Özel bir soru oldu ama içinizi rahatlamak adýna cevap vereyim. Aksine bu hisse elimde yok.
Buna benzer bir durumu daha önce bu sitede baþka bir hissenin baþlýðýnda da yaþadým. Özetle þöyle izah edeyim...
Amaç; aslýnda hisse hakkýnda objektif bilgiler veren kiþileri; bezdirecek, yýldýracak, yorumlar ve beyanlar da bulunup, baþlýk altýnda sözlü sataþmalara meydan verip site yönetimine þikayet ederek her iki tarafýnda siteden uzaklaþtýrýlmasý ile sonuçlanacak bir son. Bunu yaparken de genelde yeni kayýt olmuþ hesaplarla denemeler yapýlmaktadýr.
Genellikle piyasa manipülatörleri tarafýndan görevlendirilen þahýslar, bu amaçla yeni üye olarak kayýt yapýp, sahte, fake hesaplarla siteye girerek, baþlýk altýnda yalan yanlýþ beyanatlarda bulunmak suretiyle, Sermaye Piyasasý Kurulundan (SPK), yatýrým danýþmanlýðý ve benzeri sermaye piyasasý faaliyet izni olmadan sosyal medyada tavsiye ve telkinlerde bulunarak hissenin suni olarak fiyatýnýn artmasýný veya düþmesini saðlamak maksadýyla kullanýlmaktadýr.
6362 sayýlý Sermaye Piyasasý Kanunu (SPKn)'nun 107/2 maddesinde bilgi bazlý piyasa dolandýrýcýlýðý sayýlan fiiller
"sermaye piyasasý araçlarýnýn fiyatlarýný, deðerlerini veya yatýrýmcýlarýn kararlarýný etkilemek amacýyla yalan, yanlýþ veya yanýltýcý bilgi verilmesi, söylenti çýkarýlmasý, haber verilmesi, yorum yapýlmasý veya rapor hazýrlanmasý ya da bunlarýn yayýlmasý" olarak sayýlmýþtýr.
Yukarýdaki cümlede altý çizili olarak belirtilen maddeye istinaden siz,

Originally Posted by
devletmemuru
Çok ilginç 25 kuruþ temettü fiyat 1.45 temettuyu bugün verse 1.20 5 senede yatirdigin parayý geri alýyorsun. Yatýrýmlýk ev alsan kiraya versen kaç senede yatirdigin parayý amorti edersin? Bu hesaba göre crdfa yatýrýmý çok mantikli
þeklinde bi beyanla alenen hisse hakkýnda "yatýrýmcýlarýn kararlarýný etkilemek amacýyla yalan, yanlýþ veya yanýltýcý bilgi veriyorsunuz".
Bende size karþýlaþtýrma yapabilmeniz için

Originally Posted by
selimtogrul
Haklýsýnýz, Sayýn devletmemuru,
Zaten o yüzden herkes burada sýra bekliyor CRDFA almak için.
2013 yýlýnda
1 dolar 2,12 tl
endeks 62,000
CRDFA aðýrlýklý ortalamasý 1,01
sene 2018
1 Dolar =4 t
endeks 110000
CRDFA 1,45 (bu sene vereceði temettü net:0,21, bunu düþerseniz 1.45-0,21= 1,24)
sizce hangisi doðru seçenek
CRDFA fiyatý yüksek hemde çok yüksek. Daha düþmesi lazým ki alým olsun. Aslýnda sayýn devletmemuru, siz BES e katýlýn. Orada devlet katkýsý %25 daha mantýklý
þeklinde bir mesajla herkesin kolayca bileceði yada bulabileceði deðerleme rakamlarýný veriyorum. Sizce benim mesajým mý yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda yoksa sizin mesajýnýz mý ?
Bu polemiðin daha uzun sürmesine izin vermemek ve forumda gereksiz bilgi kirliliði yaratmamak adýna susma hakkýmý kullanýyorum.
(Buradan bilgi almaya çalýþan, birþeyler öðrenmeye çalýþan insanlara haksýzlýk etmemek için.)
Sizinde ayný þeyi yapmanýzý tavsiye ederim. Bilginiz olan konularda fikrinizi açýklayýnýz.
Saygýlarýmla...
Acý veriyorsa geçmiþ; geçmemiþ demektir.
" Artýk üç kiþi takýlýyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyasý...Gerisinin......"
Yer Ýmleri