Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 114/193 ÝlkÝlk ... 1464104112113114115116124164 ... SonSon
Arama sonucu : 1538 madde; 905 - 912 arasý.

Konu: Orta Vadeli Ýnciler

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Ýzmir
    Gönderi
    1,037
     Alýntý Originally Posted by YALIN Yazýyý Oku
    Evet, f/k ve pd/dd rasyolarýnda önemli deðiþimler yaþanýyor.

hocam, þirket son çeyrek 21M kar ettiði halde özkaynaklarý 395M dan 358M 'a düþmüþ. Bunun mantýklý açýklamasý nedir acaba?
    tþk.., syg.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Ýstanbul
    Gönderi
    396
     Alýntý Originally Posted by özmen Yazýyý Oku
    hocam, þirket son çeyrek 21M kar ettiði halde özkaynaklarý 395M dan 358M 'a düþmüþ. Bunun mantýklý açýklamasý nedir acaba?
    tþk.., syg.
    Duran varlýklar içerisindeki yatýrým amaçlý gayrimenkuller kalemini dip notlardan inceleyiniz. Bu kalem periyodik bir þekilde artýyor azalýyor ve bu da özsermaye rakamýna etkide bulunuyordur.
    Borsa, korku deðil eðlenceli bir gerilimdir. https://twitter.com/azizserin75

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Ýstanbul
    Gönderi
    396
    Baþtan belirtmek isterimki amacým kesinlikle polemik deðil...

2017 yýlýnýn haziran ayýnýn ilk günlerinde LIDFA þirketi ile ilgili sayýn Oralet_Osman bey ile anlaþamamýþtýk. Konu ile ilgili çok sayýda paylaþýmlar var, isteyen o tarihlere dönüp okuyabilir ama ben sadece son yazýþmalarý tekrar buraya taþýdým.

Ve en son 5 haziranda demiþtimki zaman hangi analizin doðru olduðunu gösterecektir...

Tabii ki Osman bey'inde burada cevap hakký vardýr ve fikir alýþveriþi yapmak adýna bende merak ediyorum vereceði cevabý.

Bende size katýlýyorum arkadaþlar, bu kar artýþý fiyatlandý hatta bana sorarsanýz bu kar artýþýndan fazlasý var fiyatýn içinde.

Þirketin kar&fiyat iliþkisini þöyle tarif edeyim; kar rakamlarýný dönemsel kýyaslamaktan farklý olarak bir de kaydýrýlmýþ yýllýk olarak hesaplarsak (sürekli son bir yýl)

örneðin kaydýrýlmýþ yýllýk kar rakamý performansý þu þekilde oluþmuþ.

03,2016 döneminde 9,6 milyon TL
    06.2016 döneminde 14.7 milyon TL %53 artmýþ
    09.2016 döneminde 19,7 milyon TL %34 artmýþ
    12.2016 döneminde 21.3 milyon TL %8 artmýþ
    03.2017 döneminde 23.9 milyon TL %12 artmýþ

Þuan yanýmda hesap makinasý olmadýðý için her çeyrek dönemdeki kar artýþlarýnýn yüzdesel deðiþim oranlarýný kabaca hesapladýðýmda sýrasý ile %53 - %34 -%8 ve %12 ile kar artýþ hýzýnda bir yavaþlama olduðunu görüyorum. Ama buna raðmen hisse fiyatý gördüðü en yüksek fiyatlara yakýn seyrediyor ve bu kar artýþ hýzýndaki yavaþlamaya raðmen hisse fiyatý iskonto edilmiyor.

Bu durumun iki seçeneði var;

1) Hisse fiyatý ucuz deðil.

2) Bu þirketin yatýrýmcýlarý kar artýþ hýzýnýn düþmüþ olmasýný geçici bir durum olarak görüyor olabilir.

Ucuz olmamasý benim adýma cazip deðildir, bana göre herhangi bir ürünü alýp satacaksam ucuz deðilse neden alayým ki derim.

Kar artýþ hýzý normale dönse yani kaydýrýlmýþ yýllýk kar rakamý 06.2017 döneminde %30 yada %50 gibi artmýþ olsa acaba hisse fiyatý bundan ne kadar olumlu etkilenebilir diye kendime sorduðumda aklýma þu yanýt geliyor. Kar artýþ hýzý düþtüðünde hisse fiyatý ne kadar olumsuz etkilendi ise kar artýþ hýzý normale döndüðünde de o derece olumlu etkilenir. Ama olumsuz etkilenmemiþtiki Yani kar artýþ hýzý normale dönmüþ olamanýn dýþýnda ekstra artmýþ olmalýki hisse fiyatý da olumlu etkilenebilsin. Böyle bir olasýlýk ise skyland daki ofisler satýlýrsa olabilir elbette ama bununla ilgili bir þirket haberi göremedim þu zaman satýlýða çýkaracaðýz diye, böyle bir durum gündeme gelecekse bu durum hisse fiyat grafiðine de yansýyabilir ama grafikte de böyle bir emare göremedim. Aslýnda burada yapýlmasý gereken, her çeyrek için þirketin kar rakamýný tahmin etmek ve ona göre beklentiye girmek gerekir. Skayland satýþý olur yada olmaz bunu bir kenara koyarak bu þirketin ortaklarý yada ortak olmak isteyenleri mesela 06.2017 dönemi için kar tahminlerini hesaplayýp kaydýrýlmýþ yýllýða uyarlayýp ve hisse fiyatýna dair kendince bir beklenti oluþturabilir.

Ben bütün bu anlattýklarýmý üst üste koyarsam hisse fiyatýndan iskonto istemem gerekiyor Bu yüzden ucuz deðil demiþtim.
     Alýntý Originally Posted by Oralet_Osman Yazýyý Oku
    Yalýn bey, bilirsiniz derler ki "Ýstatistik mini etek gibidir, çok þeyi gösterir ama en önemli þeyi göstermez". Olaya nasýl ve nereden baktýðýmýza göre deðiþiyor herþey. Yýllýklandýrýlmýþ verilere bakarsanýz net kar artýþ hýzý düþüyor ama ben de size elimizdeki en son veri olan 2017 ilk çeyrek sonucunu baz alarak,

1Ç2014 Net kar: 682.697 TL
    1Ç2015 Net kar: 695.889 TL
    1Ç2016 Net kar: 3.974.000 TL
    1Ç2017 Net kar: 6.604.000 TL

þunlarý gösterirsem kar artýþ hýzýnda azalma falan deðil tam tersine müthiþ bir artýþ olduðunu görürüz. Hisse fiyatýyla ilgili tespitinizde hala en yüksek seviyelerine yakýn seyrettiðini belirtmiþsiniz ama bu hisse 7 lirayý geçmiþti ve þu an zirve noktasýndan zaten %25 civarý aþaðýda bulunmakta. Gördüðüm kadarýyla þirkete olan tüm eleþtirilerinizin mihenk noktasý fiyatýnýn þu an olmasý gerekenden daha yüksek olduðu. Ancak geçen yýl yaptýðý muhteþem kar artýþýndan sonra bu yýlýn ilk çeyreðinde de geçen yýlýn ilk çeyreðine göre yine muhteþem bir net kar artýþý yapan bir þirketi yýllýklandýrýlmýþ kazanç denen bir yöntemle kýyaslayýp kar artýþ hýzýnýn azaldýðýný söyleyip, bu fiyat olmasý gerekenden fazla, düþerse belki alýrým demeye getiriyorsunuz.

Subjektif yani kiþiye özel deðerlendirmelerden baðýmsýz olarak düþünürsek Özkaynaklarý 119 mn lira olan ve geçen yýl 21 mn lira bu yýl belki de özsermayesi kadar yani 30 mn lira net kar edecek bir þirketin hisse fiyatýna siz ne deðer biçersiniz? Kaç lira olmalý ki fiyatý makul olsun? Bunun bilimsel bir deðerleme yöntemi var mý? Formülü var mý? Bunu Lidfa'dan baðýmsýz olarak soruyorum.

X þirkete ortak olmak istiyorsam en en en temel olarak nelerine bakýp da almalýyým hissesini?

Sýrasýyla diðer hisseleri de inceleyeceksiniz ve oradaki 2 hissenin Lidfa dan da yüzdesel olarak çok daha fazla kar artýþý yapmýþ olduðunu hep beraber göreceðiz. Muhtemelen onlara da ayný mantýkla yaklaþacaksýnýz. Bu mantýðýnýza göre hiçbir yatýrýmcý ne kýsa, ne orta ne de uzun vadeli olarak bu kar rakamlarýyla 96 liradan Tüpraþ, 40 liradan Froto, 22 liradan Aselsan almamalý.

Tüpraþ 70 olursa alýrým, bu fiyat pahalý >>> Almadý, 115 TL oldu.

Olayý mý yaþanmalý illa ki?

Bu hisseleri incelemeye deðer görmenizin muhtemelen en büyük sebeplerinden birisi (hepsine tam vâkýf deðilim ama) çok iyi bir kar artýþ ivmesi yakalamasý. Ayný mantýkla o zaman hele 1 yýl daha bekleyelim, bakalým tüm bu þirketler ayný güzellikte kar etmeye devam edecekler mi, ederlerse o zaman alýrým bu hisseyi demeye benziyor bu biraz. Zaten asýl mesele de o deðil mi? Þimdiden geleceði öngörebilmek ve bu fiyatlardan hisseye yatýrým yapabilmek. Kront, Karel ya da Ulusoy vs 6 ay sonra hisse fiyatlarý %80 artarsa o fiyatlardan almanýn da pek bir mantýðý kalmýyor o zaman.

Zaten bahsettiðiniz þekilde bir hisse net kar artýþýný her dönemde yüzdesel olarak %30-%40-%50 vs gibi artan þekilde büyümeye devam ederse krallýðýný ilan etmiþ olur. Böyle bir þirket var mýdýr varsa bu periyoda nefesi en fazla kaç çeyrek yeter?

Sizi takip etmediðim için ve ilk olarak burada okuduðum için kýstaslarýnýzý bilmiyorum ama bizlere örnek bir þirket söyleseniz ve "Þirket dediðin böyle olur arkadaþ, ben buna gömleðimi satar yine ortak olurum" dediðiniz bir örnek var mý? Halka açýklýðýnýn azlýðýndan ve özsermayesinin görece azlýðýndan bahsetmiþtiniz Lidfa'nýn. Ayný mantýkla Egeen, Aslan ya da Konya da size göre Lidfa ile bu yönlerden benzeþiyor mu? Olumsuz deðerlendirilebilecek hisseler mi? Teþekkür ederim.
    Osman bey

Ýstatistik sonuçlarýný ciddiye alýrsýnýz yada almazsýnýz, kar performansýna yan bakarsýnýz yada düz bakarsýnýz vs vs ne dersek diyelim piyasa bir þekilde doðru olan fiyatlamayý yapar. Aylardýr piyasanýn bu þirkete verdiði deðer ortada, bakalým önümüzdeki aylarda nasýl reaksiyon verecek diyelim ve izleyelim.

Eðer benim dediðim gibi ucuz deðilse, ya iskonto edilecek yada kaydýrýlmýþ yýllýkta hafif artan yada azalan kar rakamlarýna hisse fiyatý olumlu yada olumsuz ciddi bir tepki vermeyecek.

Yada sizin dediðiniz olacak hisse fiyatý daha da yukarýlara gidecek.

Zaman hangisinin doðru olduðunu gösterecek.

Umarým mavi yatay destek bölgesi tekrar çalýþýr ve daha aþaðýlara düþmez.

4. YALIN hocam emeðinize saðlýk, ilgiyle takip ediyorum sizi..POLTK ve JANTSA hakkýnda bilgi vermeniz mümkün mü? Bu seviyeler alým için uygun mu? Teþekkürler..

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Ýstanbul
    Gönderi
    396
     Alýntý Originally Posted by güneþþ Yazýyý Oku
    YALIN hocam emeðinize saðlýk, ilgiyle takip ediyorum sizi..POLTK ve JANTSA hakkýnda bilgi vermeniz mümkün mü? Bu seviyeler alým için uygun mu? Teþekkürler..
    Çok teþekkürler ilginiz için güneþþ hocam.

POLTK hakkýnda bilgi sahibi deðilim ama JANTS þirketini son çeyrekte farkettim ve son iki çeyrek dönemdir yakaladýðý güzel ciro ve kar performansý ile benimde ilgimi çekiyor. Bu fiyatlardan alýnýr yada alýnmaz demek haddim deðil elbette ama ilerisi için umutlu olunabilecek bir þirket olarak görüyorum.

6. Yalýn ustad senide iyi tanýrým oralet osmanýda az uzaklardan tanýrým.

lidfa örnegýnýz cok guzel bir tespit olmuþ.

Bir çok arkadaþýmýz kaydýrýlým (yýlllýklandýrýlmýþ) karlarýn mucýzesini henüz keþfedebilmiþ deðil.

þirketin gerçekten buyume trendý hakkýnda cok ýyý fýkýrler veriyor.

izin verirseniz bende naçizane bu konuda tecrübelerimi belirtmek isterim faydalý olmasý açýsýndan.

Þirket karlýklýklarýný her seferýnde kaydýrýlmýþ þekilde bakýlmasý taraftarýyým. Hemen hemen bütün þirketin karlarý önceki SENEYE baktýgýnýzda artmýþ gibi görünüyur tabi düþenler varda genel anlamda diyorum.

Fakat bu bazan cok yanýltýcý görünüyor ozellýkle bilanconun içini dýsýný bilmeyenler gelen rakmlarla bir önceki senýnýn ayný çeyreðini karsýlastýrmanýn çok anlamlý oldugunu sanmýyorum.

Yatýrýmcýlarýn bir çoðu onceký sene ýle kýyaslayýp iyi iþte yükselmiþ diyor.

Halbuký kaydýrýlmýþ baktýgýnda her çeyreðin hýzýný artýþ ivmesini ne þekilde görebiliyorsun ve kaydýrýlmýþ baktýgýnda þirket ivme hýzýnýn gerçekten kalýcý sekýlde arttýrýp arttýrmadýgý hakkýnda daha iyi fikir veriyor. Þirkette gerçekten bir iyileþme varsa bunu her çeyreðe yansýtmalý. kaydýrýlmýþ bakýldýgýnda önceki çeyreklerle kýyaslamaya sokmuþ oluyorsunuz. Ve bu sekýlde baktýgýnnýzda. þirketteki ivmenin kalýcý olup olmadýgý yoksa dönemlikmi kar ettiði hakkýnda cok iyi sinyaller alýyorsunuz.

Ayrýca tecrübelerim þunu bana gösterdi kaydýrýlmýþ karlardaki ivme devam ediyor diyelim. ivme hýzý ufak oranlarda düþedebilir ama bariz bir düþüþ varsa

örnegýn

kaydýrýlmýþlar %30 % 28 %29 %27 þeklinde artarak gidiyor diyelim.

bir sonraki bilancoda kaydýrýlmýþýn ivmesi %1 gibi marjýnal bir deðiþikliðe ugradýgýnda aslýnda yine artmýþ %1 de olsa diyorsun ancak ivme hýzýnda bir gerileme var.

benim tecrübem diyorki; hemen o bilancoyla beraber o hissede uzaklasýlmasý taraftarýyým. bu noktada tabiki bir deðer analizi yapýlýp fiyatlanýp fiyatlanmadýgýna göre beklenebilir.

ancak büyük olasýlýkla bu ivme biranda %1 e kadar gerilemiþse sonraki çeyrekde -%10 -%15 gibi gerilemeye baslýyor. istisnalar haricinde. Böyle bir riskte beklemektense gider ivmesini %30 la devam ettiren hisse alýrým daha iyi.

Ben kaydýrýlmýþlara haddinden fazla önem veriyorum.

lidfa kötü bir hissedir demiyorum. Demek istediðim kaydýrýlmýþlarýn verdiði fikir ile yýllýkta verilen fikir arasýnda bence býr ucurum var.

kaydýrýlmýþlar her çeyrek ýcýn fýkýr verdýgý gýbý gerçekçi bir iyileþme hakkýnda daha net fikir veriyor ve daha erken hareket etme sansý tanýyorken onceký yýlla kýyasalamalar daha cok uzun vade acýsýndan önem tasýyor diyebilirim.

zaten kaydýrýlmýþlardaki ivmenýn gýdýsatýný gördüðünüzde biliyorsunuzký bir önceki yýlla kýyaslandýgýnda da iyi olacaktýr. kaydýrýlmýþ herþeyi kapsýyor.

BANVT ORGE bunlarýn cýkýslarý tesaduf degil ve bence banvt yükseliþinin haberler hiçbir alakasýda yok. EGEEN DÜÞÜÞÜ TESADUF DEGIL NE BILEYIM çimentolardaki hareketsýzlýk düþüþ tesaduf deðil. Hepside bilancolarla orantýlý iþler ve bunlarý kaydýrýlmýþlar ile bence net þekilde görebiliyorsunuz.

NOT:LÝDFA DÜÞER KALKAR DEMÝYORUM BELKIDE UCAR FAKTORING FUKTORINGLERI DOGRU ANALIZ ETME YETENEGINE SAHIP DEGILIM. AMACIM KAYDIRILMIÞLARIN ÖNEMÝ HAKKINDA BILGI VERMEKTÝ.

Gorusmek uzere...

Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Günaydýn,
    Sayýn erhanacikgoz1 merhaba,
    Mümkünse, ayný þirketlerin ayný özelliklerinin, kaydýrýlmamýþ grafiklerini ekleyebilirmisiniz.
    Karþýlaþtýrma yapma açýsýndan.
    Birde dönemsellik arzeden þirketlerden birini, örneðin ADEL ekleyebilirmisiniz.
    Katkýlarýnýz için teþekkür eder Esenlikler dileriz.
    BÝZ DEÐERÝNÝ ÖLÇERÝZ,FÝYATINA PÝYASA KARAR VERÝR.
    BURADA YER ALAN BÝLGÝLER YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝL,TAMAMI ÝLE ANALÝZDÝR.

8.  Alýntý Originally Posted by YALIN Yazýyý Oku
    Baþtan belirteyim sayýn legolas'ýn kriterlerinden geçmiþse mutlaka mantýklý sebepleri sebepleri vardýr.

Önceki dönemlerde kalitesiz kâr yüzünden düþük fiyatlanýyormuþ ama son üç çeyrek dönemdir þirket net esas faaliyet kârýný yükseltmiþ ve bu sebeple fiyatý da yükselmiþ. Satýþ performansý da ayný þekilde son üç çeyrek dönemdir artýyor. Bu kriterlerin devam etme ihtimali varsa þirket adýna umutlu olunabilir bencede. Hele ki katar ile baðlantýlarý varsa iþ potansiyeli de yüksek olabilir...

Dikkat çeken bir þirket hocam, detaylý incelenmeyi hakediyor.
    Teþekkürler Yalýn hocam. Umarým yeni bir orta vadeli inci adayidir detaylý inceleminizi dört gözle bekliyoruz

SM-T365 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 114/193 ÝlkÝlk ... 1464104112113114115116124164 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •