Originally Posted by
STAH
yukarý da kýsaca yazdým ama hangi seviyelere kadar geri gelmesi gerekir diye rakam soran kardeþlerime bir daha özetlemek isterim;
1-haftalýk grafiklerde iyi bir yön gösterici olan indikatör +100 çizgisini aþaðý yönde kesmiþ durumdadýr...daha önce +100 çizgisi aþaðý yönde kesildiði zaman grafiklerde yaþanan deðiþimler incelendiðinde, konunun önemi daha da iyi anlaþýlacaktýr...
2-sýfýr çizgisi aþaðý yönde kesildiðinde ise, aþaðý yönde yaþanan hareketlerin de hýzlanmasý kaçýnýlmaz hale gelir..
3-dip seviyeleri olarak -100 deðerinin altýndaki bölgedeki geliþmelerin izlenmesi gerekir...
4-görüleceði üzere burada rakam telaffuzundan ziyade indikatörün dip yaptýðý seviyelerin takibi daha mantýklý bir takip yöntemi olacaktýr...
5- bu konuda dikkat edilmesi gereken diðer bir konu da;pozitif ve negatif uyumsuzluklar...mesela son görüntüde bir ikili tepe ortaya çýkma yeri olan 88.500 seviyelerinde itibaren NEGATÝF UYUMSUZLUK baþlamýþtýr...
6-ayný negatif uyumsuzluk yön gösterici bir indikatör olarak kabul edilen momentum indikatöründe de ortaya çýkmýþ olup ccý indikatörü +100 seviyelerini aþaðý kesmesi ile birlikte sert bir þekilde pike yapmaya baþlamýþtýr...
7-eðer teknik indikatör ve formasyonlarýn herhangi bir kýymeti harbiyesi varsa bu hareketlerin de olacaktýr...
8-gömleðin ilk düðmesi düzgün baðlanýrsa, diðerleri de düzgün baðlanacaðý akýldan çýkarýlmamalýdýr...
Ýyi geceler herkese;
Biraz önce ismini vermek istemediðim bir arkadaþýn, Negatif Uyumsuzluðun gereðini yapýp yapmayacaðý konusunda tereddüdü olduðuna dair bir mesaj yer alýyordu. Demek ki mesajýný geri çekti. STAH üstadým sizden de özür dileyerek yayýnlamýþ olduðunuz resmin üzerinde oynama yaptým. Umarým kusuruma bakmazsýnýz. Siyah çizgilerle belirttiðim bir döneme benzer aþamadan geçmek üzereyiz diye düþünüyorum. Endeks direnmiþ ama sonunda yenilmiþ...
Sonuç; Negatif Uyumsuzluk er ya da geç gerekeni yapacaktýr. Bu benim düþüncem, hatamýz varsa affola...
“Baþarýsýzlýk yeniden ve daha zekice baþlayabilme fýrsatýndan baþka bir þey deðildir.” Henry Ford
Yer Ýmleri