Teþekkürler sayýn kmldyg,
Teþekkürler sayýn kmldyg,
Para yatýrýp bedelliye katýlmazsanýz ve hisse tutarsanýz elinizdeki hisse 1.65 e düþer, rüçhanýnýnýz olmaz, zarar edersiniz diye biliyorum çok emin de deðilim ama bedelliye katýlmayýp elinde tutmak zarar ettirir derlerdi sanýrým.
MI 5 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet aynen .15 gün býyunca rüçhan iþlem görür.dikkat edilmesi gereken bir nokta da rüçhan senedinde taban-tavan %10 sýnýrý yoktur.
Tahta sahipleri bunu kullanýr ve aþaðý veya yukarý geniþ marjlý tradeler yaparlar..
Bedelli doðru þlirket için candýr..çok olumludur.þirket borç kapatmak için deðil de yeni yatýrým için bedelli yapýyorsa katýlmak doðru yatýrým kararýdýr..þirketin ilgili raporu analiz edilmelidir.
Zaten eskiden öcü olarak görülen bedelli arttýrýmlar artýk çok olumlu tepkiler veriyor.
Naçizane tavsiyem ortak olduðunuz þirkete güvenip orta-uzun vadeli yatýrým yapma kararý vermiþseniz bedelli den korkmayýn.
Katýlmazsanýz ortaklýk payýnýz düþer..þirket ortaklarý sermaye arttýrým raporunda kullanýlmayan rüçhanlarý satýn alma sözü verirler ise bu olumlu karþýlanýr.
Bu arada ben teknik olarak çok beðendim.temeli de olumlu ve güçlü görüyorlar yatýrýmcýlar.haftaya listeme alýyorum.
Fiyat buralarda tutulmuþ ve sýkýþmýþ durumda.2.27 üstünde kanal desteði 3.07 ler ki ara dirençler olsa da önü açýk bir durumda.
Ne zaman baþvurdu spk ya? Oraný nedir?
Ytd
Arkadaþlar Örneðin elimizde 1000 lot var ise rüçhanýn son günü itibari ile hesapta görülen rüçhan sayýsýný 1 tl ile çarpýp o kadar mý para bulunmasý gerek hesapta ? Bir de rüçhanýn son günü itibari ile hesapta yeterli para nakit varsa rüçhaný otomatik mi alýyor ?
Ayný nitelikteki grup þirketlerini parçalara ayýrarak çok sayýda þirketi borsaya sokmuþlar! Bu þirketlerin borsadaki uzun tarihleri de ortada; tarihleri boyunca hep zarar ziyan, ne bir þirket büyümedi olmuþ ne önemli bir kar yapmýþ veya kar daðýtmýþlar. Hep altan topla yüksekten boþalt iþleri olmuþ hep Veya yüksek oranda bedellilerle tekrar nominal alttan hisse edinmeler falan filan aksiyonlarý....
Birde karþýlýklý iþtiraklilliklerle karmaþýk ortaklýk yapýsýlarý ile karmaþýk durumlar oluþturulmuþ. Bu ayný nitelikteki þirketleri birleþtirerek çoklu koldan sýrasýyla dönüþümlü hisse doldur boþalt iþlerine son verilmeli. Daha doðru bir borsa iþleyiþi için baþtan ÝEHYO, ÖZIÞIK, IÞIKLAR HOLDÝNG, NÝBAÞ olmak üzere grubun bütün þirketleri tek çatý altýnda birleþtirþlerek borsada bir þirket haline getirilmeli.
Hayýr, rüçhanlarý otomatik almaz. Sizin satmanýz gerekiyor. Son güne kadar bedelliye katýlacaksanýz, katýlacaðýnýz hisse kadar hisse baþýna bir TL olmak üzere hesabýnýzda nakit bulundurmalýsýnýz. Bedelliye katýlmayacaksanýz, son güne kadar rüçhanlarý satmanýz gerekir. Aksi halde rüçhanlarýnýz yanar.
Yer Ýmleri