Ara Dnem Faaliyet Raporu Uygunluu Hakknda Snrl Denetim Raporu
Dkta Dkmclk Ticaret ve Sanayi Anonim irketi Ynetim Kurulu'na
Giri
Dkta Dkmclk Ticaret ve Sanayi Anonim irketi'nin ("irket") ve bal ortaklklarnn (birlikte "Grup" olarak anlacaktr) 30 Haziran 2020 tarihi itibaryla hazrlanan ara dnem faaliyet raporunda yer alan konsolide finansal bilgilerin, snrl denetimden gemi ara dnem zet konsolide finansal tablolar ile tutarl olup olmadnn snrl denetimini yapmakla grevlendirilmi bulunuyoruz. Rapor konusu ara dnem faaliyet raporu Grup ynetiminin sorumluluundadr. Snrl denetim yapan kurulu olarak zerimize den sorumluluk, ara dnem faaliyet raporunda yer alan konsolide finansal bilgilerin, snrl denetimden gemi ve 19 Austos 2020 tarihli snrl denetim raporuna konu olan ara dnem zet konsolide finansal tablolar ve aklayc notlar ile tutarl olup olmadna ilikin ulalan sonucun aklanmasdr.
Snrl Denetimin Kapsam
Snrl denetim, Snrl Bamsz Denetim Standard ("SBDS") 2410 "Ara Dnem Finansal Bilgilerin, letmenin Yllk Finansal Tablolarnn Bamsz Denetimini Yrten Deneti Tarafndan Snrl Bamsz Denetimi"ne uygun olarak yrtlmtr. Snrl denetimimiz, ara dnem faaliyet raporunda yer alan konsolide finansal bilgilerin snrl denetimden gemi ara dnem zet konsolide finansal tablolar ve aklayc notlar ile tutarl olup olmadna ilikin incelemeyi kapsamaktadr. Ara dnem zet konsolide finansal bilgilerin snrl denetiminin kapsam; Bamsz Denetim Standartlarna uygun olarak yaplan ve amac konsolide finansal tablolar hakknda bir gr bildirmek olan bamsz denetimin kapsamna kyasla nemli lde dardr. Sonu olarak ara dnem zet konsolide finansal bilgilerin snrl denetimi, denetim irketinin, bir bamsz denetimde belirlenebilecek tm nemli hususlara vkf olabileceine ilikin bir gvence salamamaktadr. Bu sebeple, bir bamsz denetim gr bildirmemekteyiz.
artl Sonucun Dayana
Grup, irket'in nceki ana ortann bal ortakl Componenta Frmmestad AB'nin 2019 yl iinde iflas srecini balatmas nedeniyle 31 Aralk 2019 tarihi itibaryla sz konusu irketten olan ticari alacaklarn kaytlarndan karmak ve, dier zkaynak paylarna bor kayd yapmak suretiyle muhasebeletirmitir. Ancak, kaytlardan karlan bahse konu ticari alacaklarn dier zkaynak paylarnda muhasebeletirilmesi yerine TFRS 9 Finansal Aralar standard uyarnca kar veya zararda muhasebeletirilmesi gerekirdi. Buna gre kaytlardan karlan alacak tutar kar veya zararda raporlansayd, 30 Haziran 2020 ve 31 Aralk 2019 tarihi itibaryla dier zkaynak paylarnn 201.032.594 TL arttrlmas ve srasyla gemi yllar karlarnn ve net dnem karnn ayn tutarda azaltlmas gerekecekti.
artl Sonu
Snrl denetimimiz sonucunda, artl Sonucun Dayana paragrafnda belirtilen hususun etkileri hari olmak zere, iliikteki ara dnem faaliyet raporunda yer alan konsolide finansal bilgilerin snrl denetimden gemi ara dnem zet konsolide finansal tablolar ve aklayc notlarda verilen bilgiler ile, tm nemli ynleriyle, tutarl olmadna dair herhangi bir hususa rastlanlmamtr.
KPMG Bamsz Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Mavirlik A..
A member firm of KPMG International Cooperative
Erdal Tkmak, SMMM
Sorumlu Deneti
19 Austos 2020
Raporu burda

Alnt yaparak yantla

Yer mleri