bu þirket doðan holdingin deðil mi
medya grubunu Demirören e milyar dolara satan adamýn þirketinin döviz borcu olsa ne olur ki?
bu þirket doðan holdingin deðil mi
medya grubunu Demirören e milyar dolara satan adamýn þirketinin döviz borcu olsa ne olur ki?
Ýþin içinde aydýn varsa her turlu fýlm doner)
LG-H960 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ýþin içinde Aydýn Doðan yoktur.Adam elindeki paralarý saymaktan üç kuruþluk Çelik Halat hisseleriyle mi oynayacak?Ýþin içinde tamamýyla þirketin bizzat baþýndakiler olabilir.
Rezil dedim az demiþim.
Net 8.870 milyon Euro borcu hiç ödemediðini düþünelim; 30 Haziran 30 Eylül arasý Euro baþýna 1.643 TL borç arttý demektir.Buna göre; 1,643x8.870=14.573 milyon TL borç arttý demektir.
6 aylýk kar 13,2 Milyon TL olduðuna göre 14,573-13,2=1,353 milyon TL zarar yazar.Þimdi;3 üncü çeyrekte 4 milyon kazansa,
4-1,353= 2,647 Milyon TL toplam 9 aylýk karý gelirse þaþýrmam.
Evet kar beklentim; borcu daha yüksek kurdan ödemediðini varsayarsak ,9 aylýk kar rakam toplamýný 2,5 - 3 milyon TL arasý bekliyorum.
Sadece bir tahmin ve sadece beni baðlar.
Ýçini incelemediðiniz bir þirket ezbere böyle deðerledirilirmi ya sizin dediðiniz gibi deðilse ve birileri sizi önemseyip satarsa ne olur.Diyeceksinizki ben özgürüm istediðimi yazarým. Ama bu þekil de deðil.
Böyle mi yazmamý isterdiniz?
Ben onca senette onca yorumlar yazarým ama sizinki gibi bir tepkiyle hiç karþýlaþmadým.Tabiiki bunu elbet eleþtiri olarak alýyorum.Eleþtiri olumlu olumsuz herkesin hakký.Ama Þirketin içini nereden biliyorsunuz? diye yazmýþsýnýz.Benim ajanlarým yok ki,þirketin içini bileyim.O zaman hiçbir þirket hakkýnda yorum yazmamamýz gerekiyor.
Biz þirketi vergi dairesi ve SPK'ya sunduðu verilerden inceliyoruz.Özellikle belirttiðim "sadece bir tahmin ve sadece beni baðlar" notumu deðerlendirmediniz sanýrým.
Elimde yüklü miktar senet var ve bugün de aldým.Elimizde senet var diye burada insanlarý kandýralým mý? hayallerimizi mi yazalým?
Oysa sizin yorumlarýnýza bakýyorum;"Rezil dedim,az demiþim" peki bu mu yorum? yatýrýmcýyý tedirgin eden hangi yorum?
Oysa benim yazdýðým borcuna göre ve þartlý olarak,þayet ödememiþse cümlesini düþüp,bir de 3 ncü çeyrekte edebileceði tahmini karý da hesap ederek Euro artýþýndan yaptýðý zarar hesabýyla bir kar deðeri çýkardým ortaya.Ve bu deðer,yapabileceði en düþük kar deðeri olabilir.Ama borcunu Euronun artacaðýný hesap edip erkenden ödemiþse kar rakamý yükselecektir.Bence siz yorum yapacaksanýz lütfen samimi ve somut birþeyler yazýn. Rezil kaðýt,rezil patron,yorum anlamý taþýmýyor bence.
Evet rezil ben tek bu þirkete bakarak söylemedim bütün gurup þirketlerine bakýn spakülatörlerin eline býrakýlmýþ. Ben þunu açýklar bunu açýklar demedim insanlarýn elinden almak için nelerin yapýldýðýný görüyoruz böyle büyük bir þirkete bu yakýþýrmý.Hissenin durduðu yer hacimsiz burasýmý olmalý
Yer Ýmleri