Öncelikle topiðiniz hayýrlý olsun.
Ben RSI üzerine bir de mav 9 a göre düzeltiþmiþ RSI atýp bunu al sat ya da kýrýlýmlarý grafik gibi kullanýyorum. Bunu bir çok fon ve portföy yöneticisi de böyle kullanýyor RSI 2000 lerden sonra hep böyle kullanýlýyor.
hacim iþinide volume üzerine atýlmýþ DI +- ile kullanýyorum. Hacim iþini de bunun üzerinden takip ediyorum para giriþ çýkýþýný da bu göstergede yanýltmak bir hayli zor.
ben pek kýsa zaman periyodu tercih etmiyorum ama 5 dakikalýktan aylýða kadar iyi çalýþýyor özellikle bull market piyasalarda. Zamaný kýsaltýp iþlem adedini artýrdýðýmda genelde hata oranýnýn yükseldiðini fark ettiðim için çok gerekmedikçe iþlem yapmayarak iþlem adedini mümkün olduðu kadar en az seviyeye indirip hata oranýmý azaltýyorum.
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
Ama ben yine de sadece þunu vurgulamak istiyorum : yapýlmasý gereken tek þey var. hareketin oynaklýðýný ve gücünü doðru þekilde ölçmek. bunu yapabildiðiniz anda hareketin yönü hakkýnda çok daha net gözlem yapma ve anlamlandýrma imkaný oluyor.
Hareketin nerede biteceðini sorgulamak anlamsýz. bittiðinde zaten onu görüyorsunuz.
ne olacaðýný deðil, ne olduðunda ne yapmanýz gerektiðini bilmek yeterli.
BaBo'nun lafý. yazýn bir kenara. çok önemli.
Ben kendi bildiðim yoldan gitmeye devam edeceðim.
Fiyat Barlarý üzerine koyduðumuz Price Channel daha önceki görüntülerde yanlýþ kalibre edilmiþti. osilatör ile fiyat kanalý birbiri ile örtüþmüyordu. ama kimse beni uyarmadý buradan..yine kendi iþimizi kendimiz hallettik.
düzgün hali aþaðýdaki gibi oldu.
biraz sabýr, biraz da gayret ile bu ölçümlerden otomatik AL-SAT robotu çýkartmak için çalýþmaya devam. iyi hafta sonlarý herkese.
yok abi, volatilite ve momentum dýþýnda baþka hiç bir gösterge kullanmadým.
Fiyat barlarý üzerindeki fiyat kanalý, alttaki osilatörün tersine çevrilerek fiyatsal karþýlýðýnýn gösterildiði bir çeþit kanal görüntüsü.
Yani;
Fiyat kanalýnýn en üst çizgisi = Osilatörün 100 Deðerinin Fiyatsal karþýlýðý
Fiyat kanalýnýn ortadaki gri çizgisi = Osilatörün 50 Deðerinin Fiyatsal karþýlýðý
Fiyat kanalýnýn en alt kýrmýzý çizgisi = Osilatörün 0 Deðerinin Fiyatsal karþýlýðý
Bu mantýk mevcutta kullandýðýmýz RSI, Stokastik, vs. diðer tüm göstergelerde uygulanabilir.
Alttaki göstergeye bakmak yerine, Fiyat barlarý üzerindeki kanaldan ilgili göstergenin deðerini rahatlýkla görebilirsin.
Not : Otomatik robot çalýþmasý sonlandýðýnda hepsini set olarak kaynak kodlarý ile paylaþacaðým.
Yer Ýmleri