Originally Posted by
pilavli
Borsada ilk hissemi 1996 yýlýnda aldým, 21 yýl olmuþ, ara ara girer çýkarým, kazandým da kaybettim de. Yýllar bana þunu öðretti. Borsa zirvelere geldiyse, tarihi rekorlar falan kýrýyorsa kenara çekil, býrak giderse gitsin. Ben dibi severim, pusuya yatarým, zamanýný beklerim.
Þimdi borsa ne olur, belki 100 bin, belki 120 belki 150 basar gider, mümkün. Belki de buradan geri dönüp 80-70-60 demeden çakýlýr. Bilinmez.
Ben de çoðu insan gibi yükseliþ bitti buralardan dönecek diye beklerken 90 bin kýrýldý, demek ki düþecek beklentisi kýrýlmamýþ, ne zaman ki borsa artýk düþmez der insanlar rahatlar artýk yön kesin yukarý uçar gideriz yolumuz uzun der o zaman dönüþ gelir. Hatta bu çýkýþ çok sert de olabilir, dolarýn son aylarda yaptýðý soluksuz ralliyi hatýrlayalým, nerede duracaðý belli olmayan teknik temel dinlemeyen bir çýlgýn yükseliþti. Benzeri gelebilir. Katýlanlar kýsa sürede iyi para kazanabilir, dikkat etmezse malý tepeden kucaðýnda da bulabilir.
Dediðim gibi ben almayayým o kazançtan, ben pusuya yatýyorum, param faizde gece rahat uyuyayým, borsada diplerden beslenen çöpçü balýðý stratejisi bence küçük yatýrýmcýya en uygun stratejidir.
Ýyi kazançlar herkese..
Yer Ýmleri