BÝST zamanlamasýný iyi ayarlamýþ,iþlem yaptýrmadan seansý kapattý..
Disket emirde ne yapacaklar bakalým..
BÝST zamanlamasýný iyi ayarlamýþ,iþlem yaptýrmadan seansý kapattý..
Disket emirde ne yapacaklar bakalým..
Karþýsýndakini aptal sanan , en büyük aptaldýr..
ekranda bi an 13.48 gördüm töbe yarabbim
yarýn için öngörüsü olan varmý :? gerci pek kimse yok bu sayfada ama ***
bugün ki aracý kurum daðýlýmýný koyan olursa çok iyi olur
tþk
bu kagit niye yükseldi niye düþtü hikayesini bilen var mi arkadaþlar. gedik kimin malýný satýyor. ?
GT-I9500 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Birden fazla sebep olabilir:
1-Þirket borsadan çýkmak istiyordur. Bu durumda:
a-)Fiili dolaþýmdaki paylarýn (%1,59) önemli bir kýsmý þirket ortaklarý dýþýnda birinin veya bir grubun elinde ise ortalama fiyatý yükseltme gibi bir çabanýn içerisinde olabilirler.
b-)Bahsi geçen paylarýn önemli kýsmý þirket ortaklarýnýn elinde ise sessiz sedasýz ve mümkün olduðunca ortalamayý da yükseltmeden kaðýdý toplama çabasý içinde olabilirler.
2-Þirket hisse satma düþüncesinde olabilir. Bu anlamda ilkin hisseyi a grubu hisse grubuna geçmek isteyeceklerdir. Bu da son altý ayda yüksek hacim ve yüksek ortalama fiyat beklentisi doðurabilir. Öyle ki yýl sonunda a grubu hisse kategorisine geçebilmek için en az 30.000.000/1.392.227=21,54 fiyat ortalama kapanýþ fiyatlarýna ulaþmasý gerekecektir. Veya diðer bir ihtimal ki sanmýyorum bu fiyatlardan 700 küsür bin lot daha piyasaya sürüp yani fiili dolaþýmdaki oraný arttýrýp sonrasýnda amaçladýklarý gerçek satýþ miktarlarýna ulaþacaklardýr. (Sanmýyorum dedim çünkü bu tarz bir satýþ nakit giriþini minimum düzeyde tutar ki bunu hiçbir þirket arzulamaz)
3-Ýzmir için uzun zamandýr dillendirilen ve son depremler ile iyice ayyuka çýkan kentsel dönüþüm hikayesinden Bornova'da sahip olduklarý fabrika arsasý sebebiyle bir takým spek'lerin dikkatini çekmiþ olabilirler. Ayrýca bu dönüþüm arsa beklentisinin dýþýnda satýþlarýn artmasý hususunda da bir beklenti doðurmuþ olabilir.
4-SPK nýn yatýrýmcý lehine açmýþ olduðu davada sona gelinmiþ olunabilir.
5-Teknik anlamda çanak tamamlandý yeni zirveler ve iþlem hacmi rekorlarý gerçekleþti. Bu da teknikçilerin iþtahýný kabartmýþ olabilir.
6-Tüm beklentileri fýrsat bilip mal daðýtma çabasý içine girmiþ olabilirler.
7-Hiçbiri.
Son düzenleme : borsamagduru; 23-07-2017 saat: 16:26.
kapsamli aciklama icin Teþekkürler. çok tatmin edici oldu .
GT-I9500 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri