Bende tüm portföyü bosalttim
Hayýrlisi olsun. Sizin hisseleri ben aldim.
LG-D802 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ins. Sag olun.
LG-D802 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yatýrým Teorisi'nin yaratýcýlarýndan Phil Fisher'ýn kitabýný okuyorum. Ve teþhisim odur ki nette herhangi bir kar artýþý beklentisi olmadýðý için esas fonlar vs ilgi göstermiyor. Aslýnda þirketin yatýrýmcý iliþkileri ile iyi bir görüþmek lazým. Siz bu þirkette büyümeyi hedefliyor musunuz yoksa ortaklarýn cebini nakit ile dolduralým bu kafi diye mi düþünüyorsunuz diye sorulmalý.
Þirkette büyüme olmayacaksa hisse fiyatýnýn yukarý çýkmasý için iki yapýsal neden olabilir :
1-Faizlerin genel seviyesinin düþmesi, bu temettü hisselerinin fiyatlanmasýnda temel taþýdýr.
2-Deðerlemesini uygun bulan bir yatýrýmcýnýn/spekülatörün hisseye girmesi. Bu sonradan sýkýntý yaratabilir.
Bu senedi taþýyan arkadaþlar ne beklediklerine ve þirketin bunu vermekte ne kadar istekli olduðu konusunda kararlý olmalýlar. Nakit temettü almaksa amaç þirket bunu fazlasýyla yerine getiriyor. Büyüme beklentisi varsa yatýrýmcý bunu birinci elden öðrenebilmek için þirket ile iletiþime geçmeli, politikasýný incelemelidir.
Syg.
Zamanýn birinde 8~9 bin liralýk hisse almýþtým.
Þahsen benim için temettü oraný böyle olduðu sürece artmýþ,artmamýþ pek önemli deðil.
Bu kadar az paraya bu getiriyi baþka yerde almama imkan yok.
Yer Ýmleri