ÇÝMBETON HAZIRBETON VE PREFABRÝK YAPI ELEMANLARI
SANAYÝ VE TÝCARET ANONÝM ÞÝRKETÝ
2024 YILI OLAÐAN GENEL KURUL TOPLANTISI GÜNDEMÝ
1- Açýlýþ, Þirket Esas Sözleþmesi’nin 15. maddesi uyarýnca Genel Kurul Baþkanlýðý’nýn oluþturulmasý ve Genel Kurul Baþkanlýðý’na tutanak ve belgeleri imzalama yetkisinin verilmesi
2- Yönetim Kurulu Raporu ve Baðýmsýz Dýþ Denetim Raporu’nun okunmasý görüþülmesi
3- 2024 yýlý bilanço, gelir tablosunun okunmasý, onaylanmasý konusunun görüþülerek karara baðlanmasý
4- Yönetim Kurulu üyelerinin 2024 yýlý hesap ve iþlemlerinden dolayý aklanmalarýnýn oya sunularak karara baðlanmasý
5- 2024 yýlý karý/zararý hakkýnda görüþme ve karar
6- Þirket Yönetim Kurulu’nca 2025 mali hesap dönemi için tayin olunan baðýmsýz dýþ denetim þirketi ve bu þirketle yapýlan baðýmsýz dýþ denetim sözleþmesinin onaylanmasý konusunda görüþme ve karar
7- Yönetim Kurulu üye sayýsýnýn ve görev süresinin tespitiyle, görev yapmak üzere Yönetim Kurulu ve baðýmsýz üyelerinin seçimi
8- Yönetim Kurulu üyelerinin huzur haklarýnýn belirlenmesi
9- Yönetim Kurulu üyelerine TTK. 395 ve 396. maddelerinde yazýlý muameleleri yapabilmeleri için izin verilmesi ile ilgili görüþme ve karar
10- 2024 yýlý içinde yapýlan baðýþ ve yardýmlar konusunda bilgilendirme ve görüþme
11- 2025 yýlýnda yapýlacak baðýþlarla ilgili görüþme ve karar
12- Þirket’in 3. kiþilerin borcunu temin için verdiði teminatlarla ilgili bilgilendirme ve görüþme
13- Dilekler, kapanýþ
 
VEKALETNAME
ÇÝMBETON HAZIRBETON VE PREFABRÝK YAPI ELEMANLARI
SANAYÝ VE TÝCARET ANONÝM ÞÝRKETÝ
Çimbeton Hazýrbeton ve Prefabrik Yapý Elemanlarý Sanayi ve Ticaret Anonim Þirketi’nin 25.04.2025 Cuma günü saat 09.30’da Iþýklar Mahallesi Eski Kemalpaþa Caddesi Çimentaþ Blok No:4B Bornova Ýzmir adresinde bulunan Ýzmir Çimento Fabrikasý Türk Anonim Þirketi Çimentaþ Genel Müdürlük Toplantý Salonunda yapýlacak 2024 yýlý Olaðan Genel Kurul toplantýsýnda aþaðýda belirttiðim görüþler doðrultusunda beni temsile, oy vermeye, teklifte bulunmaya ve gerekli belgeleri imzalamaya yetkili olmak üzere aþaðýda detaylý olarak tanýtýlan .................................................. ............’yi vekil tayin ediyorum.
Vekilin(*);
Adý Soyadý/Ticaret Unvaný:
TC Kimlik No/Vergi No, Ticaret Sicili ve Numarasý ile MERSÝS numarasý:
(*)Yabancý uyruklu vekiller için anýlan bilgilerin varsa muadillerinin sunulmasý zorunludur.
A) TEMSÝL YETKÝSÝNÝN KAPSAMI
Aþaðýda verilen 1 ve 2 numaralý bölümler için (a), (b) veya (c) þýklarýndan biri seçilerek temsil yetkisinin kapsamý belirlenmelidir.
1.Genel Kurul Gündeminde Yer Alan Hususlar Hakkýnda;
a) Vekil kendi görüþü doðrultusunda oy kullanmaya yetkilidir.
b) Vekil ortaklýk yönetiminin önerileri doðrultusunda oy kullanmaya yetkilidir.
c) Vekil aþaðýda tabloda belirtilen talimatlar doðrultusunda oy kullanmaya yetkilidir.
Talimatlar:
Pay sahibi tarafýndan (c) þýkkýnýn seçilmesi durumunda, gündem maddesi özelinde talimatlar ilgili genel kurul gündem maddesinin karþýsýnda verilen seçeneklerden birini iþaretlemek (kabul veya red) ve red seçeneðinin seçilmesi durumunda varsa genel kurul tutanaðýna yazýlmasý talep edilen muhalefet þerhini belirtilmek suretiyle verilir.
Gündem Maddeleri (*) Kabul Red Muhalefet Þerhi
1. Açýlýþ, Þirket Esas Sözleþmesi’nin 15. maddesi uyarýnca Genel Kurul Baþkanlýðý’nýn oluþturulmasý ve Genel Kurul Baþkanlýðý’na tutanak ve belgeleri imzalama yetkisinin verilmesi
2. Yönetim Kurulu Raporu ve Baðýmsýz Dýþ Denetim Raporu’nun okunmasý görüþülmesi
3. 2024 yýlý bilanço, gelir tablosunun okunmasý, onaylanmasý konusunun görüþülerek karara baðlanmasý
4. Yönetim Kurulu üyelerinin 2024 yýlý hesap ve iþlemlerinden dolayý aklanmalarýnýn oya sunularak karara baðlanmasý
5. 2024 yýlý karý/zararý hakkýnda görüþme ve karar
6. Þirket Yönetim Kurulu’nca 2025 mali hesap dönemi için tayin olunan baðýmsýz dýþ denetim þirketi ve bu þirketle yapýlan baðýmsýz dýþ denetim sözleþmesinin onaylanmasý konusunda görüþme ve karar
7. Yönetim Kurulu üye sayýsýnýn ve görev süresinin tespitiyle, görev yapmak üzere Yönetim Kurulu ve baðýmsýz üyelerinin seçimi
8. Yönetim Kurulu üyelerinin huzur haklarýnýn belirlenmesi
9. Yönetim Kurulu üyelerine TTK. 395 ve 396. maddelerinde yazýlý muameleleri yapabilmeleri için izin verilmesi ile ilgili görüþme ve karar
10. 2024 yýlý içinde yapýlan baðýþ ve yardýmlar konusunda bilgilendirme ve görüþme
11. 2025 yýlýnda yapýlacak baðýþlarla ilgili görüþme ve karar
12. Þirket’in 3. kiþilerin borcunu temin için verdiði teminatlarla ilgili bilgilendirme ve görüþme
13. Dilekler, kapanýþ
(*) Genel Kurul gündeminde yer alan hususlar tek tek sýralanýr. Azlýðýn ayrý bir karar taslaðý varsa bu da vekaleten oy verilmesini teminen ayrýca belirtilir.
2. Genel Kurul toplantýsýnda ortaya çýkabilecek diðer konulara ve özellikle azlýk haklarýnýn kullanýlmasýna iliþkin özel talimat:
a) Vekil kendi görüþü doðrultusunda oy kullanmaya yetkilidir.
b) Vekil bu konularda temsile yetkili deðildir.
c) Vekil aþaðýdaki özel talimatlar doðrultusunda oy kullanmaya yetkilidir.
ÖZEL TALÝMATLAR; Varsa pay sahibi tarafýndan vekile verilecek özel talimatlar burada belirtilir.
B) Pay sahibi aþaðýdaki seçeneklerden birini seçerek vekilin temsil etmesini istediði paylarý belirtir.
1. Aþaðýda detayý belirtilen paylarýmýn vekil tarafýndan temsilini onaylýyorum.
a) Tertip ve serisi:*
b) Numarasý/Grubu:**
c) Adet-Nominal deðeri:
ç) Oyda imtiyazý olup olmadýðý:
d) Hamiline-Nama yazýlý olduðu:*
e) Pay sahibinin sahip olduðu toplam paylara/oy haklarýna oraný:
*Kayden Ýzlenen izlenen paylar için bu bilgiler talep edilmemektedir.
**Kayden izlenen paylar için numara yerine varsa gruba iliþkin bilgiye yer verilecektir.
2. Genel kurul gününden bir gün önce MKK tarafýndan hazýrlanan genel kurula katýlabilecek pay sahiplerine iliþkin listede yer alan paylarýmýn tümünün vekil tarafýndan temsilini onaylýyorum.
PAY SAHÝBÝNÝN ADI SOYADI veya ÜNVANI(*)
TC Kimlik No/Vergi No, Ticaret Sicili ve Numarasý ile MERSÝS numarasý:
Adresi:
(*)Yabancý uyruklu pay sahipleri için anýlan bilgilerin varsa muadillerinin sunulmasý zorunludur.
ÝMZASI
Düþeni kýraný diþini kýran anlayanlar var gibi hareket ediyor!
“Ölüm ve Vergiler dýþýnda hiçbir þey kesin deðildir.”
Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldýðým notlardýr.Bu bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir
O gün bugün olur mu ki?Bu sanki kendini unutturdu gibi!
Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldýðým notlardýr.Bu bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir
Bakan Murat Kurum: "(Ýstanbul'daki deprem) 452 bin ev ve iþ yerimizin tespitleri hýzlý bir þekilde yapýldý. 61 bin baðýmsýz bölümün az hasarlý olduðunu tespit ettik."
Kaynak : Anadolu Ajansý
Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakaný Murat Kurum'un baþkanlýðýnda gerçekleþtirilen Deprem Dönüþümü Deðerlendirme Toplantýsý'nda, Ýstanbul'da Kentsel Dönüþüm Komisyonu kurulmasý kararlaþtýrýldý.
Bakanlýktan yapýlan açýklamada, Kurum'un baþkanlýðýnda Ýstanbul Valiliði'nde düzenlenen Deprem Dönüþümü Deðerlendirme Toplantýsýnýn tamamlandýðý belirtildi.
Bakan Kurum'un toplantýya iliþkin deðerlendirmelerine yer verilen açýklamada, þu ifadeler kullanýldý:
"Ýstanbul Kentsel Dönüþüm Komisyonu kurulmasý kararý aldýk. Valimiz baþkanlýðýndaki komisyonda belediyelerden gelen talepleri deðerlendirip hýzlý bir þekilde kararlarý alacaðýz. Komisyon siyaset üstü bir bakýþla Ýstanbul'un dönüþümü adýna yapýlmasý gereken her iþ ve iþlemi yürütecek."
Kaynak : Anadolu Ajansý
Orjinal Link:
[https://www.kap.org.tr/Bildirim/1437...dirim/1437269)
Dosyalar:
[https://kapatt.matriksdata.com/40283...6c46ed12253e9)
[https://kapatt.matriksdata.com/40283...6c46ed12c53ea)
[https://kapatt.matriksdata.com/40283...6c46ed13c53eb)
Genel Kurul Ýþlemlerine Ýliþkin Bildirim
Özet Bilgi
Genel Kurul Tescili
Yapýlan Açýklama Güncelleme mi ?
Evet
Yapýlan Açýklama Düzeltme mi ?
Hayýr
Yapýlan Açýklama Ertelenmiþ Bir Açýklama mý ?
Hayýr
Genel Kurul Çaðrýsý
Genel Kurul Tipi
Olaðan Genel Kurul
Hesap Dönemi Baþlangýç Tarihi
01.01.2024
Hesap Dönemi Bitiþ Tarihi
31.12.2024
Karar Tarihi
03.03.2025
Genel Kurul Tarihi
25.04.2025
Genel Kurul Saati
09:30
GK'na Katýlým Ýçin Pay Sahibi Olunmasý Gereken Son Tarih
24.04.2025
Ülke
Türkiye
Þehir
ÝZMÝR
Ýlçe
BORNOVA
Adres
Iþýklar Mahallesi Eski Kemalpaþa Caddesi Çimentaþ Blok No.4B Bornova-ÝZMÝR
Gündem Maddeleri
1 - Açýlýþ, Þirket Esas Sözleþmesi'nin 15. maddesi uyarýnca Genel Kurul Baþkanlýðý'nýn oluþturulmasý ve Genel Kurul Baþkanlýðý'na tutanak ve belgeleri imzalama yetkisinin verilmesi
2 - Yönetim Kurulu Raporu ve Baðýmsýz Dýþ Denetim Raporu'nun okunmasý görüþülmesi
3 - 2024 yýlý bilanço, gelir tablosunun okunmasý, onaylanmasý konusunun görüþülerek karara baðlanmasý
4 - Yönetim Kurulu üyelerinin 2024 yýlý hesap ve iþlemlerinden dolayý aklanmalarýnýn oya sunularak karara baðlanmasý
5 - 2024 yýlý karý/zararý hakkýnda görüþme ve karar
6 - Þirket Yönetim Kurulu'nca 2025 mali hesap dönemi için tayin olunan baðýmsýz dýþ denetim þirketi ve bu þirketle yapýlan baðýmsýz dýþ denetim sözleþmesinin onaylanmasý konusunda görüþme ve karar
7 - Yönetim Kurulu üye sayýsýnýn ve görev süresinin tespitiyle, görev yapmak üzere Yönetim Kurulu ve baðýmsýz üyelerinin seçimi
8 - Yönetim Kurulu üyelerinin huzur haklarýnýn belirlenmesi
9 - Yönetim Kurulu üyelerine TTK. 395 ve 396. maddelerinde yazýlý muameleleri yapabilmeleri için izin verilmesi ile ilgili görüþme ve karar
10 - 2024 yýlý içinde yapýlan baðýþ ve yardýmlar konusunda bilgilendirme ve görüþme
11 - 2025 yýlýnda yapýlacak baðýþlarla ilgili görüþme ve karar
12 - Þirket'in 3. kiþilerin borcunu temin için verdiði teminatlarla ilgili bilgilendirme ve görüþme
13 - Dilekler, kapanýþ
Gündemde Yer Alan Hak Kullaným Süreçleri
Kar Payý Daðýtým
Genel Kurul Çaðrý Dökümanlarý
EK: 1
Çimbeton Olaðan GK kap Bilgilendirme.pdf - Genel Kurul Bilgilendirme Dokümaný
Genel Kurul Sonuçlarý
Genel Kurul Yapýldý mý?
Evet
Genel Kurul Sonuçlarý
1- Açýlýþ ve Yoklama yapýldý. Þirket Ana Sözleþmesi'nin 15.maddesi uyarýnca Olaðan Genel Kurul Baþkanlýðý oluþturuldu ve tutanak ve belgeleri imzalama yetkisi verildi.
2- Yönetim Kurulu Raporu ve Baðýmsýz Dýþ Denetim Raporunun okunmuþ sayýlmasýna oybirliðiyle karar verildi ve görüþüldü.
3- 2024 yýlý bilanço, gelir tablosunun okunmasý ve onaylanmasý konusu görüþülerek 2024 yýlý bilanço, gelir tablosu, mali tablolar oybirliði ile onaylandý.
4- Yönetim Kurulu üyelerinin 2024 yýlý hesap ve iþlemlerinden dolayý aklanmalarý oya sunularak, Yönetim Kurulu üyeleri oybirliði ile ibra edildi.
5- 2024 yýlý karý hakkýnda görüþüldü, Þirketimizin faaliyetleri sonucunda, Þirketin yasal kayýtlarýnda dönem karý oluþmadýðýndan kar daðýtýmý yapýlmamasýna toplantýya katýlanlarýn oybirliði ile karar verildi.
6- Yönetim Kurulunca BDO Denet Baðýmsýz Denetim ve Danýþmanlýk A.Þ. ile bir hesap dönemini kapsayacak þekilde baðýmsýz dýþ denetim sözleþmesi yapýlmasýna iliþkin Yönetim Kurulu'nun önerisi ve Ýzmir Çimento Fabrikasý Türk A.Þ. Çimentaþ vekili Erdal Kardaþ tarafýndan verilen önerge okundu. Yapýlan görüþmeler sonucunda 6102 sayýlý Türk Ticaret Kanunu ve 6362 sayýlý Sermaye Piyasasý Kanunu uyarýnca belirlenen esaslara uygun olarak 01.01.2025 – 31.12.2025 tarihleri arasýndaki 2025 hesap dönemi için 1 yýl süre ile BDO Denet Baðýmsýz Denetim ve Danýþmanlýk A.Þ.'nin baðýmsýz dýþ denetçi olarak onaylanmasýna, bu kapsamda baðýmsýz dýþ denetim sözleþmesi yapýlmasýna ve baðýmsýz dýþ denetimi görevini finansal tablo ve raporlarýnýn denetlenmesi ve 2024 ve 2025 yýllarýna ait sürdürülebilirlik mevzuatý çerçevesinde sürdürülebilirlik raporlarýnýn güvence denetimine tabi tutulmasý ve ilgili düzenlemeler kapsamýnda bulunan diðer faaliyetleri yürütmesine toplantýya katýlanlarýn oybirliði ile karar verildi.
7- Yönetim Kurulu üye sayýsýnýn 8 ve görev süresinin 1 yýl olarak tespiti ile Yönetim Kurulu ve baðýmsýz üyelerinin seçimi oyçokluðuyla yapýldý.
8-Yönetim Kurulu üyelerinin huzur haklarý, her toplantý için brüt 7.540 TL olarak oyçokluðuyla belirlendi.
9-Yönetim Kurulu Baþkan ve üyelerine TTK. 395 ve 396. Maddeleri ve SPK'nýn Kurumsal Yönetim Ýlkeleri gereðince izin verilmesi konusu görüþüldü ve oybirliðiyle onaylandý.
10-2024 yýlý içinde yapýlan baðýþ ve yardýmlar konusunda bilgilendirme ve görüþme yapýldý.
11-2025 yýlýnda yapýlacak baðýþlarla ilgili görüþüldü ve hasýlatýn on binde beþi kadar baðýþ yapýlmasýna oyçokluðuyla karar verildi.
12-Genel Kurul'a Þirket'in 3ncü kiþilerin borcunu temin için teminat vermediði bilgilendirmesi yapýldý.
13-Dilekler ve kapanýþ söz alan olmadý
Hak Kullaným Süreçleri Ýle Ýlgili Alýnan Kararlar
Kar Payý Daðýtým
Görüþüldü
Genel Kurul Kararlarý Tescili
Genel Kurul Kararlarý Tescil Edildi mi?
Evet
Tescil Tarihi
12.05.2025
Genel Kurul Sonuç Dökümanlarý
EK: 1
Çimbeton_25042025_GenelKurulToplantýTutanaðý.pdf - Tutanak
EK: 2
Çimbeton_25042025_Hazirun.pdf - Hazýr Bulunanlar Listesi
Ek Açýklamalar
03.03.2025 tarihli ve 2 sayýlý Yönetim Kurulu Kararý gereðince Þirketimiz 2024 yýlý Olaðan Genel Kurul Toplantýsý 25 Nisan 2025 tarihinde Iþýklar Mahallesi Eski Kemalpaþa Caddesi No:4B Bornova Ýzmir adresindeki þirket merkezinde saat 09:30'da
Yer Ýmleri