işinde
3, 4 gerecek 5, 6 unutturacaktı,....öyle yazmıştık,...
4 gerdi hakkaten globalden düşüşte geldi, 5.haftadayız, üstüne 5 de gerdi işte bu fazla oldu,
bardağı taşırdı,...
ve 6.haftada da kapalıyız sayılır, 1.5 gün açık sadece,...
o nedenle yarın açmasalar bile 6. haftaya ait 1.5 günde bir şeyler yapmalılar,....
7.hafta bende malum,...orada da SP den iniş bekliyorum, 5 hafta, solid şekilde,
ve 12 haftam tamamlanır,...
burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
yatırım tavsiyesi değildir,...
Yer İmleri