Muhteþem bir kar ve temettü açýladýktan sonra sanki tam tersi olmuþ bir algýlamayý bu senete yaþatanlarýn nasýl sinsi bir hesap içinde olduklarýný anlamak zor deðil.
Evet,2019 ilk üç ayýnda bilançonun kötü geleceðini hepimiz biliyoruz.Sadece Celha deðil,birçok senette ayný durum söz konusu.Baþta çimento ve demir çeliklerde bilançolarda hüsran yaþanacaðý belli. Þu an içinde bulunduðumuz ekonomik kriz önceki krizler gibi dillendirilmiyorsa da çok aðýr þekilde seyrettiði ortada.
En az üç çeyrek daha zorluk içinde olacaðýmýzý düþündüðüm bu kriz de þirketler su akar yolunu bulur misali kendilerine farklý ihracat olanaklarýný bulacaklardýr diye düþünüyorum.
Önümüzdeki dönem faizlerin de hatýrý sayýlýr oranda düþeceðine kesin gözüyle bakýyorum.Ýþte o zaman kredi musluklarýnýn da açýlmasýyla iþlerde de açýlma baþlayacak ve sanayi senetleri deðerlenecektir diye düþünmek fazla iyimserlik olmaz.
Celha'ya yatýrýmý kýsa ve orta vadeli de düþünmüyorum.Orta vadenin üzerinde bir süre belirledim.Bu yüzden önümüzdeki dönem bilançolarýnýn olumsuzluðunu bugünlerde komik fiyata inan senedi toplayarak telafi etme amacýndayým.Saðolsun spekimiz de bu konuda cömert.Ver desen veriyor.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri