Hasýlat çok güzel þekilde artmýþ.
Ama zarar da ne yazýk ki artmýþ.
2019 yýlýnýn daha güzel geçeceðine inanýyorum.
YTD.
Hasýlat çok güzel þekilde artmýþ.
Ama zarar da ne yazýk ki artmýþ.
2019 yýlýnýn daha güzel geçeceðine inanýyorum.
YTD.
YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR !
Zarar olsada yakýn takipteyim, üzerinde oturduðu arazi makine bilumum sahiplik yeter üstüne ticaret , bunlar cezbedici
Yatýrým Tavsiyesi Olamaz.
Halka açýk olan Çimbeton hissesi alan bir yatýrýmcýyým. Þirket uhdesinde olan gayrimenkulleri satmasýna ve iþtigal ettiði iþ itibariyle kar etmesine raðmen, uzun yýllardýr ortaklarý olan biz küçük yatýrýmcýlarýnatemettü veya kar payý vermemektedir. Þirket bilançolarý ne hikmetse hep zarar olarak ilan edilmektedir. Güncel BÝST hisse fiyatý 2005 yýlý fiyatýndadýr. 13 yýl önceki fiyatýnda olmasý baþlýbaþýna þirketin þaibeli olarak muhasebe iþlemleri yaptýðýnýn ve halka açýk olma þartlarýný yerine getirmediklerinin tescilidir. Þirket KAP’a gönderdiði 30.10.2018 tarihli açýklamasýnda 17.000.000 TL’ye arsa sattýðýný beyan etmektedir. Þirketin hissesine sahip çýkmasýný ve biz ortaklarý olan küçük yatýrýmcýlarýn haklarýný korumak için þirketin ve SPK’nýn gereðini yapmasýný nezdinizde: Arz ederim.
hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Arkadaþlar þirketi harekete geçirmek uyarmak için lütfen yukarýda yazdýðým yazýya eklemek istediklerinizi de yazarak CÝMER e gönderin.
hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Sayýn Cumhurbaþkaným
Ülkesini seven her vatandaþ olarak sizin de söylediðiniz gibi yatýrýmlarýmýzý Türk varklýklarýna yatýrmaya gayret ediyoruz, dolar almýyoruz birikimlerimizin hisse senedi olmasýna gayret ediyoruz, ancak ülkemize yatýrým yapan yabancý þirketler var bunlardan biri Cementir grup bu þirket yaklaþýk bundan 15 yýl önce Ýzmir'de bulunan Çimentaþ ve Çimbeton þirketlerini satýn aldý. Fakat þirketleri satýn almalarýndan bu yana ne bir temettü, ne de bir sermaye arttýrýmý yapmadý. Bunlarý SPK'nýn da doðru düzgün denetlediðini sanmýyorum, çünkü bu þirket (Çimbeton) yýllýk 200 milyon satýþ yapmasýna raðmen, Genel Yönetim giderleri altýnda Arge araþtýrmalarý adý altýnda ve danýþmanlýk giderleri adý altýnda zarar açýklýyor. paralarýn yurt dýþýna kaçýrýldýðýný düþünüyorum. Bu deðerler hepimizin deðerleri küçük yatýrýmcý böyle sömürülüyor, o zaman kimse paralarý borsaya yatýrmak istemez. Ýster istemez dolar alma cihetine gider böylelikle kendi bindiðimiz dalý keseriz. Bu firmalar iyi denetlenerek küçük yatýrýmcýlar madur edilmezse geliþmiþ ülkelerde olduðu gibi; insanlar hisse almak için birbiriyle yarýþýrlar örnek vermek gerekirse ; Çimbeton 2005 yýlýnda 49TL iken yýl 2018'de ise Çimbeton 31TL. SPK'nýn bunun gibi þirketleri daha iyi denetlemesi gerekir. ülkemin parasý yurt dýþýna kaçýrýlýyor. Lütfen bize sahip çýkýn biz pastanýn tamamýný istemiyoruz, pastadan bir dilim istiyoruz. 13 yýldan beri ortak olduðum þirketin uyarýlmasýný, sýkýþtýrýlmasýný, istiyoruz. yapýlan þikayet
GELEN CEVAP
Ýlgi: 10.09.2018 Tarihli Baþvurunuz
Ýlgi elektronik postanýzda özetle Çimbeton Hazýr Beton ve Prefabrik Yapý Elemanlarý San. ve Ticaret A.Þ.'nin bilançolarýnda yýllardýr zarar açýkladýðý, sermaye artýrýmý yapmadýðý temettü daðýtmadýðý ifade edilmektedir.
Halka açýk anonim þirketlerin sermaye artýrýmý gibi yönetimsel kararlarý ile faaliyetleri sonucunda elde ettikleri kar/zarar durumlarý þirketin içinde bulunduðu sektörün durumu ve genel makroekonomik koþullar dahilinde þirket yönetiminin sorumluluðunda olup, Kurulumuz tarafýndan þirketlerin olaðan ticari faaliyetlerine veya yönetimine müdahalede bulunulmasý söz konusu deðildir. Diðer taraftan mevzuat hükümlerine aykýrý uygulamalarýn tespiti halinde, sorumlular hakkýnda sermaye piyasasý mevzuatý hükümleri çerçevesinde gerekli iþlemler yapýlmaktadýr.
Ayrýca, paylarý borsada iþlem gören halka açýk anonim þirketlerin borsa performansý da, þirketin ve þirketin içinde bulunduðu sektörün durumu, þirketin finansal verileri, genel makroekonomik koþullar ve söz konusu paylara yönelik arz-talebe göre serbest piyasa koþullarýnda belirlenmekte olup, Kurulumuz ve Borsa Ýstanbul A.Þ. tarafýndan borsada iþlem gören paylarýn fiyatlarýna herhangi bir müdahalede bulunulmasý söz konusu deðildir. Diðer taraftan, olaðanüstü fiyat ve miktar hareketlerinin, pay fiyatýna kasýtlý bir müdahalenin veya piyasanýn iþleyiþini bozucu uygulamalarýn tespiti halinde, sorumlular hakkýnda sermaye piyasasý mevzuatý hükümleri çerçevesinde gerekli iþlemler yapýlmaktadýr.
Bilgi edinilmesi rica olunur.
kesinlikle katýlýyorum.bimer.cimer.spk hatta maliye gibi kurumlara yazýp hakkýmýzý aramamýz gerekiyor.genel yönetim giderlerinin fazlalýðý.danýþmanlýk ,marka kullaným bedeli gibi aþýrý ve orantýsýz giderlerle bu þirketi gayrimenkul satmasalar neredeyse utanmasalar batýracaklar.sanki halka açýk þirket deðil ve baþka ortaklarý yokmuþ ve çimbetonun tek görevi çimentaþýn çimentolarýný tüketmekmiþ gibi davranýyorlar.
borsa fiyatlarý deseniz, saçmalýðýn dik alasý.þirkete ödenmiþ sermayesinin 10 katý para giriyor.ayný zamanda özkaynaklarýnýn yarýsý kadar ve tahtada birileri hala basmanýn peþinde.
oysa istedikleri zaman kars çimentoda yaptýklarý gibi % 12000 bedelsiz vermeyi biliyorlarmýþ demekki...
önce þirkete mail yoluyla istek ve þikayetlerimizi bildirmemiz gerektiðini düþünüyorum.ben geçen hafta telefon , dün de mail yoluyla þirkete istek ve þikayetlerimi aktardým.gelecek cevaplara göre spk ve cimere de þikayetlerimi yapacaðým.þirkete gönderdiðiniz istek ve þikayetlerin özellikle yönetim kurulu üyelerinin tamamýna ulaþtýrýlmasýný isteyin.ben bazýlarýnýn dönen dolaplardan haberdar olmadýðýný düþünüyorum. tahtanýn istikrarý için þirketten hisse geri alýmý yapýlmasýný da istedim.
yatýrým tavsiyesi deðildir
Yer Ýmleri