Hacim olsun diye zararina satis yapýyorlar.ytd
Hacim olsun diye zararina satis yapýyorlar.ytd
Bu þirket geçen yýl son çeyrekte kötü bilanço açýklamýþ.bu yýl beklenti nasýl arkadaþlar?
Doðan Grubu Çelik Halat'ý aldý
TÜRKÝNVEST Ýflas Dairesi'nin Çelik Halat ve Tel Sanayi AÞ'nin yüzde 50.53 oranýndaki hissesinin icra iflas kanunu hükümleri çerçevesinde Doðan Þirketler Grubu'na satýþýna karar verdi. Ýhaleye teklif veren Karamancý Holding temsilcilerinin görüþmelere katýlmamasý üzerine Doðan Grubu'na satýþ kararý alýndý. Doðan Grubu konuyla ilgili þu açýklamayý yaptý:
"15.07.1997 tarih ve 97/501 sayýlý Özel Durum Açýklamamýza konu, Ýstanbul 2. Ýflas Müdürlüðü Türkinvest AOG Menkul Kýymetler AÞ, Ýflas Ýdaresi Masasý tarafýndan, Çelik Halat ve Tel Sanayi AÞ'nin yüzde 50.53 oranýnda borsaya kote hissesinin Ýcra Ýflas Kanunu hükümleri çerçevesinde satýlmasýna iliþkin açýlan ihale bugün Doðan Þirketler Grubu lehine sonuçlanmýþ olup, "Due Dilligence" çalýþmasýndan sonra yapýlacak olaðanüstü genel kurulda hisseler devir alýnacak ve ihale bedeli olan 21 milyon 50 bin ABD dolarý belirlenecek Grubumuz þirketlerince peþin olarak ödenecektir."
BU 1997 DE alýnan bedel %50,53 ne 21,05 milyon dolar ödemiþ Aydýn bey. 20 sene içinde þirketin yaptýpý yatýrýmlar hariç.O yüzden fazla söze gerek yok þu an o zaman ödenen bedelden bile iskontolu iþlem yapýyor.Sadece bunu belirtmek istedim.Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Ben bu hisseyi alalý bir yýl oldu .Celik halatýn esas bilanço karýnýn 15 -20 milyon gelebilecek yapýda piyasa degeride 200 milyon gibi rakamlarda olmasý gerektiðini düsünmekteyim.olurmu Dogan grubunun bilançoyu iyi sakladýðýný dusunmekteyim.Doganýn bu hisseyi satmaya karar verdiði an iyi rakamlara pazarlayabilecegini düþünüyorum.Bu piyasada bu sektöre yatýrým yapabilen bir grup bulabilirmi bence kimse 200 milyon gibi sanai sirketine yatýrým yapacak bir anadolu aslaný bulamaz diye düþünmekteymim!ortada sanaicimi kaldý hepsi insaatcý oldu durum bu ben olsan dogan grubunun yerinde hisselerin degerini yukarý cýkarýr ve yukardan iþlem görmesini saglarým.koc grubunun yaptýgý gibi .Buyuk holding gibi davranmalý.Ama doganýn kýzlarýyla zor.ytd
Yer Ýmleri