Bu linkten bilgi alabilirsiniz. Topiðin konusu dýþýnda olduðu için fazla meþgul etmeyelim.
http://eborsahaber.com/38434/2015/ek...ugu/gap-nedir/
Yazdýðým mesajlar þahsi görüþlerim olup kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir.
Sayin yalýn jants nasil
Discovery cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yalýn Bey Merhaba,
Öncelikle ýsmarlama analiz istemeyi hiç sevmem. Fakat sizin geçmiþ sayfalarda "GERSAN" hakkýnda yorumlarýnýzý okudum ve GERSAN için hala gidecek yolu var, atýlan imzalar ile gelecegi cok parlak dediginizi hatýrlýyorum. Tamamen tecrübenize sýðýnarak, tamamen iyi niyetle neden boyle dusundugunuzu sormak istiyorum.
Benzer sayýlabilecek bir hisse olan ULUSOY ELEKTRIK'e baktigimda sanki daha öne çýkýyor gibi geldi bana. Kar marjý daha yüksek, özsermaye karlýlýðý oldukça daha yüksek, satýþlar iyi gidiyor ve borc oraný daha az. Bu iki firma arasýnda kaldýðým için için özellikle rica etsem GERSAN için öngördüðünüz iyi gelecegin dayanaklarý nedir acaba?
Þimdiden teþekkürler
SH
Merhaba dostum
Malumunuzdur GEREL 2017 aralýk baþlarýnda Tesla Motors Netherlands ile elektrikli araç þarj istasyonlarý üretimi ve montajý ile ilgili bir sözleþme imzalamýþtý. Elektrikli araç pazarý ülkemizde henüz çok bakir ama önümüzdeki bir kaç yýl içinde çok büyük bir pazara dönüþeceði de malumunuzdur. Ne iþ olursa olsun tutacaðý çok belli olan her iþe önceden giriþen daha karlý çýkar mantýðý ile baktým ve GEREL de þimdiden bu sektöre yönelik yatýrýmlar yapmaya baþladý. Elbette daha önce baþlayan þirketler de var ama borsa da iþlem gören bir tek Gersan Elektrik var. Yani geleceði iyi olan bir iþ kolunda ciddi adýmlarla giren bir þirket olarak gördüm. Sadece ben deðil piyasa da çok kiþi ayný þekilde düþünmüþ olmalý ki hisse fiyatý son aylarda epey yükseldi. Elbette fiyatý hep yükselecek deðil, kýsa zamanda aþýrý yükselen her hissenin fiyatý kýsa zaman dilimlerinde dalgalanabilir de, hatta geri de çekilebilir. Ama orta ve uzun vade de bu sektörün ve bu sektörde iþ yapan þirketlerin yüksek karlýlýklar yaþayacaðýný düþünüyorum.
ULUSE ile karþýlaþtýrmak doðru olmaz çünkü ULUSE rutin bir tempo da ilerleyen bir þirket durumunda ama GEREL bir hikaye barýndýrýyor. Böyle bir durumda mali veriler önemsiz kalabiliyor, bu yüzden uluse nin kar marjý veya diðer rasyolarýnýn iyi olmasý gözardý edilebiliyor. Tabii ki bu durum ULUSE þirketi iyi deðildir anlamýna gelmesin, böyle bir söylemim yok.
Öte yandan da þöyle bir durum var sevgili dostum.
ULUSE, varým yoðum burada diyor bana yatýrým yapacak olanlar yolun sonunda çokta bir sürprizle karþýlaþmazlar diyor. Vaadedilen ancak bu kadar cazip gelmiþ ki fiyatý son aylarda hafifçe yükselmiþ.
GEREL ise gelecekte yapacaðý iþleri ve henüz elde etmediði ama elde edeceði olasý yüksek karlarý þimdiden fiyatlýyor. Denilebilir ki yahu kardeþim henüz elde etmediði kâr'a þimdiden neden bu kadar yüksek fiyat ödeyeyim ki? Buradan sonra sözüm sadece size deðil, farklý mecralarda da okuduðum bazý kiþilere de cevap olsun bu yazacaklarým. Henüz elde etmediði kar'a neden yüksek fiyat ödeyeyim görüþü, elbette saygý duyulacak bir görüþtür ama bir yerde bir þekilde bu spekülasyona ortak olan bir adam da kabahatlidir denilmezki, bu þirketin fiyatý bu spekülasyon ile yükseliyorsa para kazanmak isteyen biri de kazanýyorsa bundan kime ne?
Fiyatý yükselen herhangi þirketi aþaðýlayan birinin bence o yükseliþte gözü kalmýþtýrHa; bazý altý boþ yükselen hisseleri kastetmiyorum tabiki, son aylarda çok sýk görüyoruz metro yatýrým ve avaneleri bazý þirketleri günlerce tavan tavan götürüp sonra taban taban indiriyor, bu þirketler tabiki sakýncalýdýr ama bir habere, beklentiye dayalý yükselen þirketleri kötülemek pekte iyi niyetli bir yaklaþým deðildir.
Konu açýlmýþken benzer baþka bir durumu da ifade etmek istiyorum. Diyelimki þirketin biri yüksek oranlý bedelsiz sermaye arttýrýmýna gidiyor ve hisse fiyatý bu spekülasyon ile beraber kýsa sürede oldukça yüksek fiyatlara týrmanýyor. Sonra birileri baþlýyor (özellikle temel analizciler) bedelsiz sermaye arttýrýmýna anlam veremiyorum - bedelsiz sermaye arttýrýmý þirkete bir þey katmaz ki - bedelsiz sermaye arttýrýmý yapýnca þirket sanki paramý kazandý - hisse fiyatý boþu boþuna yükseliyor vs vs vs bir sürü tu kaka tarzý söylemler. Yahu iyi de vatandaþ bir þekilde almýþ ve para kazanýyor, eðer becerebiliyorsan gir sende kazan, girmiyorsan veya kazanamýyorsan niye çamur atýyorsunki?
Velhasýl konu taa nerelere geldiSonuç olarak steve_harris dostum, GEREL bence gelecek vâdediyor. Tabi ki yatýrým tavsiyesi deðildir, eminimki siz de araþtýyorsunuzdur ve kendi kararýnýzý kendiniz vereceksinizdir.
Borsa, korku deðil eðlenceli bir gerilimdir. https://twitter.com/azizserin75
Borsa, korku deðil eðlenceli bir gerilimdir. https://twitter.com/azizserin75
Tesekkur ederim kari artmasýna raðmen 3 yil önceki fiyatta insani bezdiriyor
Discovery cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri