Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 15/193 ÝlkÝlk ... 513141516172565115 ... SonSon
Arama sonucu : 1538 madde; 113 - 120 arasý.

Konu: Orta Vadeli Ýnciler

Alýntý Originally Posted by Oralet_Osman Yazýyý Oku
    Sayýn Legolas, bu, çok iyi çalýþýyor anlamýna geliyor. Faktor þirketleri týpký bankalar gibi paradan para kazanýrlar. Kendi özkaynaklarý + dýþarýdan kredi alýrlar ve bunu Kobi'lerin finansmanýnda kullanarak kar ederler. Faktoring alacaklarýný toplam hasýlat olarak düþünebiliriz kabaca. Bu rakam ne kadar büyürse o kadar satýþ yapmýþ demektir.

Credit Suisse þirkete ortak olduðu için ondan epey yüklü bir kredi almýþtý. Ayrýca bu kredilere ilaveten Lider, kendi tahvillerini piyasaya sürerek piyasadan borçlanýyor. En son 20 gün önce 1 yýl için piyasaya 300 milyon lira tutarýnda tahvil sürme yetkisi için baþvurdu. Bir önceki ise 225 mn idi. Düþünün yýllýk 21 mn kar eden þirkete 225 mn tahvil çýkarma yani borçlanma yetkisi verdi Spk. Yorum sizlerin.
    tesekkurler sayin osman,

hissenin grafigi de su sekilde. sayin yalin'in dedigi kadar da kotu degil

gecen sene haziranda 2 lira imis, simdi ise 5.38 iyi prim yapmis.

ancak uzun zamandir yatay ve dip calismasini tamamliyor gibi. yavas yavas toplanabilir, eger bu kagida yatirim yapmayi dusunuyorsaniz, ancak uzun vadeli dusunuyorsaniz tabii ki.

2. 7-8 ay önce Fitch, sanýrým en yüksek olan A+ notunu A- ye indirdi ki bu da harika bir not demek. Sebebi kaldýraç oranýnýn yükselmesi. Bu da þu demekmiþ. O kadar çok satýþ yapýyorsun yani bankalardan kredi+kendi tahvillerini piyasaya sürerek borçlanýyorsun ki borçlarýnýn toplamýnýn özkaynaklarýna oraný bizim kabul ettiðimiz ölçüyü aþtý. Her ne kadar faktoring þirketleri banka gibi kredi daðýtmayýp verdiði kredinin tamamýna müþteriden kesin garanti/teminat alsa da biraz aðýr ol bakalým dediler. Buna mukabil de 2016 daki karýný daðýtmayýp özkaynaklarýna ekledi þirket.

Aslýnda Lider için bu bir risk deðil ama derecelendirme kuruluþlarýnýn böyle bir kuralý varmýþ. Kýsaca aðýr ol genç, yavaþ git bakalým dediler.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Ýzmir
    Gönderi
    1,037
    7-8 ay önce Fitch, sanýrým en yüksek olan A+ notunu A- ye indirdi ki bu da harika bir not demek. Sebebi kaldýraç oranýnýn yükselmesi. Bu da þu demekmiþ. O kadar çok satýþ yapýyorsun yani bankalardan kredi+kendi tahvillerini piyasaya sürerek borçlanýyorsun ki borçlarýnýn toplamýnýn özkaynaklarýna oraný bizim kabul ettiðimiz ölçüyü aþtý. Her ne kadar faktoring þirketleri banka gibi kredi daðýtmayýp verdiði kredinin tamamýna müþteriden kesin garanti/teminat alsa da biraz aðýr ol bakalým dediler. Buna mukabil de 2016 daki karýný daðýtmayýp özkaynaklarýna ekledi þirket.

Aslýnda Lider için bu bir risk deðil ama derecelendirme kuruluþlarýnýn böyle bir kuralý varmýþ. Kýsaca aðýr ol genç, yavaþ git bakalým dediler.
    sayýn Oralet_Osman, benim de takýldýðým ayrý bir konu, þirketin verdiði temettülerin yaptýðý karlardan fazla olmasý..
    aslýnda tabiki temettü iyidir yatýrým yaptýðýmýz þirket çok kazansýn, bize de payýmýza düþen temettümüzü versin isteriz.
    ama lidfa da yapýlan karlarýn çok üzerinde verilen temettüler sürdürülebilir mi? þirket sütündenmi yoksa etindenmi temettü veriyor?
    tþk., syg.

4. Sn Özmen, 2014 yýlýnda halka açýldýktan sonra, 2014 yýlýnýn karýndan 2015 yýlýnda 34 er kuruþ net olmak üzere 2 eþit taksitte vermiþ, 2015 karýndan ise 1 yýl sonra 2016 yýlýnda yine net 34 krþ vermiþtir. 2. Temettüyü beklerken Fitch'in not indirimi gelmesi ve kaldýraç oraný uyarýsý nedeniyle vermemiþtir. Zaten temettünün çoðunu patronlar alýyor artý 14 ofisi kendi adlarýna deðil þirket adýna almýþlar. Yani öncelikleri þirket. Dürüst, þeffaf ve güvenilirler. Temettünün bir kýsmýný geçmiþ yýl karlarýndan verdiler.

Hedefleri büyük, sektörde ilk 5 in içine girmek istiyorlar 60 þirket içinde. Ýnanýlmaz titiz çalýþýyorlar, bunun sonucunda batýk oranlarý çok çok az ve bu yüzden karlýlýklarý sermayeþerine göre çok fazla.

Banka dýþý faktoringlerde 1 milyar liralýk iþlem hacmine ulaþan ilk þirket. Örneðin Garfa var rakibi. Garanti Faktoring. Garanti Bankasýnýn olduðu için bankadan da destek görüyor ve þube sayýlarý da Lidfa ya göre çok daha fazla. Ama finansal rasyolarýný incelerseniz Lidfa daha üstün.

Yatýrýmcý iliþkileri her zaman güleryüz ve sabýrla sorularýnýzý yanýtlýyor. Arayýp konuþabilirsiniz, www.liderfaktoring.com.tr adresinden yatýrýmcý sunumu ve en son faaliyet raporunu incelerseniz resim netleþir kafanýzda. Syg.

5. Ben de ilk duyduðumda burun kývýrmýþ ve faktoring ne yav diye düþünmüþtüm. Sonra bu hisseyi incelememi söyleyen bir abi tarafýndan uyarlýnýnca araþtýrýp aldým. Kendiniz incelemeden anlaþýlmýyor iþin gerçeði. Ben bilançolarý, hedeflerini inceledim, anlamadýðým, aklýma takýlan yerleri þirkete açýp sordum, tatmin olup öyle aldým.

6.  Alýntý Originally Posted by Oralet_Osman Yazýyý Oku
    "yani lidfa fiyatý biraz daha ucuz olsa sektördeki en yüksek puaný alabilirdi çünkü sektörden iyi olan rasyolarý var ama dikkat ederseniz sektörde en yüksek puaný alan þirket ayný zamanda pd/dd oraný en düþük olan þirkettir. Yani hisse fiyatý en azýndan bu topiðin formatýna uygun olan orta vade için ucuz deðil gibi gibi gibi

Sn Yalýn, son bölüme kadar iyi gelmiþsiniz ama sonunu tatlý baðlayamamýþsýnýz diye düþünüyorum. :D

Puanlar verip 1. ilan ettiðiniz þirket olan Crdfa, temettü þampiyonu bir hissedir ancak bu yönüyle týpký Ýþyat'a benzer. Temettü verir ama fiyatý hep stabil kalýr. Zaten koyduðunuz tabloda yýllýk net kar artýþý ve esas faaliyet kar artýþlarýna bakarak Lidfa ve Crdfa arasýndaki farkýn bariz bir þekilde Lidfa lehine olduðunu da görürüz. Lider'in 30 mn lira ödenmiþ sermayesi varken Crdfa 80 mn lira ile bu iþi yapar ve Lider çok daha fazla verimlidir net kar olarak bu sermayelere göre. Tam uymayabilir ama kabaca þöyle düþünürsek Yalýn'ýn 30 bin liralýk hisse portföyü ile 1 yýlda elde ettiði 10 bin liralýk kar, Yalçýn'ýn 80 bin liralýk portföyle kazandýðý 10 bin liradan daha deðerlidir yüzdesel olarak.

F/k, pd/dd gibi ölçütler sadece kaðýt üzerinde deðerlidir bana göre çünkü sizin de çok iyi bildiðiniz gibi þimdi burada isim verip de rencide etmek istemediðim bazý çok deðerli þirketlerin f/k ve pd/dd uçuk kaçýk durumdadýr. Þirket kar ettikçe yatýrýmcý hisseye teveccüh gösterir ve hisse fiyatý artar artar ve þirketin geçmiþi ile gelecek hedefleri ve yatýrýmlarý hakkýnda yeterince bilgi sahibi olmadan sadece kaðýt üstündeki teknik göstergelere bakarak falan deðeri yüksek, falanca rasyosu en fazla þu kadar olmalýydý vs yorumlarla þirketi deðerlendirmenin yanlýþ sonuçlara yol açabileceðini ve yatýrýmcýyý yanýltabileceðini düþünüyorum.

Gn Kurula katýlan arkadaþlarýmýz oldu. Þirket, özkaynaklarýný büyütmek ve kredi faizlerine daha fazla masraf ödememek için bu sene temettü daðýtmadý. Ky bunu kötü algýladý ama Yön. Kur. Bþk. Nýn toplantýda belirttiði üzere, þirketi adý gibi sektöründe Lider yapmaya yönelik bir adýmdý bu. Yoksa halka arz tarihi olan 2014 den beri her 6 ayda net 34 krþ temettü veren bir firma yine verirdi ve temettü liginde üst sýralarda yer alýr, daha çok ilgi çekerdi. Patronlarýn amacý þirketi çok güçlü hale getirip geleceðe saðlam adýmlarla yürümek.

Son olarak yazýnýzýn bitiminde "Çok uzun vade biriktirme için de þahsi düþüncem iyi bir þirket görünümünde ama çok uzun vade biriktirme için yýllardýr kendini ispatlamýþ þirketler varken lidfa tercih edermiyim bilemiyorum."

demiþsiniz. Bu görüþünüze de katýlmadýðýmý ifade etmek isterim. Sebebi de gayet açýk. Kendini ispat etmiþ þirketler de bir zamanlar Lidfa gibiydi, marifet onlarý o zaman keþfedip o fiyatlardan alabilmekteydi. Bahsettiðiniz firmalar Tuprþ, Ttrak, Froto, Çimsa, Boluc, Adana, Egeen vs tarzý firmalarsa bunlar artýk kazanç artýþý ve hisse fiyatý artýþý yönünden görece duraðan hale gelmiþtir. Yani biliriz ki çok büyük bir aksilik olmazsa þu an 95 lira olan Tupraþ'ýn seneye bu zaman 110 lira olmasý sürpriz olmaz ve beklenen bir sonuçtur.

Sektörü ve kendi iç dinamikleri geliþmeye çok açýk olan ve Finansal Kurumlar Birliði hedeflerine göre 10 yýl sonra milyarlarca dolarlýk bir büyüklüðe ulaþmasý beklenen faktoring sektörünün en üstteki temsilcilerinden biri olacaðýna þnancým tam Lider'in.

Messi, Ronaldo dururken Brezilya'lý 19 yaþýndaki Ramirez'e yatýrým yapar mýyým demek ilk baþta mantýklý görünebilir ama biraz düþününce Messi ve Ronaldo'nun zaten edebilecekleri en yüksek deðerde olduklarý, bundan sonra ise belli bir yüzdeyle fiyat artýþý olacaðý aþikardýr. Örneðin yýllýk yüzde 20.

Ama Ramirez'in ise þu an deðeri 1 milyon Euro ise teorik olarak 80 kat artýp 80 mn euro olma olasýlýðý varken Messi ve Ronaldo'nun 80 kat daha artma olasýlýðý yoktur.

Örnek tabi ki bire bir uymadý ama eminim demek istediðimi anladýnýz.

Kendini ispat etmiþ þirketler dururken Lidfa alýr mýydým, Kront alýr mýydým, Karel alýr mýydým diyeceksek hiç incelemeyelim o zaman. Hiçbir þirket kaðýt üstündeki göstergelerin tek tek (f/k, pd,dd...vs) ideal oranlarýný karþýlayabilecek yetkinlikte deðildir. Ýnceleriz, beðenirsek alýrýz ve haklý çýkarsak kazanýrýz sizin de bildiðiniz gibi.

Deðerli çalýþmanýzdan dolayý teþekkür ederim kendi adýma.
    Sn Oralet Osman katkýlarýnýz için çok teþekkür ediyorum.
    Yalýn hocamizinda istediði bu aslýnda.
    Farklý düþüncelerin yada yorumlarýn mantýklý bir þekilde paylaþýlmasý yoluyla,
    Adý geçen þirketleri mali açýdan daha iyi tanýmak.
    Bende Sn Oralet Osman gibi düþünüyorum.
    Katlanarak artmaya devam eden karlýlýk bu þirketi ýleriki yýllarda sektörde önemli yerlere geçirecektir.
    Genel kuruluna bizzat katýlmýþ biri olarak þunu gönül rahatlýðýyla söyleyebilirim;
    Çok kaliteli ýnsanlar tarafýndan yönetilen bir þirketin ortaklariyiz.
    Ay sonunda teslim edilmesi beklenen 14 ofis resedence,
    Þirkete önemli bir manevra alaný saðlayabilir.
    Hangi amaçla kullanýlacaðýný bilmemekle beraber,
    Satýlmasý durumunda elde edilmesi muhtemel gelir,
    Ciddi senaryolarida tetikleyebilir.
    Bu senaryolarýn ne olabileceðini bende sabýrsýzlýkla bekliyorum.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Ýstanbul
    Gönderi
    396
    Merhaba Sn Oralet_Osman

Cevaplarý araya serpiþtirdim ama baþta þunu belirtmem gerek, siz beni bu þirketi sanki beðenmedi gibi algýlamýþsýnýz, oysa bu þirketi incelemeye deðer bulmuþ olmam beðendiðim anlamýna geliyordu. Beðendim ama kusurlarý var dedim En büyük kusuru fiyatýydý ki sizin de zaten çok dikkatinizi çekmiþ bu e yani piyasa iyi þirketleri ucuz fiyatlamaz zaten. Ýkinci kusuru sermayesi ve halka açýklýk oraný çok düþük ama siz yazýnýzda bu durumu sanki þirket lehine gibi düþünmüþsünüz, bence öyle deðil. Neyse yazdýklarýnýzýn altýna ilinti yaptým. Tabii ki daha sonra yine cevap hakkýnýz var. Ayrýca teþekkür ederim size, bu þekilde fikir alýþveriþi yapmaktan büyük memnuniyet duyduðumu bilmenizi isterim.

"yani lidfa fiyatý biraz daha ucuz olsa sektördeki en yüksek puaný alabilirdi çünkü sektörden iyi olan rasyolarý var ama dikkat ederseniz sektörde en yüksek puaný alan þirket ayný zamanda pd/dd oraný en düþük olan þirkettir. Yani hisse fiyatý en azýndan bu topiðin formatýna uygun olan orta vade için ucuz deðil gibi gibi gibi

Sn Yalýn, son bölüme kadar iyi gelmiþsiniz ama sonunu tatlý baðlayamamýþsýnýz diye düþünüyorum. :D

Puanlar verip 1. ilan ettiðiniz þirket olan Crdfa, temettü þampiyonu bir hissedir ancak bu yönüyle týpký Ýþyat'a benzer. Temettü verir ama fiyatý hep stabil kalýr. Zaten koyduðunuz tabloda yýllýk net kar artýþý ve esas faaliyet kar artýþlarýna bakarak Lidfa ve Crdfa arasýndaki farkýn bariz bir þekilde Lidfa lehine olduðunu da görürüz. Lider'in 30 mn lira ödenmiþ sermayesi varken Crdfa 80 mn lira ile bu iþi yapar ve Lider çok daha fazla verimlidir net kar olarak bu sermayelere göre. Tam uymayabilir ama kabaca þöyle düþünürsek Yalýn'ýn 30 bin liralýk hisse portföyü ile 1 yýlda elde ettiði 10 bin liralýk kar, Yalçýn'ýn 80 bin liralýk portföyle kazandýðý 10 bin liradan daha deðerlidir yüzdesel olarak.

Osman bey, öncelikle belirtmek isterimki puanlar vererek oluþturduðum tablo kendi insiyatifimle verdiðim puanlar deðildir. O tabloda kullandýðým tek insiyatif seçtiðim rasyolardýr. 7 rasyoya da eþit aðýrlýk vererek 100 üzerinden puanlama yaptým. Her rasyoda en iyi orana sahip olan þirket 17,28 puan aldý, rasyo deðerlerine göre de toplam puanlar oluþtu. Yani keyfi olarak yapýlmýþ, verilmiþ puanlar deðil onlar, aksine matematik sonucudur o tablo

F/k, pd/dd gibi ölçütler sadece kaðýt üzerinde deðerlidir bana göre çünkü sizin de çok iyi bildiðiniz gibi þimdi burada isim verip de rencide etmek istemediðim bazý çok deðerli þirketlerin f/k ve pd/dd uçuk kaçýk durumdadýr. Þirket kar ettikçe yatýrýmcý hisseye teveccüh gösterir ve hisse fiyatý artar artar ve þirketin geçmiþi ile gelecek hedefleri ve yatýrýmlarý hakkýnda yeterince bilgi sahibi olmadan sadece kaðýt üstündeki teknik göstergelere bakarak falan deðeri yüksek, falanca rasyosu en fazla þu kadar olmalýydý vs yorumlarla þirketi deðerlendirmenin yanlýþ sonuçlara yol açabileceðini ve yatýrýmcýyý yanýltabileceðini düþünüyorum.

F/K - PD/DD gibi rasyolar konusunda size þurada katýlýyorum sadece güncel oranlara bakýlarak deðerlendirme yapýlýrsa bu çokta anlamlý olmayabilir, geçmiþ dönemler ile kýyaslamak ve gelecek dönemlere de hedef koyularak olasý f/k ve pd/dd oranlarýný da gözönünde bulundurmak çok daha saðlýklý bir deðerlendirme olur. Bu anlamda ben LIDFA þirketini deðerlendirirken elbette güncel deðerleri geçmiþ deðerler ile kýyasladým ve fk nýn güzel olduðunu ama pd/dd oranýnda geçmiþe göre pahalý olduðunu belirttim. Buraya bir parentez açmak istiyorum; þirketin gelecek dönemlerini 3 - 5 - 10 yýl gibi düþünmedim çünkü bu sayfanýn ilk yazýsýnda da yazdýðým gibi orta vade adýna düþündüm bu þirketi ve buna göre bir iki çeyrek dönem sonrasý için kendimce deðerlendirme yapmýþ oldum.

Gn Kurula katýlan arkadaþlarýmýz oldu. Þirket, özkaynaklarýný büyütmek ve kredi faizlerine daha fazla masraf ödememek için bu sene temettü daðýtmadý. Ky bunu kötü algýladý ama Yön. Kur. Bþk. Nýn toplantýda belirttiði üzere, þirketi adý gibi sektöründe Lider yapmaya yönelik bir adýmdý bu. Yoksa halka arz tarihi olan 2014 den beri her 6 ayda net 34 krþ temettü veren bir firma yine verirdi ve temettü liginde üst sýralarda yer alýr, daha çok ilgi çekerdi. Patronlarýn amacý þirketi çok güçlü hale getirip geleceðe saðlam adýmlarla yürümek.

Temettü konusu önemli bir hal almýþ Osman hocam, bu þirketin halký açýklýk oraný %15 di ve haliyle bu þirket temettü verirken aslýnda patronlarý bu durumdan daha fazla nemalanýyordu, burada size katýlýyorum, özsermayesini güçlendirebilmek adýna temettü vermiyor olmasý bence de hem þirket lehine hem de borsa üzerinden bu þirkete ortak olanlar lehine bir durumdur. Ve ayrýca bizim borsamýzda bir çok þirket hem temettü vermez, hem þirketin kaynaklarýný iç ederek bir þekilde þirketinin özsermayesini azaltýrken LIDFA nýn son temettü vermeme konusu bence þirketin kurumsallýðýnýn bir göstergesidir.

Son olarak yazýnýzýn bitiminde "Çok uzun vade biriktirme için de þahsi düþüncem iyi bir þirket görünümünde ama çok uzun vade biriktirme için yýllardýr kendini ispatlamýþ þirketler varken lidfa tercih edermiyim bilemiyorum."

demiþsiniz. Bu görüþünüze de katýlmadýðýmý ifade etmek isterim. Sebebi de gayet açýk. Kendini ispat etmiþ þirketler de bir zamanlar Lidfa gibiydi, marifet onlarý o zaman keþfedip o fiyatlardan alabilmekteydi. Bahsettiðiniz firmalar Tuprþ, Ttrak, Froto, Çimsa, Boluc, Adana, Egeen vs tarzý firmalarsa bunlar artýk kazanç artýþý ve hisse fiyatý artýþý yönünden görece duraðan hale gelmiþtir. Yani biliriz ki çok büyük bir aksilik olmazsa þu an 95 lira olan Tupraþ'ýn seneye bu zaman 110 lira olmasý sürpriz olmaz ve beklenen bir sonuçtur.

Sektörü ve kendi iç dinamikleri geliþmeye çok açýk olan ve Finansal Kurumlar Birliði hedeflerine göre 10 yýl sonra milyarlarca dolarlýk bir büyüklüðe ulaþmasý beklenen faktoring sektörünün en üstteki temsilcilerinden biri olacaðýna þnancým tam Lider'in.

Ultra uzun vade konusu, ana baþlýklarý ve detaylarý ile bakýþ açýsý olarak elbette kiþiden kiþiye deðiþir. Ama bazý teorik olmayan durumlar var ki bizim ülkemizde bence hakikaten geçerli konulardýr bunlar. Mesela; bu tip ultra uzun vadeli olabilecek þirketlerin takaslarýna baktýðýnýzda mutlak surette baskýn bir yabancý oraný vardýr ama LIDFA þirketinde böyle bir durum yok. (credit susisse ortaklýðý elbette gözardý edilemez ama o baþka ve olumlu bir durum elbette) Çünkü þirketin sermayesi ve halka açýklýk oraný çok düþük olduðu için bu konuda yabancýnýn ilgisini çekmiyor olabilir.
    Yukarýda saydýðýnýz þirketlerin yýllýk karlarý veya hisse fiyatý deðiþimleri konusunda þunu söylemek isterim; ultra uzun vade konusunda istikrar çok çok önemli bir konudur tamam o þirketler yýllýk kar rakamýný bir yýlda %148 arttýrmazlar ama belki de 10 yýl, 20 yýl daha bu düzenli karlarýný eder ve yatýrýmcýsýna sunarlar, sanýrým yabancý yatýrýmcýnýn da böyle bir inancý var ki yýllardýr ve hala bu þirketlere ortaklar.

Messi, Ronaldo dururken Brezilya'lý 19 yaþýndaki Ramirez'e yatýrým yapar mýyým demek ilk baþ - ta mantýklý görünebilir ama biraz düþününce Messi ve Ronaldo'nun zaten edebilecekleri en yüksek deðerde olduklarý, bundan sonra ise belli bir yüzdeyle fiyat artýþý olacaðý aþikardýr. Örneðin yýllýk yüzde 20.

Ama Ramirez'in ise þu an deðeri 1 milyon Euro ise teorik olarak 80 kat artýp 80 mn euro olma olasýlýðý varken Messi ve Ronaldo'nun 80 kat daha artma olasýlýðý yoktur.

Örnek tabi ki bire bir uymadý ama eminim demek istediðimi anladýnýz.

Çok güzel bir örnek vermiþsiniz ve çok da iyi anlýyorum sizi ama bana göre 2016 nýn ilk yarýsýnda bu þirket alt yapýnýn cevval futbolcusuymuþ o zaman keþfetmek lazýmmýþ bunu.

Kendini ispat etmiþ þirketler dururken Lidfa alýr mýydým, Kront alýr mýydým, Karel alýr mýydým diyeceksek hiç incelemeyelim o zaman. Hiçbir þirket kaðýt üstündeki göstergelerin tek tek (f/k, pd,dd...vs) ideal oranlarýný karþýlayabilecek yetkinlikte deðildir. Ýnceleriz, beðenirsek alýrýz ve haklý çýkarsak kazanýrýz sizin de bildiðiniz gibi.

Peki; ben size bir soru soracaðým, bir önceki yazýnýzda da sanýrým yazmýþtýnýz bunu þirketin 2017 yýlý ilk çaeyrek kar rakamý bir önceki yýlýn kar rakamý kadar. Yani þirket bir önceki yýlýn tamamýnda 6.3 milyon TL kar ederken, bu sene sadece üç ay da 6.8 milyon TL kar etmiþ. Muazzam bir kar artýþý diyebiliriz deðilmi? Peki bu kar rakamýndan sonra hisse fiyatý neden hiç yükselmemiþ?

Deðerli çalýþmanýzdan dolayý teþekkür ederim kendi adýma.
    Ben de size çok teþekkür ederim bu keyifli fikir alýþveriþi için.
    Borsa, korku deðil eðlenceli bir gerilimdir. https://twitter.com/azizserin75

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Ýstanbul
    Gönderi
    396
    Peki; ben size bir soru soracaðým, bir önceki yazýnýzda da sanýrým yazmýþtýnýz bunu þirketin 2017 yýlý ilk çaeyrek kar rakamý bir önceki yýlýn kar rakamý kadar. Yani þirket bir önceki yýlýn tamamýnda 6.3 milyon TL kar ederken, bu sene sadece üç ay da 6.8 milyon TL kar etmiþ. Muazzam bir kar artýþý diyebiliriz deðilmi? Peki bu kar rakamýndan sonra hisse fiyatý neden hiç yükselmemiþ?

Bu soruyu sayýn Alican.34 ve sayýn Legolas da cevaplamak isterse dinlemek isterim
    Borsa, korku deðil eðlenceli bir gerilimdir. https://twitter.com/azizserin75

Sayfa 15/193 ÝlkÝlk ... 513141516172565115 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •