amma da güldüm ha saðolasýn tesla...
þimdi bazý arkadaþlar 1 euro ya satýldý yok þu yok bu gibi deðiþik yorumlar yapýyor.
iþin ayaðý öyle deðil..
elinde finlandýyadaki þirketin comdodaki paylarýný elinde tutan 4 türk bankasýnýn yaptýðý baskýlar sonucu o borca karþýlýk devr edildi.
aksi taktirde 4 banka finlandýyada ki þirketin diðer duran varlýklarýna da agresif yaklaþacak ve orda ki þirketlerde sorunlar büyüyecekti..
finlandýyada ki ana ortak comdoyu vererek hem borçtan kurtuldu hemde ordaki þirketlerini saðlama aldý...
çünkü þöyle bir durum vardý.comdo bu borcu zarar edipte oluþturmadý..
ürettiði ihraç ürünlerini finlandýyada ki diðer þirketler üzerinden pazarladý ancak finlandýyadaki þirket yaptýðý tahsilatlarý comdoya ödemedi...bankalar ya borcu öde (ödemezsen finlandýyada ki þirketlerine el koyarým dedi)yada hisseleri devr et. bu kozu kullanarak comdo % 100 yerli olmuþ oldu...
her ne kadar comdonun hisseleri döktaþa geçti isede döktaþýn hisseleride 4 türk bankasýn da..
bu yüzdendir ki borçlar hem ötelendi hemde ek iþletme kredisi verildi..
o yüzdendir ki comdo öyle 1 euroya filan satýlmadý aslýnda bu haliyle bile 120 milyon euroya el deðiþtirdi demek daha mantýklý..
þimdi karþýmýzda çok daha özgür kar eden(daha önce karýn bir kýsmýný finlandýyadaki pazarlama þirketi alýyordu) dev bir firma var.
umarým faydam olmuþtur.
ben þahsen döktaþýn bundan sonra çok iyi noktalara gideceðine inanýyorum.dün biraz almýþtým bugünde devam edeceðim.veren versin..alan alsýn
ama siz alým -satým yaparken hesabýnýzý iyi yapýn...
kiþisel görüþ olup kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir....

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri