alttaki çizgide kesinlikle repaint yok. Ama üstteki fiyat grafiğinde yeralan swing mantığı mecburen yeni gelen tepe ve diplerde repaint yapacaktır. Bu esasen swing mantığı için normal kabul edilir.
bir swing'in son bacağı doğası gereği teyit edilmemiştir ve yeni bir pivot onaylayana kadar yerinden oynar. Yani "anlık swing'i göster" ile "hiç oynamasın (repaint yok)" aynı anda mümkün değil.
![]()
Ama ille de repaint olmasın diyorsan o zaman swing mantığını değiştirip sadece teyitli piyotlar üzerinden mantık kurmalısın.
O zaman görüntü şu şekilde olur.
Artık Repaint yapmıyor..
non repaint için yeni versiyonu buradan indirebilirsin >>
https://dosya.co/05d6s3393huf/PriceP...paint.mq5.html
Çizim yalnızca yeni bar oluştuğunda yapılır ve gösterge eklendiğinde geçmişi anında doldurur (backfill). Pivotlar sabit olduğu için her yeniden çizimde aynı yerde kalır.
İki yeni ayar ekledim: SwingStrength (pivot gücü, sağ/sol bar sayısı — büyütürsen daha az ama daha güçlü swing) ve SwingMaxBars (geriye kaç bar taranacağı, varsayılan 500 — performans için).
Pivotlar SwingStrength bar gecikmeyle (teyit için) belirir — bu, non-repaint olmanın kaçınılmaz bedelidir.
Yani en sağdaki son tepe/dip, kendinden sonra 7 bar kapanana kadar çizilmez. Bu normaldir.
Derleyip baktığında pivotlar çok sık/çok seyrek gelirse SwingStrength değerini ayarlayabilirsin
Ama benim favorim bu.. daha iyisi çıkana kadar..
![]()
şimdi bu favorim dediğim indikatörlerin ölçüm sonuçlarını, kuracağım bir mantık altında birleştirip osilatörden çıkan aşırı alım ve satım bölgesi, oynaklık, momentum gibi ölçümleri topluca değerlendiren ve trading için giriş-çıkış sinyalleri oluşturacak bir strateji ile otomatik AL-SAT robotuna çevirelim.
biraz müsaade..
Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır.
yok abi öyle olmuyor o işler.. söylediğiniz alttaki gösterge çizgisi 135 periodlu Williams %R göstergesi..
yani sihirli bişi değil. kendi platformunuzda aynı göstergeyi aynı periodla grafiğinize eklerseniz ve göstergeye Level olarakta fibonacci seviyelerini çizdirirseniz, aşşağı yukarı aynı görüntüyü siz de alırsınız.
Yer İmleri